Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!

Καλησπέρα! 

Καλή χρονιά σε όλους και όλες!! Πως τα περάσατε; Ελπίζω να μπήκε ο νέος χρόνος με αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα!! 

Μετά από διακοπή από τα κοινωνικά δίκτυα, (ε! εντάξει, κανένα like στο facebook έκανα...) έτσι άφησα και το blog μου...να ξεκουραστεί και επανήλθα μόλις σήμερα!

Πρώτη ανάρτηση για το 2015 και επέλεξα για θέμα τους ΣΤΟΧΟΥΣ που βάζουμε κάθε φορά όταν έρχεται η νέα χρονιά.


Ύστερα από αρκετή διερεύνηση στο διαδίκτυο, χωρίς πολλά λόγια, μπαίνω στο θέμα και σας αναφέρω τις παγίδες που πέφτουμε όταν βάζουμε στόχους!

1η παγίδα: ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Λέμε για παράδειγμα, το νέο έτος θα χάσω βάρος. Λάθος! Πρέπει να βάζουμε συγκεκριμένο στόχο Πχ θα χάσω 5 κιλά! Όσο πιο μικρός είναι ο στόχος, τόσο πιο εύκολος είναι και δεν απελπιζόμαστε για την επίτευξη του!

2η παγίδα: ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. 

Απαγορεύονται οι λέξεις που έχουν αρνητική έννοια. Για παράδειγμα αντί "χάσω" κιλά θέστε το ως θα "πετάξω" κιλά. Και πιο αστείο είναι και σκέφτεστε τη θετική έκβαση του στόχου!

3η παγίδα: ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ

Λάθος τακτική, διότι τους κρατάμε μυστικούς και αν δεν τους πετύχουμε, κανείς δεν θα μας πει τίποτα! Καλό να γίνεται μια κοινοποίηση σε δικού σας ανθρώπους, ώστε να ντραπείτε λίγο και φιλοτιμηθείτε να τους πετύχετε, έστω και στο ελάχιστο. Ψέματα μπορούμε να λέμε πιο εύκολα στον εαυτό μας, αλλά στους άλλους πιο δύσκολα!

4η παγίδα: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ.

Ή την Πρωτοχρονιά ή στα γενέθλια μας ή σε κάποια επέτειο ή από Δευτέρα και λοιπά... Θέτουμε μια φορά τον χρόνο και έπειτα τους ξεχνάμε. Η κάθε μέρα του χρόνου μπορεί να γίνει ιδανική για να θέσουμε στόχους!! Το καλύτερο να τους χωρίσουμε και να τους πετυχαίνουμε σιγά σιγά. 

5η παγίδα: ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ.

Πχ. βάζουμε στόχο να κόψουμε το κάπνισμα. Σε όλους είναι γνωστό πόσο δύσκολο είναι! Στόχοι που αφορούν χημική εξάρτηση και συνδυάζεται και με συναισθηματική φόρτιση(το έχετε συνδυάσει με το άγχος-σας ξεαγχώνει πχ) είναι δύσκολο να επιτευχθούν, είναι από αυτούς τους στόχους που του θέτεις ξαφνικά χωρίς προγραμματισμό και συνήθως τότε πετυχαίνουν!

6η παγίδα: ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥΣ..

Ε ναι...δηλαδή αν βάλεις στόχο να παντρευτείς το 2015 ή να κάνεις παιδί, εε είναι αναγκαίο πρώτον να υπάρχει ο άλλος και δεύτερον να το θέλει... χαχα  Καταλάβατε? 

7η παγίδα: ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΛΗΣΗ.

Με το ζόρι κάτι δεν γίνεται, κανένα κολπάκι δεν υπάρχει για να γίνουν δια μαγείας οπότε τι κάνουμε; Βάζουμε στόχους εφόσον έχουμε αυτοέλεγχο, αυτοπειθαρχία και πάνω από όλα θέληση...και μικρούς στόχους κάθε φορά... για να μην χάνουμε την ΑΥΤΟπεποίθηση μας και την ΑΥΤΟεκτίμηση μας και στο τέλος τον εΑΥΤΟ μας!! ΑΥΤΑ!
(πηγή:http://pesmoupws.gr/)
* * * * * * * *
Με τα παιδιά έκανα μια συζήτηση και μια δραστηριότητα για τους στόχους. Αυτό που έβγαλα σαν συμπέρασμα είναι, ότι τα περισσότερα παιδιά είπαν κάτι σχετικό με τη συμπεριφορά τους! Όσες αφορμές και παραδείγματα με ιστορίες τους έδωσα για να πουν βρουν κάποιο άλλον στόχο πέρα από το να "είμαι καλό παιδί", κάποια παιδιά άλλαξαν και είπαν "να αγαπώ..." να γίνω πιο μεγάλος".. "να γίνω πάρα πολύ έξυπνη" ... "να μην μαλώνω με τον μπαμπά" 

Η παραπάνω δραστηριότητα δεν ήταν προγραμματισμένη για πριν τις διακοπές, αλλά βγήκε μέσα από την συζήτηση. Πέρα από τον στόχο κάναμε και σχέδιο χριστουγεννιάτικο δίπλα με αποτύπωμα με σφουγγάρι, με δαχτυλομπογιές  και άλλα υλικά!

Αυτά για τους στόχους, κλείνω το blog και πάω να θέσω τους δικούς μου στόχους! Πριν κλείσω, σας αφήνω με τελευταίες χριστουγεννιάτικες κατασκευές!! 

Κατασκευές από φίλο και συνάδελφο Ευθύμη, αναπληρωτή στην Κρήτη, μου άρεσαν και ήθελα να τις βάλω!


Και το καλάθι που έφτιαξα για δωράκι σε μια φίλη!! Έντυσα ένα καλάθι με γκοφρέ χαρτί και σκούφο στο χρώμα του Άγιου Βασίλη και το γέμισα με λιχουδιές και αγάπη!! Φιλάκια πολλά!!!

και όπως υπενθυμίζει ο Μάξιμος στο σχολείο
"πρόσεξε, θα χάσουμε το στόχο και δεν είναι καλό αυτό!!"
χαχα!! 


2 σχόλια:

  1. μπραβο σου το εψαξες το θεμα αρκετα! εγω σαν στοχο εχω 15 κιλα αλλα θα πρεπει να διορθωσω το να χασω και να γραψω ,,θα πεταξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ!! ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΞΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ 10 ΚΙΛΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ... ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ... :) ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ... ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΛΕΩ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΩ 5 ΚΙΛΑ ΤΟ 2015 ΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή