Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΥΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ "ΣΤΙΓΜΕΣ" ΣΕ ΕΝΑ!

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!


Μια μικρή αναρτησούλα σήμερα με θέμα δυο χειμωνιάτικες στιγμές σε ένα! Όταν λέμε στιγμές, εννοούμε δυο θέματα που αφορούν τον χειμώνα σε μια δραστηριότητα. 


Η ιδέα ήρθε στο σπίτι, την ημέρα, που ήμασταν κλειστά λόγω καιρού, (μετά του Άι Γιαννιού), που έκανε κρύο και ήθελα να βάλω ένα εξώφυλλο στο facebook που να με χαρακτηρίζει. 
Έφτιαξα τον γνωστό αγαπημένο μας χιονάνθρωπο με κλαδάκια για χέρια... μου φάνηκαν λίγο άδεια τα κλαδιά και ενώ στην αρχή είπα να βάλω λίγο χιόνι, έβαλα άνθη αμυγδαλιάς.... και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να συνδυάσω χιόνι και αμυγδαλιά και βεβαίως να το κάνουμε και με τα παιδιά στο σχολείο για στολισμό της πόρτας μας.

Στα παιδιά άρεσε η ιδέα, είπαν ένα μεγάλο ναι και η ιδέα έγινε πραγματικότητα. 


Αποφάσισαν να πάρει αυτή την μορφή (μετά από άσκηση που είχαμε κάνει σχετική), να φαίνεται ο μισός δηλαδή. 

Επίσης, επειδή για κάθε εποχούλα κάνουμε μια ατομική δραστηριότητα, έναν πίνακα, αποφάσισαν να κάνουν και το δικό τους χιονάνθρωπο. 

Κάποια παιδιά διάλεξαν να κάνουν το ίδιο σχέδιο...Κάποια άλλα να τον κάνουν ολόκληρο...και τέλος κάποια παιδιά αποφάσισαν να κάνουν τον χιονάνθρωπο που κοιτά τον ουρανό...


θα προστεθούν κάποια στιγμή όλες οι εργασίες των παιδιών. 
Στην αμυγδαλιά κάναμε μια αναφορά. Αρκετά παιδιά δεν γνώριζαν το δέντρο, σύντομα θα μάθουν  όμως παραπάνω λεπτομέρειες... την έβαλαν στην λίστα με τις ιστορίες από μυθολογία που θέλουν να επεξεργαστούν τον επόμενο μήνα.

Ελπίζω να σας αρέσει ο συνδυασμός αυτός. Δεν αναφέρω λεπτομέρειες της κατασκευής. Όλα είναι, όπως φαίνεται,  εύκολα και απλά στην επεξεργασία της κατασκευής και στα  υλικά. Το μόνο που θα αναφέρω, είναι πως σχεδιάσαμε το χιόνι, είναι με άσπρο μαρκαδόρο, τύπου ανεξίτηλου ή μεταλλιζέ (όλες οι μάρκες αυτών τον μαρκαδόρων έχουν και άσπρο χρώμα).  

Ελπίζω να σας άρεσε η σύντομη αναρτησούλα μας!!

Εύχομαι να είστε όλοι καλά. 
Προσωπικά, αν και είμαι κάπως έτσι κάθε μέρα και κάπως έτσι, μετά τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου..... 


δηλώνω ΚΑΛΑ!!! 


Φιλιά και να περνάτε όμορφα και 
στην προσωπική σας ζωή και μέσα στην τάξη!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου