Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Οι πρωταθλητές της καρδιάς μου!!

Καλησπέρα σας!! 


Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους πρωταθλητές της καρδιάς μου! Μιλάω βέβαια για τα παιδιά που είχα την φετινή σχολική χρονιά! Πρωταθλητές στους αγώνες που κάναμε...της καρδιάς μου γιατί τερμάτισαν όλα πρώτα στην καρδιά μου... ;)

Αποφασίσαμε με τα παιδιά να κάνουμε πραγματικότητα τους αγώνες παιχνίδια που είχαμε στο μυαλό μας!! Μετά από συζήτηση και συνεργασία αποφασίσαμε 5 αγωνίσματα. Μετά το κάθε παιδί έφτιαξε ένα μετάλλιο, ώστε όλα τα παιδιά να ανταμειφθούν για την συμμετοχή τους και τον κόπο τους στα αγωνίσματα που θα κάναμε.

Η μόνη διαφορά στο μετάλλιο του νικητή είναι το νούμερο 1 από μεταλλιζέ οντουλέ χαρτόνι πάνω στην κορδέλα. Το μετάλλιο που έφτιαξαν τα παιδιά γράφει "είσαι νούμερο 1 Μπράβο". Την φράση αυτή την αποφασίσαμε όλοι μαζί, γιατί όπως είπαν τα παιδιά όλοι είμαστε πρωταθλητές και όλοι αξίζουν το μπράβο του νικητή!

1. Αγώνας: Κουτσό
Ιδέα των κοριτσιών το κουτσό. Ορίσαμε με μια κιμωλία το σημείο εκκίνησης του αγώνα, βάλαμε όριο για το που θα τερματίσουν οι αθλητές. Ο πρώτος που θα τερματίσει κάνοντας κουτσό, χωρίς να πατήσει με τα δύο πόδια κάτω.
2. Αγώνας: ΚουταλοδρομίαΓια να κάνουμε κουταλοδρομία χρειαστήκαμε πλαστικά κουταλάκια και μπαλάκια. Οδηγίες του παιχνιδιού είναι να περπατήσουμε γρήγορα με ένα κουτάλι στο στόμα, που πάνω έχει το μπαλάκι και τα χέρια τα τοποθετούμε πίσω στην πλάτη, για να μην κρατάμε το μπαλάκι. 

Σκοπός του αγώνα να φτάσουμε στο τέρμα χωρίς να πέσει το μπαλάκι από το κουτάλι. Εαν πέσει το ξαναβάζει στο κουτάλι και ξεκινάει από την αρχή. Ο πρώτος που θα τερματίσει κερδίζει. 


3. Αγώνας: Σουτάκια Μπάσκετ


Σε μια μπασκέτα, ο κάθε αθλητής ρίχνει 3 σουτάκια. Ο αθλητής που έχει βάλει τα πιο πολλά κερδίζει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αθλητών επαναλαμβάνουν τα σουτ μέχρι να βγει ο νικητής.


4. Αγώνας Τρεξίματος

Αυτό το άθλημα είναι γνωστό σε όλους μας. Όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα,που έχουμε ορίσει, είναι ο νικητής! Πραγματικά σε αυτό το αγώνισμα ο νικητής βγήκε με διαφορά μερικών δευτερολέπτων από τον δεύτερο.5. Αγώνας: Σαϊτοπέταγμα


Ο αθλητής που κερδίζει σε αυτό το αγώνισμα είναι και αυτός που έχει πετάξει την σαΐτα πιο μακριά. Την σαΐτα την φτιάχνουμε με τον γνωστό κλασικό τρόπο. Το μόνο που κάνουμε, βάζουμε ένα λάστιχο στην κάτω πλευρά, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 


...για να φύγει μακριά η σαΐτα χρειαζόμαστε ένα μολύβι, τοποθετούμε στο μολύβι μέσα στο λάστιχο(στην άκρη του) και με το ένα χέρι κρατάμε το μολύβι και με το άλλο τεντώνουμε την σαΐτα  προς τα πίσω...όταν είμαστε έτοιμοι, αφήνουμε την σαΐτα και αυτή πετάει!


Αφού ρίξει ο αθλητής την σαΐτα, ο κριτής του αθλήματος σημειώνει το σημείο που προσγειώθηκε γράφοντας το όνομα του. Στο τέλος βγάζουμε το αποτέλεσμα του αγώνα...για να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής!! 
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία!! Τα παιδιά περίμεναν πως και πως για τους αγώνες. Τους είχε χαλάσει η διάθεση κάποια στιγμή γιατί ο καιρός ήταν κακός και έβρεχε και δεν μπορούσαμε να τους κάνουμε. Αλλά όταν ανακοίνωσα ότι θα τους πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή(που μας πέρασε) πέταξαν από χαρά!! 

Είναι μία από τις τελευταίες αναρτήσεις που αφορούν την φετινή σχολική χρονιά. Ελπίζω να σας άρεσε!! Καλό σας απόγευμα!! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου