18/9/14

Ένας πίνακας...μέσ'την γλύκα!!! Πίνακας αναφοράς για γενέθλια.


Καλησπέρα σας!
Τι μου κάνετε; Το σεντουκάκι έχει καιρό να εμφανιστεί και η αιτία είναι η δουλίτσα που ξεκίνησε εδώ και κάποιες μέρες. Δουλεύω σε ένα όμορφο σχολείο, με δυο καταπληκτικές κοπέλες, την Σοφία και την Χριστίνα, στο Πέραμα. 

Έχει πέσει αρκετή δουλίτσα από όλους μας, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις τάξεις μας και όλο το σχολείο, ώστε ο χώρος να γίνει λειτουργικός και να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και όμορφα.

Ευτυχώς, που όλες μας έχουμε προβλέψει να έχουμε κάποιο υλικό, που να είναι σταθερό για να μπορούμε να το μεταφέρουμε από σχολείο σε σχολείο, αλλά και από ότι φαίνεται, στις περιπτώσεις που μια τάξη είναι τελείως άδεια, μας βοηθά να γλιτώσουμε δουλίτσα και να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα που έχουμε ανάγκη. 

Στο υλικό το λεγόμενο "σταθερό" συνήθως είναι πίνακες αναφοράς, όπως παρουσιολόγιο, ημερολόγιο κλπ. Έναν πίνακα που ήθελα καιρό να το φτιάξω και φέτος βρήκα την ευκαιρία να το κάνω είναι ο πίνακας γενεθλίων. Στην ανάρτηση Δωράκια για τα γενέθλια των παιδιών της τάξης είχαμε βάλει και ιδέες για τέτοιους πίνακες. Το σεντουκάκι προτίμησε από αυτές τις ιδέες, να φτιάξει και να τον αποθηκεύσει μέσα του τον πίνακα με τα cupcake.

Τι θα χρειαστούμε για την κατασκευή

όλων των ειδών χαρτόνια, στολίδια χειροτεχνίας, κόλλα, χάρτινους αυτοκόλλητους σελιδοδείκτες, μαρκαδόρο.

Πατρόν cupcake

Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά δεν χρησιμοποιώ ποτέ πατρόν,για αυτό και τις φώτο που θα αναρτήσω ως πατρόν, αν δεν βρείτε κάπου στο διαδίκτυο έτοιμο, μπορείτε τις εκτυπώσετε και μετά με το φωτοτυπικό να τις κάνετε στο μέγεθος που θέλετε.

Κατασκευή cupcake

Κόβουμε τα χαρτόνια σε σχήμα cupcake(βάση και "γέμιση") και τα στολίδια που θα βάλουμε πάνω. Έπειτα κολλάμε τα κομμάτια μεταξύ τους. Σε κάθε κεκάκι γράφετε έναν μήνα.Κατασκευή πίνακα γενεθλίων


Σε ένα χαρτόνι (εσείς θα ορίσετε το μέγεθος του χαρτονιού, ανάλογα τον χώρο στην τάξη σας) κολλάτε τα cupcakes. Αφήστε λίγο χώρο στην πάνω του πλευρά(μην βάλετε κόλλα δηλ) για να βάλετε το "κερί". 


Το κερί το φτιάχνουμε με τους χάρτινους αυτοκόλλητους σελιδοδείκτες (ή αν δεν έχετε, κόψτε χαρτάκια μόνοι σας). Μετρήστε πόσα γενέθλια παιδιών έχει ο κάθε μήνας. Πάνω στο cupcake τοποθετούμε τόσα χαρτάκια όσα και τα γενέθλια του μήνα. Σε κάθε χαρτάκι γράφουμε το όνομα του παιδιού που γιορτάζει. Στο τέλος βάζουμε μια φλόγα. Εγώ την έκανα χάρτινη και με μαρκαδόρο την χρωμάτισα, αλλά μπορεί να την χρωματίσετε κατευθείαν πάνω στο χαρτόνι ή να την φτιάξετε από γκοφρέ.


Bonus: Βάλτε και φωτογραφία του παιδιού σε κάθε σελιδοδείκτη. Γράψτε πάνω στον πίνακα ευχές ή φτιάξτε δίπλα έναν πίνακα με ευχές για να μπορούν τα παιδιά να τις γράφουν στο δωράκι που θα κάνουν στο παιδί που γιορτάζει. Ο πίνακας γενεθλίων προσφέρεται για γραφή και μαθηματικές έννοιες (αρίθμηση,σειραθέτηση κλπ)

Σε συνδυασμό μπορείτε να φτιάξετε ομαδική καρτούλα ευχών για το παιδί που έχει γενέθλια.

Διάφορε ιδέες για κατασκευή
cupcake

με σύρμα πίπας

από χαρτόνια

3d cupcake

από καπάκια και πομ-πομ

με πλαστελίνη

οντουλέ κεκάκι

με πούλιες

χριστουγεννιάτικο cupcake
♥ it!

Χαίρομαι πολύ που κατάφερα σήμερα να κάνω μια ανάρτηση! Την αφιερώνω στα γλυκά κορίτσια του σχολείου μου, στα γλυκά ζουζούνια που έχω φέτος και στην γλυκιά μου φίλη Δήμητρα, που είναι απέναντι μας και σύντομα θα τη δω!! 

Θα τα πούμε σύντομα... ελπίζω!!!  

4 σχόλια: