Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου


Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και στο σχολείο κάναμε μια μικρή κατασκευούλα, να τη στολίσουμε στο δωμάτιο μας, για να μας θυμίζει ότι πρέπει να αγαπάμε το περιβάλλον, την φύση που μας φιλοξενεί!

Για πληροφορίες World environment day πατήστε εδώ.

Η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη. Δεν είχαμε σκοπό να την φτιάξουμε -η αλήθεια είναι ότι μας έχει τελειώσει και το υλικό χειροτεχνιών... κοιτάζοντας λοιπόν τι είχαμε μέσα στο ντουλάπι μας.. μου ήρθε στο μυαλό αυτή η κατασκευή.. πρώτα είπα στα παιδιά να φτιάξουν τον πλανήτη γη με την φελιζόλ μπαλίτσα.. το έκαναν.. στην αρχή σκεφτόμουν να κολλήσουμε και ένα χαρτί με το σύνθημα "αγαπάμε το περιβάλλον", αλλά βλέποντας το λαχανί χαρτόνι σκέφτηκα να γράψουμε το μήνυμα μας σε μια καρδούλα... έτσι τα παιδιά έκοψαν την καρδιά και έγραψαν τα λογάκια... αφού τέλειωσαν την καρδιά σκεφτόμουν με ένα σελοτέιπ να κολλήσουμε την μπαλίτσα... αλλά βλέποντας τα καλαμάκια, σκέφτηκα να τοποθετήσουμε τη γη μας πάνω σε αυτά.. τρυπήσαμε την καρδούλα και περάσαμε τα καλαμάκια μέσα στις τρύπες και στο σημείο, που ήταν η φελιζόλ μπαλίτσα, κόψαμε την καρδιά...


Στην παρακάτω εικόνα δείχνω τα στάδια της κατασκευής.. είναι το δείγμα που έφτιαξα μετά το σχολείο, για να το βάλω μέσα στο σεντουκάκι μου.


...οι καρδιές που έφτιαξαν τα παιδιά 
για το περιβάλλον.... Α! την μπαλίτσα γη δεν την κολλήσαμε επίτηδες στο καλαμάκι.. 
είπα στα παιδιά θα πρέπει να προσέχουν
 τη γη να μην πέσει και καταστραφεί...
και κάθε φορά που πέφτει να την σηκώνουν και να θυμούνται ότι πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον. 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως τα παιδιά πρόσεχαν να μην πέσει η γη μπαλίτσα... και όταν σε ένα παιδάκι έπεσε..καταλάθος.. είπε κυρία δεν θα ξαναγίνει, υπόσχομαι να αγαπώ το περιβάλλον... και χωρίς να πω τίποτα ένα κορίτσι είπε.. δεν πειράζει... μας θύμισες ότι πρέπει να την αγαπάμε την γη!! Μα τι πλασματάκια έχουμε... μακάρι κάποια πράγματα να μην άλλαζαν μεγαλώνοντας.. αλλά δυστυχώς...

Σας αφήνω με ένα τραγούδι του Michael Jackson  το Earth song. Αυτός ο καλλιτέχνης δεν ξέρω για σας, αλλά έχει σταθεί αφορμή για να κάνουμε διάφορα πράγματα με τα παιδιά.. το black or  white το βίντεο κλιπ το είχα χρησιμοποιήσει για τις φυλές του κόσμου,με το we are the world μιλήσαμε για αγάπη. Το earth song δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει μέρος του προγράμματος για το περιβάλλον, αλλά το σκέφτηκε η κα Ντόρα και είναι κάτι που θα το χρησιμοποιώ από εδώ και στο εξής. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν βλέποντας τις εικόνες, συγκινήθηκαν και χάρηκαν με το τέλος, όπου δίνει ελπίδα για αλλαγή βλέποντας τον ελέφαντα και την φύση να γίνεται καλά! 


Καλό σας απόγευμα!! Υ.Γ. ..το σεντουκάκι έχει διάφορες ιδέες μέσα του για το περιβάλλον.. το καλοκαιράκι που θα έχει χρόνο θα οργανώσει το υλικό του και θα σας το αναρτήσει;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου