Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Τσαντούλα για τις εργασίες των παιδιών.

Σήμερα το σεντουκάκι έχει φουλ διάθεση για αναρτήσεις και κέφι να μοιραστεί μαζί σας διάφορες ιδέες και πατέντες...που εμπνεύστηκε κάποιο ξημέρωμα... έτσι και αυτή η ιδέα, την είχε επεξεργαστεί μέσα στη μαύρη νύχτα πριν κάποια χρόνια...

Ήταν τέλος Άνοιξης του 2009, που ήθελα να βρω μια εύκολη σε κατασκευή τσαντούλα για να μπουν μέσα οι εργασίες των παιδιών...και να τις δώσουμε στα παιδιά την τελευταία μέρα εκείνης της σχολικής χρονιάς, έτσι κάποιο ξημέρωμα σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω μια τσάντα από οντουλέ...το πρωί εκείνο στο σχολείο πρέπει να χάλασα καμιά πενταριά οντουλέ...αλλά βρήκα το κόλπο...και σας δείχνω τον τρόπο στην παρακάτω εικόνα: 


Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις μια τσάντα και είμαι σίγουρη ότι παρόμοιοι τρόποι κατασκευής υπάρχουν και αλλού...πάντως θυμάμαι ότι τότε που έψαχνα στο ίντερνετ και σε βιβλία δεν είχα βρει κάτι ή αυτά που έβρισκα δεν με ικανοποιούσαν...οπότε έκατσα και προσπάθησα να βρω μια πατέντα πως θα γίνει αυτή η τσάντα που είχα στο μυαλό μου..επίσης στην εικόνα έφτιαξα μια μικρογραφία της και όχι την κανονική..

1.Παίρνουμε ένα οντουλέ στο κανονικό του μέγεθος (δηλ. 50x70) και το διπλώνουμε στην μέση.

2.Με το ψαλίδι κόβουμε ένα μέρος στις άκρες..όπως φαίνεται στην εικόνα, στην τσακισμένη πλευρά.Οι οριζόντιες γραμμές που αχνοφαίνονται στο οντουλέ βοηθούν στην τσάκιση του χαρτονιού σε εκείνο το μέρος, αλλά σας βοηθά και στο μήκος της τσάντας που θέλετε να φτιάξετε.
(κοιτάξτε το βήμα 4 για να δείτε πως θα κάνετε πιο ευρύχωρη την τσάντα)

3.Ανοίγεται το οντουλέ και γυρνάτε τα μικρά κομμάτια προς τα μέσα.

4.Το κάθε κομμάτι που προεξέχει το κόβετε σε τρία κομμάτια. 

ΑΝ θέλετε να είναι στενή η τσάντα φροντίστε από το βήμα 2, να το κόψετε στενό, εάν θέλετε η τσάντα να γίνει πιο ευρύχωρη, φροντίστε στο βήμα 2 να κόψετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι για να γίνει πιο φαρδιά.

5. Τα τρία κομμάτια τα ενώνετε με τον τρόπο που δείχνει η εικόνα

6. ....και τα ενώνετε με το συρραπτικό, κάνετε το ίδιο και στις δυο πλευρές.

7. Έπειτα τσακίζουμε τα ακριανά μέρη του οντουλέ που εξέχουν(δείτε εικόνα 7)

8. Ξαναδιπλώνουμε το οντουλέ.. τα κομμάτια που εξέχουν τα ενώνουμε ---->

9. κολλάμε το ένα τμήμα με το κομμάτι της βάσης με το συρραπτικό..επίσης μπορείτε να το κάνετε και με μια γερή κόλλα πχ σιλικόνη

10. ενώνουμε τα τμήματα που εξέχουν για να κλείσουμε τις πλευρές της τσάντας με συρραπτικό/σιλικόνη και έτοιμη η τσαντούλα.

11. Τέλος, βάζουμε το χερούλι της τσάντας, το οποίο μπορεί να είναι ένα κομμάτι οντουλέ χαρτόνι ή κάποια φαρδιά κορδέλα.

Οι πρώτες τσάντες που είχαμε φτιάξει:
Χρησιμοποίησα οντουλέ γιατί είναι σκληρό υλικό και μπορεί να αντέξει το βάρος των εργασιών. Προσοχή, αν κάποιος θέλει να φτιάξει την τσαντούλα, να ρίξει μια ματιά στην ποιότητα του υλικού, μιας και μου έχει τύχει οντουλέ που σκίζεται με τη μια όταν το τσακίσεις.

Μπορείτε να τον κάνετε να μοιάζει με χαρτοφύλακα ή με γυναικεία τσάντα, προσθέτοντας ένα κομμάτι από πάνω, ώστε να κλείνει κιόλας. Το σκριτς σκρατς είναι κατάλληλο για κούμπωμα.

Την τσάντα μπορείτε να την στολίσετε με τα παιδιά με διάφορα διακοσμητικά ή με κατασκευές, που ενδεχομένως  είχατε φτιάξει κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά της επόμενης σχολικής χρονιάς διάλεξαν μόνα τους το θέμα της διακόσμησης.. κοιτάξτε πως τις στόλισαν.


Άλλη μια ανάρτηση έφτασε στο τέλος της.Ελπίζω να σας άρεσε η τσαντούλα που σας προτείνει το σεντουκάκι μας!! 
Καλό σας Βράδυ!!Επόμενες αναρτήσεις του σεντουκιού θα μας μιλήσουν για λουλούδια, για την μανούλα και για σκηνικά καλοκαιρινής γιορτής!! 

Υ.Γ. Καλέ ξέχασα και άλλες ιδέες για portfolio... κοιτάξτε είναι από το ίντερνετ...

και η φοβερή ιδέα που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο..για αυτό αν φάτε σήμερα πίτσα..μην πετάξετε το κουτί.. χι χι!!

2 σχόλια: