Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες 3!

Καλησπέρα σε όλες και όλους!!


Τι κάνετε; Εμείς καλά! Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να ασχοληθούμε με τα Χριστούγεννα!! Θα ήθελα από νωρίς να στολίσω το δέντρο, να πάω στα μαγαζιά να χαζέψω χριστουγεννιάτικα στολίδια και ας μην τα αγοράσω, να ακούσω μελωδίες και γενικά περιμένω πως και πως να έρθει η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου! 

Μέχρι τότε όμως, ζούμε διάφορες φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες με τα παιδιά! Η σημερινή ανάρτηση αφορά κάποιες δραστηριότητες που κάναμε στην τάξη! Σε αυτή την ανάρτηση θα βάλω στιγμούλες που έζησαν τα παιδιά με την συνάδελφο Σοφία, όπως είχα υποσχεθεί κιόλας σε παλαιότερη ανάρτηση. 

Σαν πρώτη εργασιοστιγμούλα θα βάλω τα υπέροχα αγαλματάκια που έφτιαξαν τα παιδιά κάτω από τις οδηγίες της κας Σοφίας! Μια εργασιοστιγμούλα που αξίζει να τη δείτε. Η ιδέα προήλθε μέσα από αναζήτηση εικόνων στο google και τα κλασικά συρματένια σχέδια που κάνουν καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας και άλλα υλικά, όπως κορδέλες. Τα παιδιά έντυσαν τα συρματένια ανθρωπάκια  με πηλό.

Παίρνεις σύρμα του δίνεις σχήμα και έπειτα τα παιδιά με πηλό το ντύνουν σχηματίζοντας έτσι ένα αγαλματάκι. Για να δείτε πως φτιάχνουμε ένα τέτοιο αγαλματάκι πατήστε εδώ. Η δραστηριότητα είναι στα πλαίσια του προγράμματος: 
Οι τέχνες στη ζωή μας!
Αφού ο πηλός στέγνωσε τα αγαλματάκια κολλήθηκαν σε βάση από cd, ιδανικό υλικό, αφού καθρεπτίζονται πάνω του και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ομορφιά τους.

Ευκαιρία και γω να ασχοληθώ και με τα χρώματα στις φωτογραφίες (μια ασχολία που μου αρέσει, δηλ. να αλλάζω τα χρώματα σε μια φωτογραφία) .

Ελπίζω να σας αρέσει η δουλειά των παιδιών και της κας Σοφίας. Εδώ να πω ότι συνδυάσαμε τέχνη και ανθρώπινο σώμα. Και ένα μεγάλο μπράβο στην καλή μου συνάδελφο! Σίγουρα στο μέλλον θα το προσπαθήσω και γω με τα παιδιά!

Επίσης, τα παιδιά έζησαν και μια ομαδική εργασιοστιγμούλα, ασχολήθηκαν με την κυκλαδίτικη τέχνη και έκαναν σε πίνακα τα γνωστά αγαλματάκια! Ονόμασαν τα αγάλματα Οδυσσέα και Ήρα και έφτιαξαν και ιστορία με τους δυο πρωταγωνιστές!

στην ώρα της κας Σοφίας

Μια άλλη εργασιοστιγμούλα ήταν και τα ντενεκεδάκια που έφτιαξαν τα παιδιά, με αφορμή τη γνωστή Ντενεκεδούπολη, για την γιορτή του Πολυτεχνείου!! 

στην ώρα της κας Σοφίας

Άλλη μια εργασιοστιγμούλα ήταν και το καδράκι αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο. Η ιστορία της κατασκευής έχει ως εξής... η Χριστίνα από το κλασικό τμήμα, είδε στο printerest της Αριάδνης μια κατασκευή από γλωσσοπίεστρα, που ήταν από το 35ο νηπιαγωγείο Περιστερίου, όπου την είχαν δει στο Σύγχρονο νηπιαγωγείο και η Χριστίνα το έκανε με δική της παραλλαγή και γω βλέποντας το, το κάναμε με τα παιδιά όπως θα το δείτε πιο κάτω, προσπαθώντας να βρω ποιος την έχει κάνει, για να μην αδικήσω κάποιον στην αναφορά μου, είδα κάποιους άλλους τρόπους που έχουν φτιάξει το πολυτεχνείο(τους οποίους τους έβαλα στη λίστα μου) και γενικά όπως και να έχει όλες οι εργασίες είναι τέλειες και μπράβο σε όλους/ες που βάζουν το δικό τους στίγμα στις κατασκευές και βγαίνουν τόσο όμορφες και ενδιαφέρουσες!! Αυτά... και για να μην σας μπερδέψω άλλο με αυτά που λέω σας δείχνω το καδράκι μας! 1. Κολλήσαμε τρία μικρά γλωσσοπίεστρα πάνω σε ένα μεγάλο.
2. Έκοψαν την σκεπή και έγραψαν "εδώ Πολυτεχνείο" και έπειτα το κόλλησαν πάνω στα τρία γλωσσοπίεστρα/κολώνες.
3. Το γαρύφαλλο το κάναμε με τα παιδιά, όπως το λουλούδι που είχαμε κάνει πέρυσι, μόνο που τα άνθη τα ψαλιδίσαμε από πάνω για να μοιάζει σε γαρύφαλλο και όχι σαν τριαντάφυλλο. Πατήστε εδώ για να δείτε τον τρόπο. Αν σας φαίνεται δύσκολο για τα παιδιά, υπάρχουν κάποια πράγματα κατά την κατασκευή που μπορούν να βοηθήσουν, όπως να φτιάξουν το μίσχο από χαρτί και να ανοίξουν τα άνθη προσεχτικά χωρίς να σκιστούν(επίσης, πέρυσι τα παιδιά είχαν τυλίξει και τον χάρτινο μίσχο με γκοφρέ) οπότε είναι μια διαδικασία που μπορούν να κάνουν! ;)

....εργασιοστιγμούλα 
για το σπίτι!

Καδράκια πλαστικά (τα οποία τα βρήκα σε γνωστό μεγαλοκατάστημα) στολισμένα με αγάπη και φαντασία για να παρουσιάσουν όμορφες στιγμές σε φωτογραφίες!

Τα στόλισα με διάφορα υλικά (φτερά,λουλούδια, πούλιες κλπ). Αν και σκέτα είναι εξίσου όμορφα, ήθελα να βάλω χρώμα για να γίνουν πιο χαριτωμένα. Ελπίζω να σας αρέσει η ιδέα μου, για να κάνετε πιο όμορφους τους τοίχους στο σπίτι σας!! 

Επίσης... ιδέες για κάρτες

Καρτούλα για γάμο

Καρδουλόδεντρο από χαρτόνι και 
love birds με φτερά.

******

Κάρτα για βάπτιση

Από τις λίγες φορές που χρησιμοποίησα πατρόν,αλλά άξιζε μιας και βγήκε μια πολύ όμορφη κάρτα ευχών με θέμα το αλογάκι.


Αλογάκι από χαρτόνι, πούλιες και χρωματιστό σελοτέιπ. 


2 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοθαυμάσω! Τα αγαλματάκια σας; Τις καταπληκτικές κορνίζες; Τις κάρτες; Μπράβο για όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή