Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο ταυτότητας για τα παιδιά!

Καλησπέρα σας!!


Τι κάνετε; Εμείς εδώ καλά! Στο σχολείο έχουμε μπει σε κανονικό ρυθμό. Αυτόν τον μήνα ασχολούμαστε με τον εαυτό μας, την οικογένεια και κυρίως με τα συναισθήματα!

Στο πλαίσιο λοιπόν του θέματος Εγώ,ο εαυτός μου, κάναμε ταυτότητες με τα παιδιά. Έτσι, τα παιδιά μπήκαν στην σειρά, πήραν μια γεύση από ελληνική γραφειοκρατία μιας και στην έκδοση ταυτότητας ήρθε στο σχολείο και μια αστυνομικίνα...Σκέφτηκα να γίνει με αυτή την διαδικασία, διότι μέσα από μια συζήτηση που είχαμε για το τι θα ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν το επάγγελμα που υπερίσχησε ήταν ο αστυνομικός. Έτσι τους έφτιαξα ένα καπελάκι αστυνόμου. Μόνο που αυτός ο λειτουργός δεν ανήκει στο υπουργείο δημόσιας τάξης, αλλά στο δικό μας υπουργείο, το υπουργείο σχολείου και φιλίας, το οποίο είναι και υπεύθυνο για την έκδοση των δελτίων ταυτότητας των παιδιών.

Το καπελάκι το εμπνεύστηκα βλέποντας τις παρακάτω εικόνες
Σας βάζω και μερικά πατρόν για να φτιάξετε και σεις, δυστυχώς το δικό μου, επειδή βιαζόμουν, δεν κράτησα προσχέδιο για να σας το βάλω. Πάντως δεν είναι δύσκολη κατασκευή.
Το δικό μας καπελάκιΤην ταυτότητα την εμπνεύστηκα από ένα προσκλητήριο βάπτισης που μου έδειξε μια φίλη μου. Είχα ενθουσιαστεί, ήταν μια ολόιδια με αυτή που έχουν οι ενήλικοι και πάνω του για στοιχεία είχε τις πληροφορίες για την βάπτιση. 

Έτσι είπα θα κάνω μια πανομοιότυπη με την κανονική, αλλά βέβαια με άλλα στοιχεία. Την έφτιαξα με την εφαρμογή του picmonkeyΈκανα αντιγραφή επικόλληση των εικόνων στο word βάζοντας τις εικόνες ενωμένες με την σωστή θέση, έτσι ώστε όταν την διπλώσουμε να βγει σαν τις ταυτότητες τις κανονικές.


Έπειτα τα παιδιά έρχονταν στην λειτουργό του υπουργείου σχολείου και φιλίας και πιστοποίησαν τα στοιχεία τους βάζοντας την φωτογραφίας τους, το αποτύπωμα τους (είμαστε φαν της παλιάς ταυτότητας χα χα)  και βάζοντας την υπογραφή τους.
Τα στοιχεία που βάλαμε ήταν το όνομα, το επίθετο, την ηλικία, την ημερομηνία γέννησης(όπου τα παιδιά την έβρισκαν από το πίνακα με τα γενέθλια που έχουμε στην τάξη), το ύψος, το αγαπημένο χρώμα, το αγαπημένο φαγητό και το επάγγελμα που θέλουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν.


Στατιστικά στοιχεία

Αγαπημένο χρώμα

Κόκκινο / 10 παιδιά
Κίτρινο / 4 παιδιά
Ροζ-φούξια / 4 παιδιά
Μπλε / 2 παιδιά
Πορτοκαλί / 2 παιδιά
Πράσινο / 1 παιδί

Αγαπημένο φαγητό

Μακαρόνια με κιμά / 17 παιδιά
Παστίτσιο / 3 παιδιά 
Σουβλάκι / 1 παιδί
Σούπα / 1 παιδί
Φακές / 1 παιδί

Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω 

αστυνομικός(8)
 Spiderman(3)
κομμώτρια(2)
οδηγός σε μια μπουκάτι(1) 
οδηγός τρένου(1)
δασκάλα(1)
μαμά(1)
τραγουδιστής(1)
δεν θέλω να μεγαλώσω(1)
δεν ξέρω(1)
ποδοσφαιριστής(1)
κτηνίατρος(1)
πριγκίπισσα (1).

Στο σημείο που γράφει ομάδα, φανταζόμουν, ότι θα μου πουν την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν. Όμως με εξέπληξαν και είπαν τις ομάδες που είναι  χωρισμένα τα παιδιά μέσα στην τάξη.

Στον αριθμό ταυτότητας έβαλα τα αρχικά του ονόματος τους και την σειρά προτεραιότητας, που έφτιαξαν την ταυτότητα.

Αφού τις φτιάξαμε, τις πλαστικοποιήσαμε. Για λίγο καιρό θα παίξουν με αυτές στο σχολείο και μετά θα τις πάρουν σπίτι τους.

Έφτιαξα και για σας ταυτότητα και τα παιδιά σας. Δεν έχω βάλει όλα τα στοιχεία ταυτότητας για να μπορέσετε να προσθέσετε εσείς κάποιο άλλο που το θεωρείτε πιο σημαντικό. Μέσα στον κύκλο μπορείτε να βάλετε παιδική σφραγίδα ή όποιο σχέδιο θέλετε εσείς. • Φυσικά μπορούν τα παιδιά να συμπληρώσουν μόνα τους την ταυτότητα. Βέβαια αυτό το κρίνετε εσείς. Προσωπικά θεώρησα ότι είναι χρονοβόρο και στην παρούσα περίοδο αδύνατο να το συμπλήρωναν μόνα τους. Αφήστε δε που το διασκέδασαν με το ρόλο αστυνόμου που πήρα!!
 • Η ταυτότητα την άλλη βδομάδα θα τοποθετηθεί σε μια κατασκευούλα που θα φτιάξουμε για την οικογένεια.Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή αναρτησούλα μας!! Καλή ξεκούραση και καλό Σαββατοκύριακο!!!

6 σχόλια:

 1. ξερεις τι θα ντυθεις τις αποκριες!!!! κουκλα η μπατσινα!!!! χαχαχα!!! πολυ ωραια η ταυτοτητά σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετική δουλειά! Κρίμα που δεν μπορούμε να την αξιοποιήσουμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστουμε! Γιατι δεν μπορειτε?

   Διαγραφή