Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Εργασιοστιγμούλες του Χειμώνα No2

Καλησπέρα σας!!

Ώρα για αναρτησούλα!

Ξεκινήσαμε για τα καλά και ήδη έχουμε μπει σε κανονικούς ρυθμούς στο σχολείο. Ξεκινήσαμε το σχολείο με το θέμα Χειμώνας και στο πλαίσιο αυτό ζήσαμε... τι άλλο?... διάφορες εργασιοστιγμούλες. Μερικές από αυτές θα αναρτηθούν σήμερα, με έμφαση όπως πάντα, στις κατασκευές, που είναι, όπως έχετε καταλάβει είναι ένα από τα αγαπημένα μου σε αυτή τη δουλειά! Χωρίς πολλά λόγια ξεκινάω να εξιστορήσω τις στιγμές μας...

Ένα διαφορετικό ζεστό τσάι, 
μας φτιάχνει την διάθεση!!

Αρχικά, έκανα την κατασκευή μόνη μου. Την κούπα ή το φλιτζάνι, την έχουμε δει σαν ιδέα σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο. Ήθελα κάτι ξεχωριστό, οπότε σκέφτηκα να φτιάξουμε και την συνταγή του δικού μας τσαγιού! Σαν ιδέα, δεν ξέρω, μπορεί να υπάρχει και αλλού, προσωπικά δεν την διάβασα κάπου, απλά η ιδέα βγήκε από το μυαλό... έτσι ξαφνικά εκεί που χαλάρωνα και κατευθείαν έφτιαξα το δείγμα. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, το κάνω για να δω τον βαθμό δυσκολίας της κατασκευής και τι στόχους μπορούμε να κατακτήσουμε κάνοντας την. 

Αυτό που μου βγήκε κατά την διαδικασία, είναι με την συνταγή του τσαγιού να βγάλουμε ένα συναίσθημα, έναν προβληματισμό ή μια μικρή ιστορία. Και κάπως έτσι έγινε.

Το δείγμα μου... υλικά: χαρτόνια, χαρτοκόπτης χιονονιφάδα, κορδέλα, στολίδια χειροτεχνίας...

Έφτιαξα το πατρόν και το σχεδίασα σε διπλωμένο χαρτόνι, το οποίο έκοψα και έπειτα το κόλλησα στις δυο πλευρές του, στις άκρες,εκτός από την πάνω πλευρά, ώστε να ανοίγει το φλιτζάνι και να
μπει μέσα το τσάι μου! Πριν το κολλήσω, έβαλα και το χερουλάκι του στην μια άκρη του. Τέλος το στόλισα με διάφορα υλικά.

Το σακουλάκι με το τσάι μου το έφτιαξα με απλό χαρτί και μέσα έβαλα ένα μότο, ένα σημείωμα αγάπης, μια καρδιά, ένα αστέρι και μια χιονονιφάδα! Έπειτα το έκλεισα το σακουλάκι και το έπιασα με μια χάρτινη κορδέλα, όπου στην άκρη της τοποθέτησα την ετικέτα με την ονομασία του.. 

Τέλος το έβαλα μέσα στο φλιτζάνι μου και έτοιμο το ζεστό μου τσάι!!Τα παιδιά άρεσε η ιδέα. Το έκοψαν (πρώτη φορά έκοψαν διπλό χαρτόνι και τα κατάφεραν μια χαρά τα καμάρια μας), το διακόσμησαν όπως ήθελαν, επίσης είχαν την ιδέα να βάλουμε και τον καπνό που βγάζει το τσάι όταν είναι ζεστό(!), έφτιαξαν την δική τους συνταγή για τσάι και είπαν την δική τους ιστορία ή συναίσθημα. Μερικά δείγματα των παιδιών:


Ο Γιώργος, που ήθελε να κάνει το μονόγραμμα του, έφτιαξε το τσάι της αγάπης, μέσα στο σακουλάκι έβαλε ένα πλοίο λέγοντας ότι το τσάι αυτό το πίνουν οι ναυτικοί και ζεσταίνουν έτσι την καρδιά τους, η οποία είναι παγωμένη, επειδή είναι μακριά από την οικογένεια τους!


Ο Βαλάντης έφτιαξε ένα τσάι για να πίνουν τα φιλαράκια του, για αυτό και το ονόμασε το τσάι της φιλίας.


Τα κορίτσια, που έφτιαξαν αυτά τα φλυτζάνια, έκαναν το τσάι της αγάπης και της οικογένειας, για να το πιουν όλοι και να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Και τα δυο κορίτσια είναι χωρισμένων γονιών.


Ο Κυριάκος έκανε το δικό του τσάι, στην ετικέτα έβαλε το όνομα του, "θα το πίνω κυρία και θα γίνομαι πολύ δυνατός".


Η Ζέτα έφτιαξε το τσάι της νεράιδας, το οποίο είναι μαγικό και όσοι το πίνουν είναι πολύ χαρούμενοι.


Η Κωνσταντίνα έφτιαξε το τσάι της αγάπης και το προσφέρει στην αδελφή της γιατί την αγαπάει πολύ πολύ.


Ο Παναγιώτης έφτιαξε το τσάι της μαμάς του, γιατί η μαμά ξέρει να φτιάχνει το καλύτερο τσάι και έτσι γίνεται καλά όταν είναι άρρωστος.


Η Κωνσταντίνα έφτιαξε ένα τσάι για το σκυλάκι της την Ηρώ, γιατί και τα ζώα πρέπει να πίνουν τσάι για να μην κρυώσουν και αρρωστήσουν!

Δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες, κυρίως τα σακουλάκια τους, γιατί η ποσότητα ήταν πολύ μεγάλη και ο χρόνος μικρός εκείνη την στιγμή για να φωτογραφίζω τη δουλεία του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Επίσης τα υπόλοιπα φλιτζάνια και κούπες κυμαίνονται στο ίδιο μοτίβο μιλώντας δηλ. για αγάπη, φιλία και οικογένεια! 

Τα δικά μας Happy Feet πιγκουινάκια


Μιλήσαμε για τα ζώα που ζούνε στους πάγους, είδαμε ντοκιμαντέρ μαθαίνοντας έτσι διάφορες πληροφορίες για την ζωή τους, είδαμε και τον αγαπημένο μας HAPPY FEET μια ταινία, κατά την γνώμη από τις καλύτερες που έχουν βγει μιας και είναι πιστή η αντιγραφή της ζωής των αυτοκρατορικών πιγκουίνων και φυσικά φτιάξαμε τα δικά μας χαρούμενα πιγκουινάκια στον πάγο!Κόψαμε τα πιγκουινάκια μας, βάλαμε την άσπρη κοιλίτσα τους φτιαγμένη με χαρτομάντιλα, κολλήσαμε ματάκια, ράμφος και ποδαράκια και έτοιμος ο γλυκούλης μας happy feet!


Έπειτα με τσαλακωμένα χαρτιά υγείας, διαμορφώσαμε άσπρα φελιζόλ ποτήρια σε πάγους. Κολλήσαμε τον πιγκουίνο πάνω και ρίξαμε χιόνι και ασημόσκονη. Ολοκληρώσαμε το έργο μας κολλώντας το σε μπλε βάση από χαρτόνι.Ένα χειμωνιάτικο τοπίο και ένα πουλάκι στο χιονισμένο παράθυρο από τα χεράκια των παιδιών μας!
Επιμέλεια κα Σοφία

Το ψυγείο μας έγινε 
χιονάνθρωπος!! Κόψαμε βασιλόπιτα και το φλουρί το 
κέρδισε ο Ραφαήλ μας! 

και του χρόνου με υγεία!

Αυτές είναι μερικές από τις εργασιοστιγμούλες που ζήσαμε στην τάξη μας!! Ελπίζω να σας άρεσαν και να περάσατε ωραία στην επίσκεψή σας στο μπλογκ μας! Φιλάκια πολλά!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου