Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Ομήρου Οδύσσεια.... με ήρωες από γλωσσοπίεστρα!!

Ομήρου ΟδύσσειαΣτα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που κάνουμε φέτος, "Πορτρέτα Προσωπικοτήτων" και την επιλογή του τελευταίου μας πορτρέτου να είναι ο Όμηρος, φτιάξαμε την Οδύσσεια με ήρωες ανθρωπάκια από γλωσσοπίεστρα!! 

Τα ανθρωπάκια από γλωσσοπίεστρα, είναι μια δραστηριότητα πολύ αγαπητή στα παιδιά, την έχουμε κάνει άλλη μια φορά το Πάσχα και έχουμε σκοπό να κάνουμε  και μια τελευταία πριν κλείσει το σχολείο και εφόσον έχουμε το υλικό στο σχολείο!


Αφού διαβάσαμε την Οδύσσεια μέσα από ένα εκπαιδευτικό βιβλίο (βλ. εικόνα), κατά την γνώμη μου, από τα καλύτερα για να εξιστορήσεις την ιστορία στα παιδιά (είμαι ικανοποιημένη και με το κείμενο και με την εικονογράφηση του), τα παιδιά διάλεξαν έναν σταθμό του Οδυσσέα (ή κάποιο στιγμιότυπο) από το ταξίδι του προς την Ιθάκη και έφτιαξαν τους πρωταγωνιστές με γλωσσοπίεστρα. Τώρα που τακτοποιώ τις εργασίες των παιδιών, ανακάλυψα ότι η περιπέτεια με τις αγελάδες του Ήλιου μας λείπει μόνο, αλλά μπροστά στην δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά, δεν φαίνεται καθόλου ότι το ξεχάσαμε να το βάλουμε. 
Μπείτε στο καράβι και ταξιδέψτε προς την Ιθάκη...  μαζί με τον Οδυσσέα μας!
και το ανάλογο βίντεο φυσικά!! Εύχομαι να σας άρεσε η εργασιοστιγμούλα μας με θέμα την Οδύσσεια!! Σύντομα το βιντεάκι θα το βλέπετε και από το youtube. Επίσης θα γίνουν και άλλες αναρτήσεις με θέμα τον Όμηρο και τον Πάμπλο Πικάσο, δύο από τα πορτρέτα προσωπικοτήτων με τα οποία ασχοληθήκαμε. Το τρίτο ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι αναρτήσεις του (για τον ήρωα από το '21 πατήστε εδώ).Για κατασκευές με γλωσσοπίεστρα 
πατήστε

πατήστε

Ιδέες για Οδύσσεια
πατήστε


Φιλάκια!!!


2 σχόλια:

 1. Ένα βραβείο σας περιμένει στη ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ,
  στο www.blogs.sch.gr/kbechtsi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστουμε πολυ!! Να σαι καλά και η Χαρούμενη Γωνιά να είναι πάντα χαρούμενη και δημιουργική!

   Διαγραφή