Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα is in the air!!

Γεια σας!!
Πάλι εδώ, σχετικά πολύ γρήγορα, νέα ανάρτηση από το σεντουκάκι!! Ήρθα να σας παρουσιάσω μερικές από τις χριστουγεννιάτικες στιγμές μας στη τάξη. Χριστούγεννα is in the air εδώ και αρκετό καιρό στη τάξη μας  και οι εργασιοστιγμούλες μας, μας έχουν πάρει τα μυαλά και την καρδιά μιας και τις κάνουμε με πολύ κέφι και πολλή καλή και μαγική διάθεση. 

Η ανάρτηση αυτή θα είναι και η τελευταία του 2018 και ελπίζω να σας αρέσει. Επίσης, θα γίνει ένα μικρό update στην ήδη υπάρχουσα δημοσίευση μιας και μου λείπουν κάποιες φωτογραφίες με υλικό από αυτά που κάνουμε. Φυσικά δεν έχουμε κάνει μόνο αυτά που θα σας δείξω, αλλά με ξέρετε ότι το σεντουκάκι επικεντρώνεται κυρίως στις κατασκευές. 

Είσαστε έτοιμοι; Αν ήμουν στην τάξη η απάντηση των παιδιών θα ήταν "μάλιστα καπετάνιε" αλά Μπομπ Σφουγγαράκης, εσείς άραγε τι απαντήσατε? 

Πρώτα θα περιγράψω την παραπάνω φωτογραφία. Στον πίνακα που φαίνεται στο βάθος της, είναι οι χάρτινες αγιοβασιλιάτικες σακούλες, φτιαγμένες από πιάτα. Όταν ρωτάω τα παιδιά τι σακούλα ή κουτί θέλουν να φτιάξουν για να βάλουν αυτά που φτιάχνουν, δίνοντας του κάποιες επιλογές, τα παιδιά πάντα μου ζητάνε αυτή την κατασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και σύντομα θα βάλω τις φετινές στο update που θα κάνω εντός της βδομάδας. 

Κάτι άλλο που φαίνεται στη φωτογραφία είναι το ημερολόγιο με το πουλάκι που κρατάει με το στόμα του την ευχή Καλή Χρονιά. 

Το ξύλο που κάθεται πάνω είναι αληθινό και το πουλάκι είναι το γνωστό που φτιάχνουμε με τα παιδιά και θα το βρείτε εδώ. Είναι ένα απλό ημερολόγιο, αλλά δεν είναι γλυκούτσικο;

Τα αγιοβασιλιάτικα καλαθάκια μας (τσαντούλες) είναι και αυτά μέρος του σκηνικού μας για τη γιορτούλα που θα κάνουμε μέσα στη τάξη μας. Το υπόλοιπο μέρος της διακόσμησης είναι το σκηνικό που είχα φτιάξει πριν δυο χρόνια όταν κάναμε τη γιορτή με το black light, οι Ρούντολφ  και τα χειμωνιάτικα τοπία που έφτιαξαν τα παιδιά (τα οποία θα τα βάλω στην ενημέρωση).


Μέρος του σκηνικού και της διακόσμησης μας γενικά, είναι και η ατομική εργασιοστιγμούλα μας με θέμα τη γέννηση του Χριστούλη. Σε ένα χαρτονάκι χρωματίσαμε τη νύχτα με νερομπογιά και μετά τη στολίσαμε με αστέρια και χιόνι από μαρκαδόρους μεταλλιζέ, η φάτνη είναι από χαρτί του μέτρου, η κούνια του από γλωσσοπίεστρα και γκοφρέ και το θείο βρέφος από χαρτόνι. Από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο και τα παιδιά ανυπομονούν να το πάρουν σπίτι τους να το στολίσουν!!! 

 Αυτή εδώ είναι η πρόσκληση της γιορτής μας. Κόψαμε μια χάρτινη καρδιά και της βάλαμε σκουφάκι και ματάκια.


Η πρόσκληση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αγάπης που ήταν στις 14/12, σε συνδυασμό με τα Χριστούγεννα που είναι η γιορτή της αγάπης. Με αφορμή τη παγκόσμια μέρα τα παιδάκια έγιναν και αγγελάκια της αγάπης του σχολείου, μιας και λόγω εορτών αποφασίστηκε να δώσουν την αγάπη τους στο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα. 


Κόψαμε χάρτινες καρδούλες και φτερά και τα κολλήσαμε σε γλωσσοπίεστρο, στολίσαμε τη καρδούλα με πούλιες, βάλαμε για χέρια και πόδια σύρμα πίπας και για κεφάλι βάλαμε φωτογραφίες των παιδιών. Τέλος στο ένα χέρι βάλαμε το μήνυμα της προσφοράς και αγάπης. 

Στο τέλος,άφησα την κάρτα ευχών μας. Δυστυχώς δεν την έχω σε ολοκληρωμένη μορφή, σας χρωστάω και αυτό στο update που θα κάνω σύντομα. Είναι εύκολη μεν, αλλά πολύ όμορφη δε. Κολλήσαμε δεντράκια πολύχρωμα, με διάφορα σχέδια πάνω, φτιάξαμε χιόνι με μεταλλιζέ και άσπρο μαρκαδόρο και αστεράκια πούλιες.   Κάπου εδώ τελείωσε η ανάρτηση, βέβαια σας χρωστάω αρκετές εργασιοστιγμούλες που σύντομα θα δημοσιευτούν μέσα εδώ. Ελπίζω να σας άρεσαν!!


Θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να περάσετε τις πιο όμορφες, γεμάτο γέλιο και χαρά γιορτές.
 Καλή ξεκούραση σε όλους σας.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!!!


UPDATE, 24/12/2018

Καλησπέρα σας. Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

Όπως σας είχα υποσχεθεί, ήρθα για την ενημέρωση της ανάρτησης μιας και ήταν ελλιπής από φωτογραφίες και εργασιοστιγμούλες. Ξεκινάω χωρίς πολλά λόγια!

1. Το σκηνικό της γιορτούλας μας σε καλύτερη ανάλυση και ολοκληρωμένο! 


2. Οι χριστουγεννιάτικη κάρτα ευχών. Απλή, αλλά πανέμορφη!! 

3. Το καλαθάκι μας!


4. Φτιάξαμε αγγελάκια, δεντράκια και μάγους για στολισμό ή για κουκλοθέατρο! 

Μισός χάρτινος κύκλος για να γίνει κώνος, στολισμένο με πούλιες και στερεωμένο σε γλωσσοπίεστρο. Τα κεφαλάκια είναι από χαρτόνι και διακοσμημένο με τα κλασικά υλικά χειροτεχνίας. 

5. Χρωματίσαμε το 2019 και φτιάξαμε ένα χριστουγεννιάτικο χειμωνιάτικο τοπίο.

6. Το δέντρο των Χριστουγέννων από καρδούλες για την διακόσμηση της τάξης μας.


7. Πίνακας πορτρέτο του αγαπημένου μας Ρούντολφ, με νερομπογιές και κηρομπογιές.8.  Ένα μέρος του σκηνικού μας. 


9. Στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλιό παζλ με θέμα το καράβι. Βάψαμε το παζλ, βάλαμε καράβι από φελλό, κατάρτι από σύρμα πίπας, πανί από χαρτί και το στολίσαμε με πούλιες. 10. Τέλος, το χειμωνιάτικο τοπίο μας! 


Ελπίζω να σας άρεσαν οι γιορτινές μας εργασιοστιγμούλες.

Σας εύχομαι ξανά Καλά Χριστούγεννα!! Με υγεία και πολλά χαμόγελα. 

2 σχόλια: