Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΟΣΤΙΓΜΟΥΛΕΣ!!


Χριστούγεννα σήμερα!!! 
Η πιο όμορφη μέρα του χρόνου!! Αν και φέτος, για λόγους που αρνούμαι να τους αναλύσω, άργησα να νιώσω τη μαγεία τους! Αλλά ευτυχώς, σήμερα κατάλαβα, ότι πάντα θα είναι η αγαπημένη μου γιορτή.

Έχω καιρό να κάνω ανάρτηση, θα μου πείτε σήμερα; που είναι Χριστούγεννα κάνεις; Ναι, σήμερα, είναι κατάλληλη μέρα, μαζί με τις ευχές μου, να βάλω και τις γιορτινές μας εργασιοστιγμούλες!!

Με κέφι και χαρά φτιάξαμε διάφορα πράγματα με τα παιδιά με θέμα την όμορφη γιορτή των Χριστουγέννων!! Μερικά από αυτά θα τα αναρτήσω σε 1... 2.... 3...


Γέννηση του Χριστού
1. Ομαδική εργασία με θέμα την γέννηση του Χριστούλη. Τα παιδιά με ζωγραφική και μέθοδο του κολλάζ έφτιαξαν αυτόν τον πίνακα, οποίος στολίστηκε και στο χριστουγεννιάτικο τοπικό παζάρι της περιοχής!

2.Το αγαπημένο μας γιορτινό δέντρο ευχών!!!Κόβουμε καρδούλες, τις χρωματίζουμε όπως θέλουμε, γράφουμε ευχές πάνω και έπειτα τις κολλάμε σε χαρτόνι σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο έλατο! Εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα!!!


3. Αυτή η κάρτα έκανε μεγάλη εντύπωση και είναι το φετινό σουξέ! Έτσι και μεις δεν ξεφύγαμε από αυτό και την κάναμε. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή την κάρτα είναι ότι 99% είναι δουλειά του μαθητή, είναι εντυπωσιακή και διασκεδαστική φτιάχνοντας την!! 

4. Όμορφα δεντράκια από φελιζόλ, βαμμένα και γεμάτα χρυσόσκονη από τα χεράκια των παιδιών.!

5.  Τα αγγελάκια μας των Χριστουγέννων!!💓

Το σώμα τους είναι βαμμένο χάρτινο(1/3) πιάτο, γεμάτο αγγελική χρυσόσκονη. Το πρόσωπο τους είναι από χαρτόνι, φτιαγμένο και στολισμένο με διάφορα υλικά που διάλεξαν τα παιδιά.  Τα φτερά τους είναι από χαρτί, που απεικονίζει μια παρτιτούρα, σε σχήμα βεντάλιας. Τέλος, τα χεράκια τους είναι από μεταλλιζέ σύρμα πίπας.

6. Τα 3 τελευταία πράγματα που φτιάξαμε, τα βάλαμε μαζί με έναν φάκελο με διάφορα υλικά για να φτιάξουν μια κάρτα σπίτι τους, μέσα στο χριστουγεννιάτικο καλαθάκι μας.


 Δυο χάρτινα πιάτα, το ένα ολόκληρο, το άλλο τα 2/3, βαμμένα με κόκκινο χρώμα και χρυσόσκονη από την εξωτερική τους πλευρά. Έπειτα βάλαμε την ζώνη του κάνοντας κολλάζ με μαύρα και μεταλλιζέ κομμάτια από χαρτόνι. Το επόμενο βήμα είναι το βαμβάκι που βάλαμε ολόγυρα για να φαίνεται σαν στολή του άγιου Βασίλη. Τέλος, μια κορδέλα πιασμένη από τα πλάγια για να κρατάνε το καλαθάκι τους.


Και εννοείται ότι έφτιαξα για αγαπημένα μου πρόσωπα!! Δεν είναι όμορφο και το χρυσό;

7. Κάναμε και το 3d βιβλίο Άγιο Βασίλη, αλλά δυστυχώς δεν το έχω βγάλει φωτογραφίες!! Ελπίζω να το θυμηθώ μόλις γυρίσω και να κάνω update, ωστόσο ένα μέρος του μπορείτε να το δείτε γιατί τον βάλαμε στο σκηνικό της γιορτής μας.


8. Η αντίστροφη μέτρηση μας, μέχρι τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά έκαναν μια ζωγραφιά και έγραψαν ευχές και τις βάλαμε μέσα σε φακελάκια, τα οποία τα κρεμάσαμε με χριστουγεννιάτικα μανταλάκια. Μαζί με τον φάκελο, τα παιδιά έπαιρναν και μια κονκάρδα που πάνω έγραφε πόσο μέρες έχουμε μέχρι την αγαπημένη μας γιορτή.

1ο. Μάθαμε και παίξαμε επιτραπέζια τρίλιζα, στο πνεύμα των Χριστουγέννων πάντα! Μέχρι και έξω στην αυλή ήθελαν να παίζουν!!


11. Τελευταία μέρα, με τη βοήθεια μιας μαμάς καταπληκτική ζαχαροπλάστρια, τα παιδιά έκαναν μια ατομική βασιλόπιτα!! Ευχαριστούμε μαμά Σοφία!!! 12. Τέλος, σας αναρτώ φωτογραφίες που έχουν σχέση με την χριστουγεννιάτικη μας γιορτή.  Το θέμα της γιορτής μας ήταν ένα διαφορετικό γράμμα που έστειλαν τα παιδιά της τάξης στον Άγιο Βασίλη. Ζητούσαν κάποιες ευχές τους να πραγματοποιηθούν και ο ασπρομάλλης φέροντας τις πραγματοποίησε, μιας και τα παιδιά έγιναν όλα αυτά που ήθελαν και χόρεψαν και ένα τραγούδι, χο χο χο. 

Το χαρακτηριστικό της γιορτής είναι ότι το 1ο μέρος έγινε στο σκοτάδι και με την βοήθεια του black light φωσφόριζαν αυτά που φορούσαν τα παιδιά. Έτσι και το σκηνικό θα έπρεπε να είχε λεπτομέρειες που να φωσφορίζουν στο σκοτάδι. Πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και νομίζω ότι θα το ξανακάνω! Το αποτέλεσμα είναι μαγικό, σαν την μαγεία που έχει αυτή η όμορφη γιορτή. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ !!!

Λεπτομέρειες σε άλλη ανάρτηση, αφιερωμένη σε αυτό το θέμα. Προς το παρόν, σας βάζω μερικές φωτογραφίες! Ελπίζω να σας αρέσουν!

Το παράθυρο του σκηνικού
ΧΩΡΙΣ BLACK LIGHT

ME BLACK LIGHT

Όλο το σκηνικό

ΧΩΡΙΣ BLACK LIGHT

ΜΕ BLACK LIGHT

Αυτά για σήμερα!!! 
Ελπίζω να σας άρεσε!!Το Μέσα σ'ένα σεντουκάκι σας εύχεται


με αγάπη και πολλά χαμόγελα!
Να περάσετε όμορφα σήμερα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου