Η αλφαβήτα του Καλοκαιριού (φύλλα εργασίας)

Καλησπέρα!! 

Ναι καλά καταλάβατε..μαζί με το 2ο come back του σχολείου αυτή τη σχολική χρονιά, κάνει come back και το σεντουκάκι με τρεις αναρτήσεις που θα γίνουν από σήμερα ως το τέλος του σχολικού έτους 2019-2020. 
Η πρώτη και η δεύτερη ανάρτηση έχει να κάνει με τη λατρεία (ή εμμονή αν θέλετε) που έχω να κάνω την αλφαβήτα θεμάτων που επεξεργαζόμαστε με τα παιδιά μέσα στη τάξη. 

Σε αυτή την ανάρτηση θα δημοσιεύσω φύλλα εργασίας με θέμα την αλφαβήτα του Καλοκαιριού. Την έχω ξανακάνει με τα παιδιά αρκετές φορές μέσα στη τάξη, έχουμε παίξει με καρτέλες που τις είχα βρει εδώ και εδώ (ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια σας αγαπημένες συναδέλφισσες), αλλά με τη μορφή φύλλων εργασιών δεν είχα σκεφτεί να το κάνω ποτέ, διότι πάντα προσπαθώ το φύλλο εργασίας να είναι η τελευταία μου επιλογή δραστηριότητας...πρέπει να είναι η πρώτη φορά που αναρτώ αυτού του είδους εργασίες. 

Είπα να φτιάξω την αλφαβήτα με αυτό τον τρόπο για δύο λόγους: Πρώτον έχει αλλάξει η ζωή μας λόγω του κορονοιου και τώρα που ανοίγουν για ένα μήνα τα νηπιαγωγεία, αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο και οι δραστηριότητες μας και η ζωή στη τάξη εξαιτίας του, δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε και να κάνουμε πράγματα μαζί, οπότε το φύλλο εργασίας θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση.

Δεύτερον, αυτή τη φορά έχουμε περισσότερο χρόνο να μιλήσουμε για την εποχή του καλοκαιριού μέσα στη τάξη. Μέσα από την αλφαβήτα σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες μπορούν να μάθουν τα παιδιά πολλά πράγματα που αφορούν την εποχή αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μικρά λαθάκια,ίσως ένα-δύο φύλλα να είναι δύσκολα για τα παιδιά, τα έφτιαξα πολύ γρήγορα λόγω πίεσης χρόνου, τα έκανα χωρίς να είχα στο νου μου ότι θα τα δημοσιεύσω και αν δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει στη σάρωση των φύλλων δεν θα προλάβαινα εγκαίρως να τα βάλω μέσα στο σεντουκάκι. 

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 


Έχω φτιάξει καποια φύλλα εργασιών που τα παιδιά θα μπορούν με διάφορα υλικά να δημιουργήσουν, δηλαδή δεν θα είναι απλά μια ζωγραφική ή χρωματισμός. Τα συγκεκριμένα φύλλα θα τα κάνουμε με τα παιδιά βιβλίο, με εξώφυλλο από κάνσον χαρτόνι, με καλοκαιρινό στολισμό. 

Εποπτικό υλικό με θέμα την αλφαβήτα του καλοκαιριούΕλπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση και αν είχατε σκοπό να κάνετε κάτι παρόμοιο να σας βοήθησα λιγάκι. 

Καλή αρχή για το μετά κορονοιου εποχή άνοιγμα σχολείων.

1. Αυτό είναι ένα βιντεάκι που έφτιαξα με ζωγραφιές των παιδιών από την άτυπη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που κάναμε με τα παιδιά. 2. Η επόμενη ανάρτηση έχει να κάνει με την αλφαβήτα του Πατέρα (Για τη γιορτή του Πατέρα). Όποιος/α θέλει να μάθει για αυτήν πριν την ανάρτηση μπορεί να μπει εδώ

Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα! Άννα 💓Σχόλια