Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Πορτρέτα Προσωπικοτήτων: Pablo Picasso (Α' μέρος)

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες του σεντουκιού!! 

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο.  Αποφάσισα φέτος, το πολιτιστικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να έχει θέμα "Πορτρέτα Προσωπικοτήτων". Ο Πικάσο είναι η πρώτη προσωπικότητα που ασχοληθήκαμε. 

Με αφορμή τους πίνακες για την ειρήνη και την Γκερνίκα που θαυμάσαμε με τα παιδιά στη τάξη, κατά την επεξεργασία του θέματος 28η Οκτωβρίου, μάθαμε για την ζωή του, είδαμε σε βιντεάκια πως έφτιαχνε τους πίνακες και τα γλυπτά του και.... γίναμε και μεις μικροί Πικάσο.

Τα παιδιά ζωγράφισαν τους πίνακες τους Πικάσο, μέσα από την δική τους καλλιτεχνική ματιά και πινελιά. Απολαύστε μερικούς πίνακες..Ο Πικάσο από το 1912 και μετά, τα έργα του χαρακτηρίζονται από την κυβιστική τέχνη, την οποία την εξέλιξε με τη μέθοδο του κολάζ. Εμείς σαν άλλοι Πικάσο, κάναμε δύο πίνακες, με την μέθοδο του κολάζ. Φτιάξαμε την πόλη της χαράς και την πόλη της λύπης.

Χρωματίσαμε το θέμα σε φύλλο Α4, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε στον πίνακα μας.

Έπειτα, με χρώματα ζωγραφίσαμε τον υπόλοιπο πίνακα, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές μας.

Και έτοιμοι οι πίνακες.

Ο πίνακας του Πικάσο, με τα λουλούδια της ειρήνης, τον κάναμε τρισδιάστατο... πως έγινε αυτό? Θα σας το πούμε ευθύς αμέσως...
Σχεδιάσαμε τα πέταλα των λουλουδιών σε χαρτόνι κάνσον, στα χρώματα που μας δείχνει ο πίνακας του Πικάσο, τα κόψαμε και έπειτα τα κολλήσαμε. 


Τα λουλούδια τα κολλήσαμε πάνω σε σύρματα πίπας πράσινα και μπλε, όπως είναι και οι μίσχοι των λουλουδιών του πίνακα.


Αφού το μπουκέτο ετοιμάστηκε βγάλαμε φωτογραφίες, ανά δυάδες, κρατώντας τα λουλούδια με τον τρόπο που δείχνει ο πίνακας.


Έπειτα, κόψαμε τα χέρια, όπως είναι ο πίνακας, τα οποία τα φτιάξαμε και αυτά από άσπρο κάνσον χαρτόνι. Μετά η κυρία έσπασε το κεφάλι της να δει πως θα το στερεώσουμε(πονοκέφαλος με έπιασε μέχρι να βρω λύση,χα χα).. τελικά τυλίξαμε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας και με σιλικόνη κολλήσαμε το μπουκέτο μας πάνω σε αυτό... και έτοιμη η 3d κατασκευή μας.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, σε ένα βιντεάκι, που έδειχνε τον Πικάσο να κάνει και γλυπτά. Έτσι και αυτά, σαν άλλοι Πικάσο έκαναν τα δικά τους γλυπτά...από πλαστελίνη!


Αυτό είναι το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Πάμπλο Πικάσο. Ελπίζω να σας άρεσε! Όταν τελειώσουμε το πορτρέτο του θα έρθει και το δεύτερο μέρος!! 

Καλό σας βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου