Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

18 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!! Λέξη ημέρας: ΠροσφοράΚαλησπέρα σας!! Τι κάνετε?

Εμείς εδώ καλά, είχαμε πει ότι το Σάββατο θα κάναμε αναρτησούλα, αλλά είχαμε επισκέψεις, περάσαμε διάφορες όμορφες ζεστές οικογενειακές στιγμές, που ήταν αδύνατον να τις αφήσουμε.... ήρθαν τα ανιψάκια μου σπίτι και παίζαμε όλη μέρα.. δε η ανιψούλα μου, μου υπενθύμισε για να μην κάνω κάποιο λάθος πόσες μέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα!! 

 18 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!!!

Η λέξη της ημέρας σήμερα είναι


Έβαλα τη λέξη προσφορά, γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να προσφέρουν στους άλλους. Το πιο σημαντικό από όλα στην αρετή της προσφοράς είναι, να μάθουν τα παιδιά ότι όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι για κάποιον άλλον να το κάνουν με χαρά, με καλή διάθεση, από καλοσύνη και όχι με το ζόρι ή επειδή κάποιος άλλος του το πει.

Όταν κάνεις κάτι, το κάνεις με χαρά, ώστε το άτομο που λαμβάνει τη προσφορά μας, να καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο πλευρό του. Επίσης πρέπει να μάθουν τα παιδιά, ότι το να προσφέρεις στου άλλους σημαίνει ότι κάνεις κάτι καλό για αυτούς, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα... αλλιώς αν περιμένεις την ανταπόδοση, χάνει την αξία του η προσφορά.

Ο καθένας προσφέρει ότι μπορεί. Κάποιοι δίνουν λεφτά, κάποιοι άλλη βοήθεια σε διάφορες δραστηριότητες, κάποιοι προσφέρουν μια αγκαλιά και αγάπη.. όλα αυτά έχουν αξία, όταν το κάνεις μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου.

Η καθημερινότητα στο σχολείο δίνει δυνατότητες στα παιδιά να προσφέρουν... πάντα συγκινούμαι για παράδειγμα, όταν κάποια παιδιά μου ζητάνε να τους ανοίξω το κολατσιό ή το κατσαρολάκι τους και κάποιοι συμμαθητές τους προσφέρουν τη βοήθεια τους χωρίς να τους το έχουν ζητήσει... μια τόσο απλή πράξη μια μεγάλη αφορμή για συζήτηση περί προσφοράς.

Τα Χριστούγεννα, μια γιορτή αγάπης και ζεστασιάς, δίνουν στα παιδιά αφορμές για προσφορά στους συνανθρώπους τους. Από το παράδειγμα του Μέγα Βασιλείου , που όντας πλούσιος, πρόσφερε τα πλούτη του στα φτωχούς ανθρώπους ανοίγοντας πτωχοκομεία, σχολεία και νοσοκομεία μέχρι και τον πιο κοντινό άγνωστο σε αυτόν συμμαθητή του, που δεν έχουν τα απαραίτητα επιβίωσης και μαζί με τους γονείς του, του προσφέρουν τροφή και ρούχα! 

Για μένα προσωπικά, προσφορά είναι και μια ευχή που κάνεις μέσα από την καρδιά σου! Και για αυτό τον λόγο, φέτος θα κάνουμε με τα παιδιά ένα διαφορετικό γράμμα προς τον άγιο Βασίλη. Ένα γράμμα που μέσα θα έχεις ευχές, και προσωπικές και για όλον τον κόσμο. 

Θα τις βάλουμε στο γραμματοκιβώτιο της αγάπης και της προσφοράς του άγιου Βασίλη! Πληροφορίες για τον Άγιο Βασίλη σε παλαιότερες αναρτήσεις! 


Το τραγούδι της ημέρας!Ένα τραγούδι που δεν βγήκε σε καιρό Χριστουγέννων, αλλά λόγω ημερών το βάζουν αυτές τις γιορτινές μέρες είναι το We are the world! Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα τραγούδια που έχουν υπάρξει. Τραγούδι που μιλά για προσφορά προς τον συνάνθρωπο, μιας και είχε φιλανθρωπικό σκοπό, τα έσοδα πήγαν στα παιδιά της Αφρικής.

Είχε επιτυχία σε όλο τον κόσμο, πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα! Συνθέτες του τραγουδιού είναι ο Michael Jackson και ο Lionel Richie. Συμμετείχαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες όπως Μ.Jackson, L.Richie, T.Turner, D.Ross, S.Wonder,B.Springsteen κ.α. 

Έχει βγει και στα ελληνικά, από την χορωδία του Σ.Λάμπρου με τίτλο Μια νέα αρχήΠατήστε εδώ για την περσινή ανάρτηση για το τραγούδι Μια νέα αρχή.

Χριστουγεννιάζουμε λέμε... 

"Χριστουγεννιάζουμε λέμε!!"... είπε ένα παιδί στη τάξη 
"Τι εννοείς με την λέξη χριστουγεννιάζουμε;" ρωτώ τον Κυριάκο.
"Ε ..... αυτό που κάνουμε τώρα, τις εργασίες " 
"Που στολίσαμε το δέντρο"..είπε η Νίνα
"Που βάζουμε χρυσόσκονη.. είπε ένα άλλο παιδί.. και που κάνουμε πρόβες"..

Για όλα αυτά, λοιπόν που κάνουμε..υπάρχει λέξη "χριστουγεννιάζουμε"!!! Και έτσι θα ανοίγει η ενότητα με τα χριστουγεννιάτικα έργα μικρών και μεγάλων, στην τάξη!


Γνωστό σχέδιο διακόσμησης πόρτας και φέτος την φτιάξαμε και μεις. Ο κόκκινος αγαπητός μας άγιος έκανε βουτιά στην καμινάδα! Επίσης, μιας και στην Αθήνα δεν βλέπουμε χιόνι, είπαμε να γεμίσουμε την υπόλοιπη πόρτα με τις χιονονιφάδες μας! 

Αυτή είναι η μια πλευρά της πόρτας... την άλλη πλευρά σε άλλη ανάρτηση! 

Την έχουμε ξανακάνει με παιδιά αυτή την ομαδική πριν 4 χρόνια!
Την κάναμε και φέτος! Το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο πόλο και ο άγιος με το έλκηθρο πετά!! Αυτά για σήμερα!! 
Αύριο τα υπόλοιπα!!
Καλή Κυριακή!

Καλή βδομάδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου