Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

28η Οκτωβρίου.... φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες

Καλησπέρα σας!!


Τι κάνετε; Καλό Φθινόπωρο!!!Νομίζω πως σήμερα, νιώσαμε αρκετό φθινόπωρο και αρκετή βροχή. 

Συνέχεια στις φθινοπωρινές εργασιοστιγμούλες, με θέμα την 28η Οκτωβρίου. Ο κύριος πρωταγωνιστής της ανάρτησης το περιστεράκι της ειρήνης, το οποίο έδωσε το δικό του μήνυμα!

Τα παιδιά έφτιαξαν ένα επετειακό καδράκι για την 28η Οκτωβρίου. Κόλλησαν το περιστεράκι τους και έγραψαν το δικό τους μήνυμα, σχετικό με την εθνική γιορτή.


Πρώτα, φτιάξαμε το περιστεράκι μας, με τον τρόπο που έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση. Πατήστε εδώ για να δείτε. 


Έπειτα, φτιάξαμε το πιατάκι. Ολόπλευρα κολλήσαμε καφέ γκοφρέ, για να μοιάζει σαν στεφάνι από κλαδί ελιάς. Στη μέση κολλήσαμε κίτρινο χαρτί για να ξεχωρίζει το περιστεράκι μας και να φαίνεται(επειδή πιάτο και περιστέρι είναι άσπρα, αν το αφήναμε έτσι δεν θα φαινόταν...) 


Πάνω στο πιατάκι κολλήσαμε το περιστεράκι, μια ελληνική σημαία, φύλλα από χαρτόνι και ελιές από γκοφρέ και το μήνυμα του περιστεριού. Και έτοιμο το καδράκι μας!Τα μηνύματα που έστειλαν τα περιστεράκια μας τα επέλεξαν τα παιδιά.


ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '40ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ


ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ


ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ

Άλλες εργασιοστιγμούλες...

Είδαμε εικόνες του ζωγράφου του έπους του '40 Δημήτρη Αλεξανδράκη. 


Πατήστε εδώ για πληροφορίες και πίνακες του.

Αφού συζητήσαμε για τους πίνακες και τα συναισθήματα που μας βγάζουν βλέποντας τους, χρωματίσαμε σε φύλλο εργασίας δύο από αυτούς..

Μα κυρίως έγιναν έμπνευση για να φτιάξουμε τις δικές μας εικόνες από το έπος.


Επίσης,το κάθε παιδί κόλλησε στην σωστή σειρά τα γράμματα α, ε, ρ για να σχηματίσουν την λέξη αέρα, ζωντανεύοντας ακόμα πιο πολύ την εικόνα ;)Επίσης παρέα με δυο χάρτες της Ελλάδας και όλου του κόσμου, με ένα τρενάκι και με ένα αεροπλάνο, ταξιδέψαμε στις χώρες που αναμείχθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μιλώντας για την ειρήνη όλων των λαών, αποφασίσαμε ότι πρέπει να δείξουμε την φιλική και ειρηνική μας διάθεση λέγοντας μια ευχή. Αποφασίσαμε να πούμε καλημέρα σε όλες τις γλώσσες κάθε πρωί και να στείλουμε φιλιά στον ουρανό, ώστε να ταξιδέψουν παντού.

Αυτά για σήμερα! Βεβαίως οι εργασιοστιγμούλες για την 28η Οκτωβρίου, δεν ήταν μόνο αυτές, απλά κάποιες τις κρατάω για άλλη ανάρτηση. Ελπίζω να σας άρεσαν!! 

Καλό σας βράδυ!


2 σχόλια: