Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Χειμωνιάτικες εργασιοστιγμούλες (β' μέρος)"Αλκυόνη και Αμυγδαλιά φέρνουν την Άνοιξη στου χειμώνα την καρδιά!"

...αυτό ήταν το συμπέρασμα των παιδιών, όταν έμαθαν για την Αλκυόνη και τις αλκυονίδες μέρες και την Αμυγδαλιά. Με αφορμή αυτό το συμπέρασμα, είπαμε να φτιάξουμε μια κατασκευή συνδυάζοντας αυτά τα δύο.


Αφαιρέσαμε το εσωτερικό μέρος ενός χάρτινου πιάτου και το βάψαμε με πράσινο χρώμα. Έπειτα φτιάξαμε το πουλί αλκυόνη. Ο τρόπος για να φτιάξουμε το πουλάκι είναι παρόμοιος με τον τρόπο που έχω δείξει στο σεντουκάκι. Για πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ. Το σώμα το κάναμε με πορτοκαλί χαρτόνι και τα φτερά και το κεφάλι με μπλε. Από πάνω ρίξαμε χρυσόσκονη. Τέλος, φτιάξαμε δυο άνθη αμυγδαλιάς και τα κολλήσαμε στο πιάτο. 


Οι ήρωες του μύθου της Αμυγδαλιάς με ρολό χαρτί. Φτιάξαμε με τα παιδιά δυο κούκλες  για να παίζουμε τον μύθο στο κουκλοθέατρο μας.

Ο Δημοφώντας, ο αγαπημένος της Φυλλίς (Αμυγδαλιά) είναι ρολό χαρτί , ντυμένο με μπλε γκοφρέ, το κεφάλι του από μπεζ και καφέ χαρτόνι στολισμένο με πούλιες και ματάκια. Ο ήρωας αυτός κρατάει το δέντρο αμυγδαλιά του οποίου ο κορμός είναι ένας χαλασμένος μαρκαδόρος, ενώ τα κλαδιά του στολισμένο με άνθη που τα φτιάξαμε με φιγουροκόπτη. 


Η Αμυγδαλιά είναι φτιαγμένη με ρολό τυλιγμένο με άσπρο γκοφρέ και η ζώνη με αφρώδη υλικό με χρυσόσκονη, στολισμένη με άνθος αμυγδαλιάς. Το κεφάλι της είναι από μπεζ και καφέ χαρτόνι, στολισμένο με άνθη και χρυσόσκονη. Τα χέρια της είναι από καφέ σύρμα πίπας. Διαλέξαμε αυτό το υλικό για να μοιάζουν τα χέρια της με κλαδιά.Πληροφορίες για το πως φτιάχνουμε τις φιγούρες από ρολό χαρτί, αλλά και να δείτε και την υπόλοιπη παρέα που μας βοήθησε στο να παίξουμε τον μύθο της Αμυγδαλιάς πατήστε εδώ.


Η αμυγδαλιά από ρολό χαρτί, είναι κατασκευή από το κλασικό τμήμα, της κας Δήμητρας.

Για πληροφορίες πατήστε 
Αυτά για σήμερα!!
Ελπίζω να σας άρεσε η σύντομη 
αναρτησούλα μας!!
Φιλάκια πολλά!!


ΥΓ. Επόμενες αναρτήσεις Πάμπλο Πικάσο και αποκριάτικες κατασκευές... θέλετε μια γεύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου