Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Γλυκό καλοκαιράκι: Μες το βυθό.... (2ο μέρος)


Γεια σας!! Τι μου κάνετε;
Η δική μου διάθεση, αρχίζει σιγά σιγά και γίνεται κεφάτη..παρότι ο καιρός μας τα χαλάει, εμείς φέραμε το καλοκαιράκι και τη θάλασσα στο σχολείο και αναπνέουμε αέρα ψαρίσιο και θαλασσινό και μας αρέσει πολύ αυτό.

Με αφορμή το πρόγραμμα που επεξεργαζόμαστε όλη την σχολική χρονιά, που έχει θέμα τη Θάλασσα, έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε με κέφι διάφορα και όμορφα πραγματάκια. 

Ο βυθός της θάλασσας έχει γίνει αγαπημένο θέμα και ξεκινήσαμε και κάναμε μια κατασκευή, που άρεσε πολύ στα παιδιά και μιλάω για το παράθυρο του υποβρυχίου που απεικονίζει το βυθό. 


Ξεκινήσαμε τη κατασκευή σε μπλε χαρτόνι, στο μέγεθος ενός χάρτινου πιάτου. Τα παιδιά το χρωμάτισαν με στοιχεία από βυθό και έπειτα κόλλησαν τα ψαράκια τους. 


Το παράθυρο φτιάχνεται ως εξής: Παίρνουμε ένα χάρτινο πιατάκι και κόβουμε το εσωτερικό μέρος. Έπειτα Παίρνουμε ένα κομμάτι ζελατίνα, βάζουμε κόλλα από την μέσα πλευρά του πιάτου και την κολλάμε.  

Το καλύτερο είναι να κολλήσετε την ζελατίνα απαλά με μια κόλλα, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο στρώνει καλά πάνω στο πιάτο. Το δοκίμασα με συρραπτικό, αλλά δεν βγαίνει ωραίο.Το επόμενο βήμα κολλάμε το παράθυρο με το κομμάτι βυθό που φτιάξαμε. 
Το παράθυρο πριν το κολλήσετε μπορείτε να το βάψετε. Εμείς το κάναμε στο τέλος.. κάναμε περίγραμμα με ασημένιο μαρκαδόρο και κυκλάκια γύρω γύρω.Να μερικά δείγματα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία όλα τα παράθυρα,αλλά κάποια στιγμή θα τα αναρτήσω όλα, γιατί είναι υπέροχα!!
Σήμερα αλλάξαμε και το ταμπλό μας, βγάλαμε τις πεταλούδες και τα λουλουδάκια και βάλαμε ψαράκια που τα σχεδίασαν και τα χρωμάτισαν τα ίδια τα παιδιά, φτιάξαμε και τσούχτρες και βρήκαν και αυτά τη θέση τους στο βυθό μας..το φόντο και τα φύκια είναι από γκοφρέ.

...και η τσούχτρα έχει γίνει από τα αγαπημένα μας πλασματάκια και είναι εύκολη, στην κατασκευή της..

τρία απλά βηματάκια, κόβουμε το κεφαλάκι της , κόβουμε τα πλοκάμια της και έπειτα τα ενώνουμε!

Και επειδή μιλάμε για βυθό, στην περσινή γιορτή, είχαμε κάνει γιορτούλα με θέμα τον βυθό. Είχα φτιάξει στα παιδιά καπελάκια ανεμώνη, ψαράκια, κοράλλια και καβουράκια.Σας βάζω εικόνες με τα καπέλα και μερικά πατρόν που έφτιαξα, διότι πέρυσι ήταν αρκετοί οι συνάδελφοι που ήθελαν να τα έχουν στο υλικό τους.


Το καπέλο καβούρι είχε μεγάλη επιτυχία όταν το ανάρτησα πέρυσι στην ομάδα νηπιαγωγών.

Αν προλάβουμε και έχουμε και περίσσευμα στο κόκκινο χαρτόνι θα το φτιάξουμε και φέτος. 
Το καπέλο της θάλασσας απεικονίζει ένα μικρό βυθό με ψαράκια.Το παρακάτω ημερολόγιο είναι κατασκευή από το 2011. Πάντα κάνουμε με τα παιδιά ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
για το καλοκαίρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς έχω χάσει τα υπόλοιπα θαλασσινά ημερολόγια που έχουμε 
φτιάξει με τα παιδιά άλλες σχολικές χρονιές.

Αυτά για σήμερα.Ελπίζω να σας άρεσε!! 

Αύριο θα πάμε εκδρομή με το σχολείο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα παρακολουθήσουμε το θέαμα Δαρβίνος
το μυστήριο της φύσης, την νέα 3d ταινία του θόλου που έχει το ίδρυμα. Η ταινία μέσα περιλαμβάνει και την θάλασσα, την οποία έχουμε πάρει σαν πρόγραμμα.

..μερικές εικόνες από την ταινία..
Θα σας πω λεπτομέρειες για το θέαμα που θα δούμε. Έχω ακούσει τα καλύτερα. Επίσης έχω ακούσει, ότι το ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού έχει και αυτό,όπως και όλα τα μουσεία, πρόβλημα συντήρησης. Ας το προστατέψουμε και αυτό, γιατί δεν θα ξαναδούμε αλλού τέτοια όμορφα θεάματα και πρωτοβουλίες.

Για τέλος, θα σας βάλω το χαρούμενο και όμορφο τραγουδάκι από την ταινία Άριελ, η μικρή γοργόνα. Ο τίτλος είναι Μες το βυθό στα ελληνικά.


Φιλάκια πολλά!! 


Πατήστε για το πρώτο μέρος 
Γλυκό Καλοκαιράκι

Ιδέες για σκηνικά 
Καλοκαιρινής Γιορτής

Πατήστε για καλοκαιρινή κατασκευή
3D νησί-ομαδική εργασία

2 σχόλια: