Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες και....28 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!!


Καλησπέρα σας! Τι κάνετε; Παρασκευή σήμερα και το σεντουκάκι σήμερα θα κάνει ανάρτηση με θέμα τις φθινοπωρινές (τελευταίες για τη φετινή σχολική χρονιά) εργασιοστιγμούλες. Η ενότητα τελειώνει με θέμα όπως η υγιεινή διατροφή, η ελιά και η σπορά. 

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε 28 μέρες ακόμη...μέχρι τα Χριστούγεννα να έρθουν. Σήμερα δεν έχουμε λεξούλα, αλλά δίνουμε σημασία τις εργασιοστιγμούλες που ζήσαμε στο σχολείο μας!! 

Το ταξίδι για τις στιγμές ξεκινά αμέσως.

Καδράκι αμφορέα
με θέμα την ΕΛΙΑ 


Στις 21 Νοεμβρίου είχαμε πανηγύρι στη γειτονιά μας λόγω της γιορτής της Παναγίας. Σε έναν πάγκο με διάφορα πράγματα είδα ένα σύρμα και κατευθείαν ήρθε η έμπνευση να κάνω δεντράκι με αυτό. Με το που το πήρα, άρχισα να φτιάχνω τα δεντράκια μου. Σαν φύλλωμα σκέφτηκα να κάνουμε αλατοζύμη. Καθώς έψαχνα στο ίντερνετ να θυμηθώ τη συνταγή, το ματάκι μου έπεσε σε μια άλλη ζύμη, αποτελούμενη από 2 κούπες αλεύρι και 1 κούπα σαμπουάν. Α! ωραία αναφώνησα, θα είναι και αρωματικό το δεντράκι μας. Την Δευτέρα που μας πέρασε, φτιάξαμε με τα παιδιά τη ζύμη και το πρώτο μέρος του δέντρου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη τι θα βγει και αφού την κάναμε ήμουν σίγουρη ότι κάτι έλειπε, είχα αυτή την πεποίθηση γιατί αργούσε να στεγνώσει. Αλλά μετά που τα έβαλα πάνω στο καλοριφέρ, είδα ότι στέγνωσαν και ήταν έτοιμα να τα τελειώσουμε τα καδράκια μας!

Τα παιδιά έπλασαν την ζύμη τους, την έκαναν μπαλίτσα και μετά την πατίκωσαν, έπειτα βάλαμε το συρματένιο κορμό πάνω από τη ζύμη. Αφού πέτρωσε η ζύμη,το κολλήσαμε πάνω στον χάρτινο αμφορέα που κόψαμε και στολίσαμε το δέντρο μας με φύλλα από χαρτόνι κάνσον. Χρωματίσαμε ελιές με μαύρη δαχτυλομπογιά και ένα λεπτό πινέλο και σαν τελευταία πινελιά στο έργο μας ρίξαμε πράσινη χρυσόσκονη.Το καδράκι τελείωσε όταν κολλήσαμε κάτω από την ελιά μας δυο αληθινά φύλλα ελαιόδεντρου.

Δείτε μερικά καδράκια!επεξεργασία εικόνας μέσω κινητού τηλεφώνου 

επεξεργασία εικόνας μέσω κινητού τηλεφώνου
Ομαδική εργασία για ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ 
 από το κλασικό τμήμα και την κυρία Χριστίνα
Μα δεν είναι υπέροχη;Ομαδική εργασία για τη ΣΠΟΡΑ
από το ολοήμερο τμήμα με την κα Σοφία
Μα δεν είναι υπέροχη και αυτή;


Γίναμε το γνωστό ποντικάκι από τη
ταινία Ρατατούη και φτιάξαμε 
φαγητά από πλαστελίνη.


Το αγαπημένο μας φρούτο
 έγινε καδράκι με τη μέθοδο του κολλάζ.

ΜΗΛΟ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΑΧΛΑΔΙ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΑΝΑΝΑ

Ομαδική εργασία για την
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
με την κα Σοφία


Κούκλες φρούτα για το 
κουκλοθέατρο μας!

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν κουκλοθέατρο!
Έτσι τους έφτιαξα κούκλες από πλαστικά φρούτα. Πήρα τα φρούτα, έβαλα ματάκια, μαλλάκια και χεράκια και άλλα πολλά στολίδια...στο τέλος τρύπησα τα φρούτα από την κάτω πλευρά, τοποθέτησα ξύλινες χειρολαβές και έτοιμες οι κούκλες!! Μερικά ονόματα τα εμπνεύστηκα από το τραγούδι ΦΡΟΥΤΑ ΦΡΟΥΤ.Σας παρουσιάζω

την Άννα την μπανάνατην Πόπη το αχλάδι

 τον Λίνο το πορτοκάλι
(πορτοκαλίνο)

τον Άκη το μηλαράκι


το Ρίκο το Βερίκοκο


την Ειρήνη το μανταρίνιΑυτά τα ωραία έγιναν στο σχολείο μας!! Αύριο η συνέχεια με τις αξίες και τις αρετές στην αντίστροφη μέτρηση μας μέχρι τα Χριστούγεννα!! Καλό σας απόγευμα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου