Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Το σεντουκάκι βάζει τα καλοκαιρινά του Νο2

Το δικό μου καδράκι
Καλησπέρα σας!!

Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!! Σήμερα το σεντουκάκι θα βάλει ξανά τα καλοκαιρινά του και θα σας παρουσιάσει ένα καλοκαιρινό καδράκι.

Εύχομαι να το βρείτε ενδιαφέρον και να το αποθηκεύσετε και σεις στο δικό σας σεντουκάκι.


Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι ένα παλιό μεγάλο κομμάτι παζλ, χαρτόνια και χαρτιά σε διάφορα χρώματα, κοχύλια, πούλιες, μαρκαδόροι και κορδέλα για πιαστράκι του κάδρου. Το δουλέψαμε σε μικρές ομάδες, ανάλογα το θέμα που έχουν διαλέξει τα παιδιά και είναι λίγο χρονοβόρα λόγω των πολλών λεπτομερειών που έχει ο στολισμός του κάδρου.


Στην αρχή τα παιδιά, έβγαλαν το γυαλιστερό εξωτερικό φύλλο του παζλ, ο λόγος είναι να είναι ματ η επιφάνεια για να μπορέσουμε να το βάψουμε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευχαριστήθηκαν αυτή τη δουλίτσα!Έπειτα το έβαψαν με μπλε ανοιχτό χρώμα και εννοείται ρίξαμε και λίγη ασημόσκονη.... αγαπημένο μας υλικό.. και της κυρίας και των παιδιών!! Το αφήσαμε να στεγνώσει καλά πρώτα και μετά το στολίσαμε!Το κάθε παιδάκι διάλεξε το αγαπημένο του καλοκαιρινό θέμα για το καδράκι παζλ του. Κάποια παιδιά ήθελαν καράβι, κάποια άλλα νησάκι ή ψαράκια, μερικά κορίτσια την αγαπημένη τους γοργόνα (η πιο δύσκολη  δουλίτσα ήταν αυτή, να πω την αλήθεια) και ένα αγοράκι μας ήθελε έναν φάρο!


Σας παρουσιάζουμε μερικά δείγματα των κάδρων παζλ από τα χεράκια των παιδιών.


και εννοείται πως δεν μπορούσα να αντισταθώ και έφτιαξα και εγώ καδράκια...Bonus ιδέα

Επίσης, σήμερα σας έχω, θεωρώ μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για δωράκι στα παιδιά στο τέλος!Τι είναι αυτό; ...είναι πολλές λιωμένες κηρομπογιές σε ένα κομμάτι. Όλα τα νηπιαγωγεία δεν έχουν κηρομπογιές για την ζωγραφική; Και οι περισσότερες κηρομπογιές δεν είναι σπασμένες σε δυο τρία κομμάτια; Ε, τίποτα δεν πάει χαμένο, ανακύκλωση κηρομπογιάς, είτε για την επόμενη σχολική χρονιά, είτε για δώρο στα παιδιά.


Picture of MINI-MUFFIN CRAYONS... A New Life for Broken Crayons!Την ιδέα την βρήκα εδώ, λέγονται μάφιν-κηρομπογιές... τα κομμάτια από τις κηρομπογιές τις βάζει σε θήκες για cupcakes και τα λιώνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 275 βαθμούς. Μετά το βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν και έτοιμες οι νέες κηρομπογιές. 

Τώρα βέβαια εγώ σας το λέω σαν ιδέα, αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν γνωρίζω αν θα πετύχει, αν θα πρέπει να το βάλεις σε ταψί για cupcake που ήδη χρησιμοποιείτε, πόσες άραγε κηρομπογιές θα χρειαστούν...

Σκεφτόμουν απλά, ότι υπάρχουν φθηνά τέτοια σκεύη (σε διάφορα υλικά..μιας χρήσεως, σιλικόνη κα) και σε διάφορα σχέδια πχ καρδιές ή αστέρια και θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τέτοια δωράκια στα παιδιά. Θα είναι πιστεύω διασκεδαστικό να έχουν ένα κομμάτι και καθώς ζωγραφίζουν να βγαίνουν διάφορα χρώματα!!Αυτά για σήμερα!! 

Ευχές από το σεντουκάκι
για ένα όμορφο
καλό σας βράδυ!!2 σχόλια: