Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

24 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Ιδέες για κατασκευές με κανέλα και γλυκάνισο!





24 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!! 

Σήμερα με τα παιδιά στο σχολείο στολίσαμε το δεντράκι μας!! Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο ελατάκι του 6ου νηπιαγωγείου Περάματος! 

Καλά Χριστούγεννα παιδάκια μας!!


Κάπως έτσι λοιπόν μπήκε και επίσημα η Χριστουγεννιάτικη περίοδος στο σχολείο μας! Επίσης ξεκινήσαμε πρόβες και για το θεατρικό μας και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες εργασιοστιγμούλες!

Στο Μέσα σ'ένα σεντουκάκι η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται.... σήμερα έχουμε κατασκευές με την νόστιμη κανέλα και τον όμορφο αστεροειδή γλυκάνισο! 

Μμμμμ!! Τι μυρίζει;
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 
ΚΑΝΕΛΑ και ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ!




Αγγελάκι από κανέλα και πανί


Δεντράκι με κορμό κανέλας

Στολίδι με κανέλα και
 αστεροειδή γλυκάνισο

Κερί με στολίδι κανέλας


Αστέρι από κανέλα(στολίδι)
και γλυκάνισο

Βάση για κερί από κανέλα
και γλυκάνισο


Αγγελάκι από κανέλα 
και γλυκάνισο

Κανέλα Ταρανδάκι

Αγιοβασιλάκι κανελίτσα


Φράχτης αγιοβασιλάκια
από κανέλα

Στολίδι από πηλό με αποτύπωμα
γλυκάνισου

Στολίδι έλατο 
από κανέλα

Έλατο με κορμό κανέλας
και κορδέλες


και άλλα ελατάκια..

Έλατο με κορμό κανέλας
και κουμπιά
Στολίδια με ξυλάκια κανέλας
Έλατο με κορμό κανέλας
και σύρμα πίπας

Διακοσμητικό
για κανέλες

Κανέλα διακοσμητικό
για δωράκι

Και άλλο κερί με κανέλες

Καδράκι με κανέλες


Σουβέρ από κανέλα

Στεφάνι με κανέλα

Μπάλα στολίδι από φελιζόλ και κανέλα

Στολίδι με κανέλα και κουκουνάρι


Και άλλο ταρανδάκι 

....και ένα ακόμη

Φάτνη από κανέλα
Φάτνη από κανέλα

Σκι κανέλα και
χιονάνθρωποι

Χιονάνθρωπος
κανέλα

Στολίδι από γλυκάνισο
love it!

Στολίδι μπάλα από
γλυκάνισο κ.α.
love it!

Συνταγή με κανέλα και γαρίφαλο 
για στολίδια 

Υλικά:
  • 2 μήλα καθαρισμένα, βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 100γρ. κανέλα
  • 50γρ γαρίφαλο
  • 4 κ.γ. ατλακόλ

Εργαλεία:
  • Καλαμάκι για να κάνετε τρυπούλα στο στολίδι
  • Οδοντογλυφίδα για να κάνετε σχεδιάκια
  • Κουπάτ για να μορφοποιήσετε εύκολα όπως θέλετε
  • Λαδόκολλα (μια κάτω για να τα ακουμπάτε χωρίς να λερώσετε το τραπέζι και μια πάνω τους για να τα πλάθετε χωρίς να κολλάει ο πλάστης)
  • Πλάστη για να «ανοίγετε» τον πολτό σε λεπτά φύλλα πριν τον κόψετε
  • Τρίφτη τυριού για να κάνετε σχέδια πιέζοντας τον πάνω στο στολίδι
Πλάθετε τα υλικά όλα μαζί και κάνετε μια ωραία μπαλίτσα την οποία αποθηκεύετε τυλιγμένη σε μεμβράνη ή λαδόκολλα στο ψυγείο. Πρέπει να μείνει υγρή για να μπορείτε να την δουλέψετε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Όταν φτιάξετε τα στολίδια σας μπορείτε είτε να τα ψήσετε στο φούρνο με αέρα στους 150 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες είτε να τα αφήσετε σε χώρο χωρίς υγρασία για 3 ημέρες να ξεραθούν σιγά-σιγά μόνα τους. Όσο πιο λεπτά τα κάνετε, τόσο πιο εύκολα θα στεγνώσουν. Τέτοιες μέρες Θεσσαλονίκη (κρύο και υγρασία) ίσως χρειαστούν παραπάνω.Όταν θα είναι έτοιμα, θα είναι σκληρά και θα μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο.



πατήστε για να δείτε το υπέροχο άρθρο της ιστοσελίδας.


Αυτά για σήμερα!!! Καλό σας βράδυ!!

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα Άννα!!! Ένα βραβειάκι σε περιμένει στο http://efibarlou.blogspot.gr/ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστουμε πολυ!! τωρα το ειδα το βραβειακι!! να εισαι καλα!!

      Διαγραφή