Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΓΑΣΙΟΣΤΙΓΜΟΥΛΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες μας!!

Έχουμε καιρό να τα πούμε ε; Πέσανε πολλές υποχρεώσεις τον μήνα Οκτώβριο και δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω τις αναρτήσεις μου έγκαιρα. Ωστόσο σήμερα, τελευταία μέρα του Οκτώβρη είμαι εδώ να σας πω για τις εργασιοστιγμούλες που ζήσαμε τον μήνα που έφυγε.
Χωρίς πολλά λόγια μπαίνω στην ουσία και ξεκινάω με τις δυο από τις  δραστηριότητες που κάναμε με τα παιδιά με θέμα την επέτειο του όχι. 

Ομαδική εργασία με θέμα την
 ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Ένα χαλασμένο παιχνίδι ήταν η αφορμή να γίνει αυτή η κατασκευή με θέμα την ειρήνη. Η υδρόγειος αυτή ήταν χωρισμένη σε πορτάκια τα οποία τα άνοιγες και μέσα έβρισκες διάφορες πληροφορίες για την ΓΗ. Έλειπαν 3 κομμάτια, ενώ τρία ήταν σπασμένα από την μια πλευρά. Η άλλη μισή πλευρά ήταν άθικτη και σκέφτηκα από το να το πετάξουμε, να το χρησιμοποιήσουμε σε μια κατασκευή και η ευκαιρία ήρθε. 

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ


 1. Κολλήσαμε τα κομμάτια της γης με διαφανής ταινία και έπειτα το κολλήσαμε πάνω στο χαρτόνι κάνσον
 2. Μια ομάδα παιδιών ανέλαβε να φτιάξει τα χέρια. Έκαναν το περίγραμμα του χεριού τους και μετά το έκοψαν. Μια άλλη ομάδα ανέλαβε να γράψει τις αξίες που είναι σημαντικές στον κόσμο και συνδυάζονται με την αξία της ειρήνης.
 3. Η τρίτη ομάδα ανέλαβε να φτιάξει το περιστέρι. (βλέπε εδώ)
 4. Και η τελευταία ομάδα ζωγράφισε εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη ειρήνη.

Αποφασίσαμε ότι αυτή η κατασκευή θα στολίσει όλες τις εθνικές γιορτές που έχουμε στο σχολείο, ενώ θα στολίζει την τάξη μας για να μας υπενθυμίζει ότι η ειρήνη είναι σημαντική στην ζωή μας.

Ατομική εργασία για το ΟΧΙ


Την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου πάντα φτιάχνουμε με τα παιδιά μια επετειακή κατασκευή από χάρτινο πιατάκι. Κάθε χρονιά αλλάζει εικόνα. 

Φέτος ήταν πιο απλή, αλλά εξίσου ωραία κατασκευούλα. Τα παιδιά αποφάσισαν να γράψουμε το όχι με τη μέθοδο του κολάζ (τους αρέσει πολύ το κολάζ). 


ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 1. Βάψαμε το πιατάκι με χρώμα γαλάζιο.
 2. Κόψαμε χαρτάκια σε μπλε χρώμα μεταλλιζέ, μια εικόνα ενός στρατιώτη σε σχήμα κύκλου, μια ελληνική σημαία και φύλλα από πράσινο χαρτόνι.
 3. Κολλήσαμε την εικόνα και μετά κολλήσαμε τα μεταλλιζέ χαρτάκια σχηματίζοντας το Ο και έπειτα τα άλλα γράμματα του ΟΧΙ. 
 4. Το επόμενο βήμα ήταν να κολλήσουμε τα φύλλα και την σημαία 
 5. Και τέλος γράψαμε το "ζήτω το" (ΟΧΙ) σε ένα κομμάτι χαρτόνι και το κολλήσαμε στο πιάτο.

Είναι μια κατασκευή εύκολη και πολύ αρεστή στα παιδιά. Για άλλες κατασκευές με χάρτινο πιατάκι πατήστε  εδώ και για πιατάκια με θέμα την 28η Οκτωβρίου πατήστε εδώ.31 Οκτωβρίου Μέρα Αποταμίευσης


Για την παγκόσμια ημέρα της Αποταμίευσης μετά από την συζήτηση που κάναμε και τις ιστορίες που διαβάσαμε για αυτό το θέμα τα παιδιά ζωγράφισαν συμβουλές και μυστικά για μια σωστή αποταμίευση και την βάλαμε στα χάρτινα πορτοφολάκια που φτιάξαμε. 
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες τις ζωγραφιές των παιδιών και σήμερα τις πήρανε στο σπίτι τους! 🍃  🍁  🍂Αύριο μπαίνει νέος μήνας!! Αντίο Οκτώβριε!! 


14 Νοεμβρίου Ημέρα της τηλεόρασης: 

Την κατασκευή που διάλεξα μέσα από το διαδίκτυο και μπορείτε να την κάνετε ομαδική εργασία ή και ατομική είναι 


Είναι φτιαγμένη από κουτί και μέσα σε αυτό μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε. Αν δε είναι ομαδική και μείνει στο σχολείο κάθε φορά μπορείτε να αλλάζετε το θέμα της οθόνης ανάλογα με το θέμα που επεξεργάζεστε. Για πληροφορίες της κατασκευής πατήστε εδώ.20 Οκτωβρίου Δικαιώματα του παιδιού

Η δραστηριότητα που μου άρεσε με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού είναι η παρακάτω


Μπορείτε να φτιάξετε μια αφίσα με τα παιδιά. Κάνετε το περίγραμμα χεριού και παλάμης σε διάφορα χρώματα χαρτονιών και το κόβετε. Έπειτα γράφετε πάνω τα δικαιώματα των παιδιών ενώ μέσα στην παλάμη κολλάτε ή ζωγραφίζετε μια εικόνα σχετική με το δικαίωμα που γράψατε.21 Νοεμβρίου Μέρα του Χαιρετισμού


Αυτή η μέρα έγινε για να συντελέσει στη συμφιλίωση των ανθρώπων.  Βασική προϋπόθεση ήταν να χαιρετήσεις 10 αγνώστους. 

Για αυτή την ημέρα μπορείτε να κάνετε μια αφίσα σαν την παρακάτω


Μια γη στην μέση, γύρω από αυτήν διάφορα παιδιά από όλες τις φυλές και στο χαρτόνι πάνω το καλημέρα ή το γεια σε όλες τις γλώσσες. 

Και για να μην ψάχνετε βρήκα το ΓΕΙΑ-καλημέρα σε όλες τις γλώσσες!! Για 17 Νοεμβρίου και το Πολυτεχνείο πατήστε εδώ.


Αυτά για σήμερα!!
Ελπίζω να σας άρεσε η αναρτησούλα μας!!


Καλό μήνα από το σεντουκάκι!!! 


και μην ξεχνάτε 5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/11/16 16:14

  Η κατασκευή με την υδρόγειο σφαίρα πόσο ΤΕΛΕΙΑ;!!!
  Μπράβο και πάλι μπράβο! Φοβερά ευφάνταστη!
  Εύχομαι να έχω συναδέλφους σαν εσάς με την ίδια τρέλα και αγάπη για αυτό που κάνουμε!
  -Μια συνάδελφος δασκάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!! ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

   Διαγραφή