Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Εργασιοστιγμούλες μας για το Πάσχα, την Άνοιξη και διάφορες ιδέες από το διαδίκτυο!   Καλημέρα σας!!

Τι ώρα είναι; Είναι ώρα για αναρτησούλα, μεγάλη αναρτησούλα...από το σεντουκάκι σας!! Πολλές ιδέες από το διαδίκτυο και εργασιοστιγμούλες για το Πάσχα και την Άνοιξη που ζήσαμε στην τάξη μέσα!

Άνοιξη έχει έρθει, άλλο που δεν την έχουμε δει ακόμη, αλλά όπως λέει και ο Ο.Ελύτης "την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις" και έτσι εμείς την φέραμε στην τάξη μας!!

Τα χελιδόνια μας
Μέσα σ'ένα σεντουκάκι...: ΠΑΣΧΑ
Πως φτιάχνουμε τα χελιδόνια; 


Όπως στην εικόνα που βλέπετε, μόνο που το κάνουμε με μαύρο χαρτόνι, βάζουμε βαμβάκι από κάτω, βάζουμε ουρά ψαλίδι, ματάκια, ράμφος πορτοκαλί και φτερά στο σχήμα του συγκεκριμένου είδους πουλιού!

Μια υπέροχη ιδέα της κας Χριστίνας από το κλασικό τμήμα, στόλισε με ανοιξιάτικη διακόσμηση το εσωτερικό πάνω μέρος της εισόδου στην τάξη! Υιοθετήσαμε και μεις αυτή την ιδέα και ιδού η είσοδος μας!και άλλα πουλάκια για να στολίσουν τις πασχαλινές μας κατασκευές:

δωράκι της νεράιδας της Άνοιξης! Η Ξένια η Ανοιξένια "βλέπει" πουλάκια, όταν είναι πολύ χαρούμενη, χαχα!! Μάζεψε μερικά και τα έφερε στην τάξη μας!! 

Ποια είναι η Ξένια η Ανοιξένια;

Η Ξένια είναι η νεράιδα της Άνοιξης, στην παραμυθοχώρα. Ο Νούλης ο Χειμωνούλης, έδωσε την σκυτάλη στην Ξένια. Βέβαια τα έχει βρει λίγο σκούρα με τον εδώ κόσμο μας. Είναι μυστήριο για αυτή που δεν έχουμε ακόμα ανοιξιάτικο καιρό. Για αυτό και κάνει ότι μπορεί να μας την φέρει την εποχή μέσα στην τάξη. Μας έστειλε, προς το παρόν, μια βαλσαμωμένη πεταλούδα και πολύχρωμα πουλάκια, τα πουλάκια της χαράς όπως είπα και πιο πάνω!

Φαίνεται καθαρά ότι το φόρεμα της είναι υψηλή ραπτική! Όπως είπε ένα κοριτσάκι, είναι τόσο όμορφο το φόρεμα της όπως και της πριγκίπισσας Έλσα από τη ταινία Ψυχρά και Ανάποδα! 


   


 Πασχαλινά καδράκια 
από φύλλα τύπου vintage για το φόντο της εικόνας, αυγουλάκια και πεταλούδες από πολύχρωμα φύλλα που χρωμάτισαν τα παιδιά, πλαίσιο από γλωσσοπίεστρα και κρέμονται από σύρμα πίπας. Θέμα του κάδρου τα χαριτωμένα "αβγολουλουδάκια" μας! Η κάρτα ευχών μας για το Πάσχα!


Ευχαριστούμε
Αποφασίσαμε να κάνουμε τη διπλανή καρτούλα, την οποία την βρήκαμε στο διαδίκτυο. Γράφοντας πασχαλινή κάρτα πασχαλίτσα στο google εικόνες, μας βγήκε στη συγκεκριμένη σελίδα συναδέλφου(την έκανα screenshot, από το κινητό).
Την έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοι με διάφορες παραλλαγές, σας έβαλα το δείγμα πάνω στο οποίο κινηθήκαμε εμείς!Δεν ξέρω ποιος το έκανε πρώτος ή αν είναι από βιβλίο, όπως και να έχει ευχαριστούμε για την ιδέα!Κόψαμε το κεφαλάκι και το γιακά του, φτιάξαμε τις λεπτομέρειες της πασχαλίτσας, τις κεραίες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Κάναμε επίσης πλαίσιο στο εξώφυλλο της κάρτας με πολύχρωμα χαρτάκια.


Ιδέες για πασχαλίτσες  
από το διαδίκτυο (ξένα site)


Ιδέες για πασχαλινές κάρτες ευχών 
από το διαδίκτυο (ξένα site)


 Σύντομα στο 
Μέσα σ'ένα σεντουκάκι  
"η αβγοθήκη μας" Δείτε Στρουμφάκια
Πασχαλινό επεισόδιο Ακούστε τον Σνούφελ
να τραγουδά κάτι έναν
πασχαλιάτικο λαγό.  δραστηριότητες 
για την Άνοιξη
πατήστε εδώ
μέσω Printerest

 δραστηριότητες 
για το Πάσχα
πατήστε εδώ
μέσω Printerest


Ευχαριστούμε πολύ 
που μας επισκεφθήκατε
ελπίζουμε να περάσατε ωραία!

Καλό Σαββατοκύριακο! 


4 σχόλια: