Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τα λουλουδάκια του μπαξέ...από το σεντουκάκι!!


Γεια σας!! Τι κάνετε?Ελπίζω να είστε όλοι καλά!


Η σημερινή ανάρτηση έχει τίτλο "Τα λουλουδάκια του μπαξέ... από το σεντουκάκι" και περιλαμβάνει πληροφορίες για τα λουλούδια, η αλφαβήτα των λουλουδιών και ιδέες για κατασκευές και διάφορα άλλα.. από το διαδίκτυο!

Ξεκινάμε με την αλφαβήτα. Εδώ και καιρό απορώ, γιατί μου αρέσει τόσο πολύ να βρίσκω την αλφαβήτα κάποιου θέματος μόνη μου ή με τα παιδιά. Το Πάσχα το ανακάλυψα, όταν παίξαμε ένα κλασικό παιχνίδι με την οικογένεια, το "όνομα ζώο φυτό πράγμα". Από μικρή τρελαινόμουν να το παίζω αυτό το παιχνίδι και επειδή συνήθως η παρέα τα βαριέται τέτοια παιχνίδια, υποσυνείδητα μου βγαίνει στο σχολείο. Μετά λοιπόν την ψυχανάλυση έρχεται και η αλφαβήτα των λουλουδιών. Ευχαριστώ το http://dreamskindergarten.blogspot.gr/ το οποίο πάντα πρωτοπορεί στις αλφαβήτες και εννοείται με βοήθησε αρκετά! 

Η δική μας αλφαβήτα (η οποία είναι φτιαγμένη από μένα και όχι από τα παιδιά) περιέχει λουλούδια που δεν είναι γνωστά στα παιδιά ή που είναι γνωστά , αλλά έχουν άλλο όνομα ή είναι τελείως άγνωστα στους περισσότερους!! 

Οι κάρτες εικόνες της αλφαβήτα των λουλουδιών

η αλφαβήτα των λουλουδιών και σε βιντεάκι
Λουλουδένια εργασιοστιγμούλα!

Το κάθε παιδί διάλεξε ποιο σχέδιο λουλουδιού του άρεσε και το έφτιαξε στο χαρτί, αρχικά με μολύβι και μετά το πέρασε με μαύρο μαρκαδόρο. Έπειτα με ξυλομπογιές έκανε το φόντο και ολοκλήρωσε το έργο του με δαχτυλομπογιές και λίγη χρυσόσκονη! Η δυσκολία που αντιμετώπισαν τα παιδιά ήταν να φτιάξουν το λουλούδι σε μεγάλο μέγεθος, δηλ. να πιάνει όλη την επιφάνεια του χαρτιού. Μετά από κόπο τα κατάφεραν και έφτιαξαν μια πολύ όμορφη δημιουργία!


  Η γλώσσα των λουλουδιών!

Μα δεν είναι ωραίο  να σου προσφέρουν λουλούδια οι αγαπημένοι σου άνθρωποι; Μα δεν είναι ακόμα πιο ωραίο να προσφέρεις λουλούδια σε άτομα που αγαπάς και εκτιμάς; Μα δεν θα ήταν ακόμα πιο ωραίο αν το κάθε λουλούδι δίνει το δικό του μήνυμα, ανάλογα την περίσταση; 

Τα λουλούδια έχουν την δική τους γλώσσα!! Για παράδειγμα, το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι για την αγάπη και την τέλεια ευτυχία,ενώ το κίτρινο μιλά για ζήλια και απιστία!! Η παπαρούνα μιλά για φαντασία και ονειροπόληση και η ντάλια για καλό γούστο.  

Για άλλα πολλά πατήστε εδώ , δείτε τι σημαίνει κάθε λουλούδι και φτιάξτε το δικό σας μπουκέτο με τα σπέσιαλ μηνύματά σας!! 

 Τα λουλούδια μοιάζουν με τους ανθρώπους! Για να μάθετε γιατί, πατήστε εδώ.

 Πες μου το λουλούδι να σου πω ποιος είσαι. Πατήστε test.

 Τα λουλούδια στην ελληνική μυθολογία. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες 

 Για αναρτήσεις από το σεντουκάκι με θέμα τα λουλούδια...πατήστε  εδώ.

different sized clay pots Πρωτότυπο παιχνίδι με την αλφαβήτα και τα λουλούδια!

Πατήστε εδώ για να δείτε.
 Για οριγκάμι τουλίπα πατήστε εδώ.


 Ιδέες από το διαδίκτυο για κατασκευή λουλουδιών. 


Αυτά τα ωραία για τα λουλούδια που ομορφαίνουν την ζωή μας!! Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση!! Να περνάτε ωραία και να χαμογελάτε!! Φιλάκια!

    2 σχόλια: