Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Ένας χρόνος Μέσα σ'ένα σεντουκάκι!

Να ζήσεις σεντουκάκι 
και χρόνια πολλά
μεγάλο να γίνεις
και να σαι καλά
ιδέες να σκορπίζεις
σε όλα τα παιδιά
μικρά και μεγάλα 
με αγάπη και χαρά

(...αυτά τα λέει η χαζομαμά)


Κλείσαμε ένα χρόνο, 197 αναρτήσεις με την σημερινή, με πολλές προβολές και πολλή αγάπη από εσάς! Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε και μας αφήνετε να μπούμε στις σκέψεις σας και στις τάξεις σας!! 

Σας ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, να χαμογελάτε και να περνάτε όμορφα στον χώρο της δουλειά σας και στην προσωπική σας ζωή!


Και επειδή γιορτάζει το σεντουκάκι σήμερα θα σας βάλουμε σαν κέρασμα ιδέες πως θα φτιάξουμε σεντούκι θησαυρού. Τις βρήκαμε μέσα από το διαδίκτυο και ελπίζουμε να σας αρέσουν!

από αυγοθήκες

από γλωσσοπίεστρα


από κουτί παπουτσιών ή κούτααπό χαρτόνι με πατρόν

πατρόν 1

πατρόν 2


Ευχαριστούμε πολύ για όλα!!

*****
Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Δεν γιορτάζει μόνο το σεντουκάκι σήμερα, αλλά κατά κάποιο τρόπο και όλοι οι εκπαιδευτικοί της γης! 5 Οκτωβρίου έχουμε την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών. Η UNESCO καθιέρωσε αυτή την ημέρα για να δώσει την ευκαιρία να επικεντρωθεί ο κόσμος στον σημαντικό ρόλο που έχουν εκπαιδευτικοί στον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Την ημέρα αυτή την γιορτάζουν πάνω από 100 χώρες...εκτός από την Ελλάδα έχω την εντύπωση. Ειρωνεία είναι, ότι φέτος η εκστρατεία επικεντρώνεται στο θέμα "καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς", και κατ'επέκταση καλύτερες συνθήκες μάθησης και για τους μαθητές. Είναι ειρωνεία, γιατί το κράτος στην Ελλάδα,όχι μόνο δεν φροντίζει να έχουν καλύτερες συνθήκες εκπαιδευτικοί και μαθητές, αλλά κάνει τα πάντα να υποβαθμίσει την δουλειά μας, εμάς τους ίδιους προσωπικά, το μέλλον των παιδιών της και όλη την παιδεία. 

Σε αυτό τον δύσκολο καιρό, υπάρχουν εκπαιδευτικοί με Ε κεφαλαίο, που όποιες και να είναι οι συνθήκες κάνουν σωστά την δουλειά τους με στόχο το κάθε παιδί να είναι ευτυχισμένο. Σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς λέω Χρόνια πολλά και ένα μεγάλο μπράβο! Ότι καλό δίνουν στα παιδιά να τους γυρίσει στην ζωή τους στο διπλάσιο!! 

Πληροφορίες για την ημέρα αυτή πατήστε εδώ.

Η αποστολή του σύγχρονου εκπαιδευτικού δεν είναι να εκχερσώνει ζούγκλες, αλλά να αρδεύει ερήμους.


2 σχόλια:

  1. Σεντουκάκι μου Χρόνια Πολλά να τα εκατοστήσεις !!!!!! να σαι πάντα γεμάτο έμπνευση,δημιουργία,χαρά και να μας μοιράζεις τους θησαυρούς σου.....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!! Ανταποδίδω τις όμορφες ευχές σου!! Καλή βδομάδα!!

      Διαγραφή