Καλή σχολική χρονιά!! Διάφορες ιδέες και δραστηριότητες.


Καλησπέρα σε όλους/ες τους αναγνώστες του σεντουκιού. 

Σήμερα Τετάρτη, μία μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά. Το σεντουκάκι αφιερώνει αυτή την ανάρτηση σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που από αύριο θα μπουν στα σχολεία και επίσημα.

Με χαρά ξαναγυρίζω
στο καλό μου το σχολείο
και μαθαίνω να διαβάζω
το καινούριο μου βιβλίο.

Κάθε μέρα εκεί μαθαίνω
πράγματα ένα σωρό
και μονάχος μου να γράφω
σωστά και εύκολα μπορώ.

Την κυρία μου προσέχω
και μαθαίνω καθετί
που θα βοηθήσει να 'χω
στη ζωή μου προκοπή.
(Γ.Σμυρνιωτάκης)
Πολλές και θερμές ευχές και για όλους τους εκπαιδευτικούς για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με όσο τον δυνατόν λιγότερα προβλήματα και με όσο δυνατόν περισσότερα χαμόγελα!Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων 
επίσημα λέμε

Αντίο Καλοκαιράκι
Γεια σου σχολείο

 Με αφορμή την επιστροφή στο σχολείο μπορούμε μια από τις δραστηριότητες που θα κάνουμε με τα παιδιά είναι να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το σχολείο με χαρά.

Δραστηριότητα 1: Φτιάχνουμε με τα παιδιά δύο λίστες. Στην μια γράφουμε όλα αυτά που αποχαιρετάμε τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι και μια λίστα με αυτά που θα μας προσφέρει το σχολείο.

παράδειγμα 
λέμε αντίο

 θάλασσα/πισίνα
παιχνίδια στην άμμο
 ηλεκτρονικά παιχνίδια
πλατεία/κούνιες
ποδήλατο
διακοπές σε νησί/χωριό
ηλιοθεραπεία
ξεγνοιασιά 
φίλους στο χωριό
ταξίδια
εκδρομές

παράδειγμα
λέμε γεια 

φίλους
νέους φίλους
γράμματα
αριθμοί
πάρτι
παιχνίδια
πειράματα
κουκλοθέατρο
παραμύθια
τραγούδια

Ιδέες και για άλλες δραστηριότητες με αφορμή αυτές τις λίστες...

Δραστηριότητα 2: Μετά την λίστα μπορείτε να φτιάξετε έναν ήλιο,όπου στις ακτίνες θα γράψετε αυτά που αποχαιρετάτε το καλοκαίρι και σε ένα σύννεφο με σταγόνες ή σε ένα δέντρο με φθινοπωρινά φύλλα να γράψετε αυτά που καλωσορίζετε στο σχολείο.

Δραστηριότητα 3: Με τις λίστες μπορείτε να παίξετε διάφορα παιχνίδια, όπως παντομίμα ή κουκλοθέατρο. Μπορείτε να φτιάξετε καρτέλες, μια ομάδα να περιγράφει και μια άλλη να μαντεύει τις καρτέλες. 

Δραστηριότητα 4: Να φτιάξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, η αφετηρία να είναι η θάλασσα και το τέλος το σχολείο, ο νικητής είναι το παιδί ή ομάδα που θα φτάσει πρώτος/η στο σχολείο.

Δραστηριότητα 5: Φτιάξτε το σεντουκάκι του σχολείου και μέσα βάλτε τις αναμνήσεις σας από το καλοκαίρι. Ζωγραφιές, φωτογραφίες, αναμνηστικά των παιδιών από το καλοκαίρι. Πως θα λειτουργήσει το σεντουκάκι σας θα το ορίσετε εσείς και τα παιδιά. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε μετά από κάθε εποχή να βάζετε τις αναμνήσεις σας μέσα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς να το ανοίξετε και να κάνετε ένα γλυκό flash back στις σχολικές στιγμές σας!

Επιπλέον εικόνες για να 
οργανώσετε την τάξη σας... 


Αυτά για σήμερα!!

Καλή αρχή αύριο!
Καλή σχολική χρονιά!!


Ιδέες για να διαμορφώσετε την τάξη σας

ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ

Ταξίδι αστραπή.. στον κόσμο των υλικών!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου