Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Το σεντουκάκι βάζει τα καλοκαιρινά του! Νο1


Καλησπέρα..πέρα ωωως πέρα!! Τι μου κάνετε? Εμείς εδώ... βγάλαμε όλα τα ανοιξιάτικα και ήρθε η ώρα να βάλουμε τα καλοκαιρινά μας! Τι να κάνουμε, ο καιρός περνά, το σχολείο σε λίγο καιρό θα κλείσει, οι δυο βδομάδες του Ιουνίου δεν μας φτάνει να μιλήσουμε για το καλοκαιράκι το γλυκό και μιας και έπιασαν οι ζέστες για τα καλά, είπαμε να βάλουμε τα καλοκαιρινά!! 

Σήμερα θα σας δείξω τα καλοκαιρινά δωράκια που θα κάνουμε εμείς οι κυρίες στα παιδιά, για τη λήξη του σχολικού έτους  με ευχές για καλό καλοκαίρι! Αποφασίσαμε να τους κάνουμε βαζάκια διακοσμητικά με ρεσό. 

Αρχικά θα σας πω για τα ψαράκια που τα φτιάξαμε με τη γνωστή σε όλους τους νηπιαγωγούς θερμόκολλα. Βέβαια δεν είναι να το φτιάξεις εξ ολοκλήρου με τα παιδιά, αλλά είναι μια πολύ ωραία ασχολία για αυτούς/ες που τους αρέσουν οι κατασκευές και οι πρωτότυπες ιδέες.


Τα βήματα είναι ως εξής: πάνω σε χαρτόνι ή σε απλό χαρτί σχεδιάζεις με τη θερμόκολλα ένα ψαράκι, το γεμίζεις με κόλλα σε όλη την επιφάνεια του. Μετά, με γρήγορες κινήσεις βάζεις το ματάκι του και αν θες χρυσόσκονη, πούλιες κλπ. Αφού στεγνώσει το κόβεις ολόπλευρα και έτοιμο το ψαράκι μας. Παραλλαγές: 
....μπορείτε να το κάνετε πάνω από μια ζωγραφιά ψαράκι που έχουν κάνει τα παιδιά.
...μπορείτε να κάνετε και άλλα σχέδια όπως καρδούλα, αστεράκι, γράμματα κλπ
...μπορείτε να το στολίσετε σε κάρτα ευχών, σε βαζάκι κλπ ή να κάνετε μια τρύπα και να γίνει μενταγιόν. Τη μέθοδο αυτή την είχα δει σε σχήμα καρδιάς για δώρο μενταγιόν στη γιορτή της μητέρας! 

Συμβουλή: μην βάλετε χρυσόσκονη και άλλου είδους κόλλα πάνω στο χαρτόνι, μόλις βάλετε τη θερμόκολλα, θα δημιουργηθούν φυσαλίδες και δεν θα βγει ωραίο! 

Ήρθε η ώρα για τα βαζάκια μας...


Τα βαζάκια μπορείτε να τα διακοσμήσετε με πολλούς τρόπους, όπως να κάνετε ντεκουπάζ με θαλασσινό θέμα ή να κολλήσετε πάνω του άμμο, αλάτι ή χρυσόσκονη, μπορείτε να το βάψετε με τέμπερα που μέσα να περιέχει ατλακόλ ή με χρώμα για γυαλί... προσωπικά το έκανα με μανό που μέσα είχε μπλε χρυσόσκονη, για να μην πάει χαμένο το έβαλα στα βαζάκια (βλ. παραπάνω εικόνα).

Άλλα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν μεταλλιζέ μπλε και ασημί μαρκαδόρο (όπου έκανα επιπλέον τελίτσες για θάλασσα), κοχύλια, αστερίες και κορδέλες για τους φιόγκους.

Μερικά δείγματα:

Αν πάνω στο βαζάκι υπάρχει κάποιο ελάττωμα πχ από την ετικέτα.. η κορδέλα μπορεί να καλύψει αυτά τα μέρη, όπως έκανα για παράδειγμα με το παρακάτω βαζάκι:


Συμβουλές:
... πρώτα θα κολλήσετε τα διακοσμητικά τύπου ψαράκια, κοχύλια κλπ και μετά θα το διακοσμήσετε με άμμο, κυρίως αν χρησιμοποιείτε την σιλικόνη για να κολλήσετε, εκτός αν αφήσετε ακάλυπτες τις περιοχές που θα βάλετε τα διακοσμητικά. 
...να κρατάτε σταθερά αυτό που κολλάτε, για μερικά δευτερόλεπτα... η σιλικόνη εύκολα μπορεί να φύγει από το γυαλί... ακόμα και αν η περιοχή είναι ολοκάθαρη και προτιμήστε να είναι σε επίπεδη επιφάνεια.

Είναι ένα δωράκι που μπορείτε να κάνετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα ή για τον εαυτό σας.... ξέρετε για τις ρομαντικές νύχτες του καλοκαιριού.. χα χα!! Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα... 
...εντάξει το έχετε ξαναδεί είμαι σίγουρη 
...αλλά τα ψαράκια; 
...καλά εντάξει και αυτά μπορεί να τα έχετε ξαναδεί.... αλλά τα δικά μας βαζάκια;Φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου