Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

27 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Λέξη ημέρας: Καλοσύνη


Καλησπέρα!Σαββατιάτικη ανάρτηση και το σεντουκάκι συνεχίζει ακάθεκτο την αντίστροφη μέτρηση μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα!! 

Η λέξη της ημέρας είναι:


Λένε ότι η καλοσύνη βοηθά το ανθρώπινο σώμα να αποφύγει αποτελεσματικά το άγχος και τον φόβο. Επίσης, κάποιος που έχει καλοσύνη μέσα του, έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον που δεν έχει.

Για να μάθει ένα παιδί να έχει καλοσύνη, θα πρέπει να έχει πρότυπο έναν μεγάλο. Η καθημερινότητα μέσα στη τάξη προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να διδαχθούν τα παιδιά την καλοσύνη και μεις οι εκπαιδευτικοί με την συμπεριφορά μας μπορούμε να τα κινητοποιήσουμε να την αποκτήσουν.

Για παράδειγμα, κάποιο παιδί δεν μοιράζεται τον μαρκαδόρο του. Όταν λέω στο άλλο παιδί, έλα να σου δώσω τον δικό μου μαρκαδόρο, ξαφνικά όλα τα παιδιά, ακόμα και το παιδί που είχε αρνηθεί, θέλουν να δώσουν τον μαρκαδόρο τους.
Απλά πράγματα μπορεί να γίνουν αφορμές καλοσύνης.Επίσης η εν συναίσθηση, δηλ. το κάθε παιδί να μπαίνει στη θέση του άλλου, βοηθά τα μικρά μας ζουζούνια να την αποκτήσουν και να την βάλουν στην ζωή τους!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε στιγμή καλοσύνης που εμφανίζεται μέσα στο σχολείο, συζητώντας με τα παιδιά, ότι Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ!

Ιστορία για  την καλοσύνη


Διηγηθείτε στα παιδιά την χριστουγεννιάτικη ιστορία "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα". Συζητήστε με τα παιδιά για την καλοσύνη που δεν έδειξαν οι άνθρωποι όταν ζητούσε βοήθεια. Έπειτα φτιάξτε με τα παιδιά ένα χαρούμενο τέλος, αυτό που το κοριτσάκι σώθηκε από το κρύο και την πείνα χάρη της καλοσύνης των ανθρώπων. 


Το κοριτσάκι με τα σπίρτα 
λίγα λόγια...

1. Την έγραψε ο παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
2. Έμπνευση ήταν η ξυλογραφία Johan Thomas Lundbye, όπου έδειχνε ένα παιδί φτωχό να πουλάει σπίρτα. Ο ξυλογράφος είχε ζητήσει από τον Άντερσεν να του φτιάξει μια ιστορία.


Ένα υπέροχο βίντεο από διαφήμιση μιας ασφαλιστικής εταιρείας, όπου δείχνει τα θαύματα που μπορεί να κάνει η καλοσύνη.Κατασκευές με τι άλλο;

Σπιρτόκουτα!

Χριστουγεννιάτικες...

Στολίδι για το δέντρο

με φωτογραφία μέσα!Με μήνυμα!!  Φάτνη!


Αντίστροφη μέτρηση-ημερολόγιο 
από σπιρτόκουτα


για τον τρόπο κατασκευής πατήστε εδώ

Αντίστροφη μέτρηση με σπιρτόκουτο
σαν δεντράκι...Το κοριτσάκι με τα σπίρτα (πόδια)


Και άλλες ιδέες...

Ζωάκι

μπορεί να γίνει και ταρανδάκι

Κλουβάκι για πουλί


Τερατάκι στο κρεβάτι του


Για την οργάνωση του γραφείου


Τσαντάκι


Μενταγιόν


Ραφάκια


Για το δοντάκι
Και άλλα τερατάκια


Φωτογραφική μηχανή

To τραγούδι της ημέρας!


Σας αφήνω με ένα τραγουδάκι. Το ακούσαμε μέσα από μια διαφήμιση και έγινε ευρέως γνωστό και αγαπητό στη χώρα μας!

Mamacita Donde esta Santa Claus
Μανουλίτσα, που είναι ο άγιος Βασίλης

«Mamacita Donde esta Santa Claus» (Μανουλίτσα, πού είναι ο Άγιος Βασίλης)», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1958 με τη φωνή του 12χρονου τότε Augi Rios, ενός μικρού Νεοϋορκέζου με Πορτορικανούς γονείς κάνοντας μεγάλη επιτυχία.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, λοιπόν, το 2006, ένας πατέρας τράβηξε το συγκεκριμένο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, στο οποίο ο γιος του Τζέισον τραγουδάει το Mamacita. 

Τον Απρίλιο του 2007 ο γιος του έχασε τη ζωή του, μετά από δυστύχημα που είχε με το αμάξι που οδηγούσε η μητέρα του. Η Ελίζα στην προσπάθειά της να τον σώσει, κάηκε μαζί του.

Το βίντεο έχει γίνει ευρέως γνωστό στο διαδίκτυο και έχει κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές παγκοσμίως, με πολλά θετικά και συγκινητικά σχόλια.

Ο πατέρας του άτυχου μικρού, έκανε το παρακάτω σχόλιο: «Σας ευχαριστώ που απολαύσατε αυτό το βίντεο, με τον μικρό μου, που εξακολουθεί να με γεμίζει περηφάνια, ακόμα και μετά το θάνατό του. Σας ευχαριστώ που κάνατε το μικρό Χριστουγεννιάτικο θαύμα, μέρος της ζωής σας. Ο Θεός να σας έχει καλά».

Καλό σας απόγευμα!!


Για Φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες και το παρακάτω καδράκι ελιάςπατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου