Τοπ 3 διαστημικές εργασιοστιγμούλες

Καλησπέρα σε όλους!


Τα νέα σας? Εμείς εδώ, είμαστε καλά, όσο μπορούμε δηλαδή, η καθημερινότητα στη δουλειά , αλλά και στη ζωή γενικά όλο και πιο πολύ δυσκολεύει, τουλάχιστον όσο αφορά εμάς εδώ, αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι ακόμα την παλεύουμε! Ένας τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να περνάμε ωραία στο σχολείο και το θέμα Διάστημα ήταν μια μαγική και άκρως ενδιαφέρουσα περίοδος για τη τάξη μας! 

Τα παιδιά μαγεύονται από αυτό το θέμα και οι δραστηριότητες που κάναμε άρεσαν πολύ και έγιναν με ενθουσιασμό. Στη λίστα μας με τις τοπ εργασιοστιγμούλες της φετινής χρονιάς μπήκαν τρείς από τις εικαστικές δραστηριότητες που κάναμε με θέμα το διάστημα και είναι η εξής:

1. Ο πύραυλος μας ταξιδεύει στο διάστημα

Με τα παιδιά φτιάξαμε έναν πύραυλο με μεταλλιζέ χαρτόνια και γκοφρέ κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί για τη φωτιά που βγάζει κατά την εκτόξευση του. Τον τοποθετήσαμε με διπλόκαρφο ώστε να μπορεί να κινείται γύρω από τον πλανήτη. 

Τον πλανήτη, ο οποίος είναι τρισδιάστατος φτιάχτηκε από μισό πλαστικό μπαλάκι, που συναντάμε στους παιδότοπους, τον καλύψαμε με χαρτοταίνια και τον κολλήσαμε στο διάστημα με τα αστεράκια που βάψαμε. Ο πλανήτης βάφτηκε με διάφορα χρώματα τέμπερας και με μπόλικη χρυσόσκονη! 
Μερικά από τα δημιουργήματα των παιδιών:


2. Πίνακας με θέμα τον αγαπημένο πλανήτη των παιδιών.

Η φετινή τάξη έχει μια λατρεία στον πλανήτη Κρόνο, μάλλον λόγω των δακτυλιδιών που έχει. Όλα έφτιαξαν το δικό τους Κρόνο στο διαστημικό πίνακα που δημιούργησαν. Την συγκεκριμένο πίναλα τον έχω ξανακάνει με παιδιά και πάντα τον κάνουν με ενθουσιασμό! Πατήστε εδώ για να δείτε τον πρώτο διαστημικό πίνακα που είχα κάνει με παιδιά.
3. Η Γη

Με τα παιδιά δεν ξεχάσαμε την αγαπημένη μας Γη, αφού μιλήσαμε πόσο ξεχωριστός πλανήτης είναι η γη και πως ο άνθρωπος κατάφερε να τον καταστρέφει με τα χρόνια (μιλήσαμε και για την καταστροφή του περιβαλλοντος στην Αυστραλία μιας και τα παιδιά ήταν ενημερωμένα και προβληματισμένα, ιδιαίτερα για τα εκατομμύρια ζωάκια που χάθηκαν), κάναμε τον πλανήτη μας με νερομπογιές. Μα δεν την έφτιαξαν ωραία?

Μερικά από τα δημιουργήματα των παιδιών:
Για περισσότερες εργασιοστιγμούλες με θέμα το Διάστημα πατήστε εδώ.

και αν κάνετε μαζί με το διάστημα το παραμύθι Μικρός Πρίγκιπας πατήστε εδώ.

Αυτά για σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσε η αναρτησούλα μας!

Σας εύχομαι Καλή Παρασκευή και ακόμα ένα καλύτερο Σαββατοκύριακο που έρχεται!! 

Φιλιά από το Μέσα σ'ένα σεντουκάκι.

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου