Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Σχολικό Ημερολόγιο 2016-2017

Καλησπέρα σας! Τι κάνετε; 


Ελπίζω η απάντηση σας να είναι: "μια χαρά", "τέλεια" ή έστω "όλα καλά" ή απλά "καλά", όχι δεν θέλω κάποια άλλη απάντηση, θέλω αισιοδοξία, ελπίδα, καλά μαντάτα, όμορφες στιγμές, πολλά χαμόγελα.... το ξέρω πως η ζωή, καθημερινότητα μας, δεν μας επιτρέπει πάντα να έχουμε αυτές τις "καλές" απαντήσεις ή να είμαστε μέσα στην αισιοδοξία κάθε ώρα και στιγμή, αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια μετράει και ίσως εκεί πάνω στην αγωνία και το άγχος, για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί έστω και για λίγο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο... πως μπορεί κάποιος να διώξει την αγωνία και το άγχος του, την λύπη του και την απογοήτευσή του; Ίσως με κάτι που τον ευχαριστεί, μια βόλτα, λίγη γιόγκα(;), λίγη μουσική, μια αγκαλιά, μια κατασκευή..... μια ανάρτηση στο μπλογκ ίσως; 

Ναιιιιιιιι.... μια ανάρτηση στο μπλογκ!!! Γιούπι!!! Όλο το πρωί, μέχρι και την ώρα της δημοσίευσης αυτής, ετοίμαζα το θέμα της σημερινής ανάρτησης μας. Έφτιαξα ένα σχολικό ημερολόγιο με τις παγκόσμιες ημέρες και επίσημες αργίες της φετινής σχολικής χρονιάς.  Σίγουρα και κάποιος άλλος/η έχει σκεφτεί να το κάνει, αλλά την ιδέα δεν την πήρα μετά από κάποια αναζήτηση στο ίντερνετ, αλλά μετά μια επίσκεψη σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών( ναι αυτό που κάνει τη λίστα του σχολείου να είναι η πιο φτηνή από όλες...και μπορείς να πάρεις τα παπούτσια που θες...).... και "γιατί να αγοράσω και να μην φτιάξω κάτι μόνη μου?" είπα στον εαυτό μου και κατευθείαν η ιδέα μπήκε στο σεντουκομυαλό μου. 

Τις εικόνες της βρήκα στο ίντερνετ, έκανα αναζήτηση στο google εικόνες γράφοντας την εποχή στα αγγλικά και την λέξη illustration (πχ. spring illustration). Την επεξεργασία της κάθε εικόνας την έκανα στο picmonkey στον υπολογιστή. Τις παγκόσμιες ημέρες και τις αργίες τις βρήκα στο eortologio.net


Ιδέες για χρήση του σχολικού ημερολογίου:

  • εκτύπωση των εικόνων σε α4 μέγεθος ή και μικρότερο(ημερολόγιο τσέπης) και το βιβλιοδένετε ή με το μηχάνημα ή με συρραπτικό.
  • εκτυπώνετε την εικόνα βάζοντας στο πάνω μέρος της σελίδας α4 ή στη μέση σε μικρότερο μέγεθος και την υπόλοιπη σελίδα την χρησιμοποιείτε για επιπλέον σημειώσεις του μήνα (εκδρομές, εκδηλώσεις , εορτές μαθητών σας, γενέθλια κλπ) 
  • εκτυπώνετε τις εικόνες και τις κολλάτε σε τετράδιο με γραμμές ή σε ένα τετράδιο εξηγήσεων(με το κενό στο πάνω μέρος στη κάθε σελίδα του) έτσι με αυτό τον τρόπο φτιάχνεται ένα organizer για τις υποχρεώσεις σας στο σχολείο.
  • εκτύπωση(ασπρόμαυρη ή με χρώμα) της κάθε εικόνας σε Α3 για να γίνει πίνακας ημερολογίου στην τάξη 
  • ασπρόμαυρη εκτύπωση σε α4 σαν φύλλο εργασίας για τα παιδιά 
  • η κάθε εικόνα μπορεί να γίνει wallpaper για τον υπολογιστή του γραφείου σας ή της τάξης. (μην ξεχάσετε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας ή να τη προσαρμόσετε στην στο μέγεθος της οθόνης)
  • να το χρησιμοποιήσετε για εικόνα στην περίπτωση που φτιάχνετε κάθε μήνα βιντεάκι με τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου. Ελπίζω να σας αρέσει το σχολικό μας ημερολόγιο και να σας φανεί χρήσιμο.. Κάθε μήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και να είμαστε καλά, θα κάνουμε αναρτήσεις με ιδέες για τις παγκόσμιες ημέρες. 


ΥΓ. Το σχολικό ημερολόγιο αφορά τη σχολική μόνο χρονιά(από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο) Θα φτιάξω κάποια στιγμή και τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου.
*** *** *** *** *** 

Θέλω να ευχηθώ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ. Εύχομαι ο καθένας να πάει εκεί που επιθυμεί και να έχει μια ευχάριστη και ξεκούραστη σχολική χρονιά κοντά στην οικογένεια του, στο σπίτι του και στους φίλους του. Να βρει τον πιο καλό και συνεργάσιμο συνάδελφο, σε ένα σχολείο που μόνο αγάπη, φιλία και συνεργασία μπορεί να του δώσει. Να ζήσετε την φετινή σχολική χρονιά όμορφες στιγμές, όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές, παιδιά και γονείς!! 

Φιλιά πολλά!!

6 σχόλια: