Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Δαρβίνος το μυστήριο της φύσης..από το ΙΜΕ

Αααχ αυτή η ψυχή, η ψυχή του πρόσφυγα Έλληνα, που γύρισε στην πατρίδα και έδειξε την αγάπη του για αυτή, όχι με λόγια, αλλά με πράξη! Και πέθανε αυτή η ψυχή με αυτόν τον καημό..Ο Εφραίμογλου πέθανε λίγη ώρα μετά το όχι της τράπεζας για το δάνειο που είχε ζητήσει για να σώσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ευτυχώς το Ίδρυμα στέκεται ακόμη, ευτυχώς υπάρχουν χορηγίες που του δίνουν ανάσα..ανάμεσα στους χορηγούς και δύο τράπεζες (ειρωνεία;)... του έδωσαν ανάσα για να μπορούμε εμείς να δούμε την υπέροχη δουλειά που κάνουν, για να δούμε θεάματα από το εξωτερικό, για να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας, για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό μας, τον Ελληνισμό! 

Ένα από αυτά τα θεάματα ήταν και αυτό που είδαμε σήμερα με τα παιδιά. Το μυστήριο της φύσης, Δαρβίνος. Είναι μια 3d ταινία, που εμφανίζεται στο θόλο του ιδρύματος. 

Αξίζει να πάτε να το δείτε, με τα παιδιά, με την οικογένεια και γιατί όχι με τους φίλους σας! 

Πληροφορίες για τον Δαρβίνο πατήστε τα παρακάτω link:Μερικές εικόνες από τον την ταινία.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ταινία.Πραγματικά είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα. Μαγεύτηκαν και έφυγαν από το ΙΜΕ ενθουσιασμένα.Είχα την τύχη και την ευκαιρία να πάω στην disneyland και να μπω σε παιχνίδι εξομοιωτή... ήταν διαστημόπλοιο που μας ταξίδεψε στο σύμπαν.. ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες που είχα.. τώρα μετά το Θόλο στο ΙΜΕ, αυτή την ταινία την βάζω πιο πάνω από το παιχνίδι.. (εντάξει από την disneyland έχω και άλλες σούπερ αναμνήσεις..δεν πειράζει αν βάλω το διαστημόπλοιο σε δεύτερη μοίρα..χαχα) Η εμφάνιση των δεινοσαύρων και του ηφαιστείου και ο βυθός της θάλασσας είναι από εκείνα τα μέρη της ταινίας, που άρεσε πολύ στα παιδιά. Όταν βλέπουμε ψαράκι πορτοκαλί με άσπρες ρίγες κοντά σε μια ανεμώνη όλοι μαζί, παιδιά και κυρίες φωνάζουμε...να ο Νέμο!! 
 Υπήρχαν ηλεκτρικές κιθάρες τότε κυρία;..Τι να πω τώρα στο παιδί; 

Είπα, ότι τότε δεν υπήρχε καν κιθάρα, αλλά επειδή ο δημιουργός της ταινίας στο συγκεκριμένο σημείο έβαλε ροκ μουσική για να παρουσιάσει την εξέλιξη των ειδών και επειδή ο αρχηγός όλων είναι ο άνθρωπος λόγω της λογικής που κατέχει, του έδωσε την κιθάρα για να δείξει ότι από όλα τα όντα ο άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει πράγματα, όπως πχ η μουσική, αλλά λόγω του μυαλού, που συνέχεια δημιουργεί πράγματα, έχει σαν αποτέλεσμα κάποια από αυτά να καταστρέφει και την φύση. 

Όταν εμφανίστηκε η παρακάτω εικόνα,της αναπαραγωγής..τα παιδιά έσκασαν στα γέλια!! Τους φάνηκαν αστεία τα σπερματοζωάρια :)

Πραγματικά είναι από τις πιο όμορφες εκδρομές που έχω πάει με σχολείο και όχι μόνο.

Αξίζει να το δείτε και εσείς!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου