Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ελάτε να πάμε στο νησί!! (Γλυκό καλοκαιράκι#6)

Καλησπέρα!!


Καλοκαιράκι έρχεται και ο νους ταξιδεύει σε κάποιο ονειρεμένο προορισμό για διακοπές και ξεκούραση!! 

Έτσι και εμείς κάναμε τον αγαπημένο μας προορισμό! Σήμερα θα σας βάλω πως τα φτιάξαμε και σε άλλη αναρτησούλα θα δούμε ποιον προορισμό για διακοπές έχουν τα παιδιά στο μυαλό τους!!

Πρώτα φτιάξαμε το σπιτάκι. Εγώ συνήθως το κάνω με πακέτα από τσιγάρα, τα οποία τα ντύνω με χαρτί για να μην φαίνονται..πριν τα ντύσω τα έχω γεμίσει με εφημερίδα για να γίνει πιο στέρεο την ώρα που το στολίζουν τα παιδιά.


Βάζουμε την σκεπή, τα παράθυρα και την πόρτα... έπειτα τα παιδιά το στολίζουν με σχέδια της επιθυμίας τους με μαρκαδόρους.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το νησί. Το νησί είναι από μικρό κουτί γλυκών για να γίνει επιτραπέζιο στολίδι ή απλό χαρτόνι για να γίνει κορνίζα/πίνακας.Κοιτάξτε πως...


κόβουμε τα άκρα του πάνω μέρους και με τα αποκόμματα το βάζουμε στο σημείο που κλείνει για να στερεωθεί καλά..το κάτω μέρος κόβουμε ολόγυρα για να μην είναι τόσο βαθύ..Κολλάμε το φόντο και τον ουρανό και έπειτα βάζουμε την θάλασσα μέσα στο κουτί..η θάλασσα είναι τσαλακωμένες εφημερίδες τυλιγμένες  με μπλε γκοφρέ.


Η κορνίζα είναι πιο εύκολη στην κατασκευή του..το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι το κάτω άκρο του χαρτονιού να το τυλίξετε!

Το τελευταίο βήμα είναι να στολίσουμε το νησί μας! Βάζουμε το σπίτι, τον ήλιο, τα πουλιά, το καραβάκι κλπ

Να μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών!
και ένα κοριτσάκι διάλεξε να 

κάνει χωριό και όχι νησάκι,
το χωριό της μαμάς της,που θέλει τόσο πολύ να πάει κάποια στιγμή... 
Το μόνο που μένει είναι να πούμε ποιο νησάκι είχαν στο μυαλό τους τα παιδιά, να το βρούμε στον χάρτη και να μάθουμε την ιστορία του στο ίντερνετ!

:) Αύριο έχουμε την μικρή γιορτούλα μας! Τα παιδιά έβαψαν μπλούζα με ειδικά χρώματα για την αυριανή γιορτή μας!Απολαύστε ένα μικρό δείγμα!

επίσης ζήλεψε η κυρία Άννα και ήθελε και αυτή να κάνει μια μπλούζα.. αλλά δεν την ζωγράφισε μόνη της..είχε και βοηθούς..τους καλύτερους βοηθούς..


Σας εύχομαι ένα όμορφο βράδυ!! 
Πολλά φιλιά από το σεντουκάκι!Πατήστε εδώ για 
3d νησί/ομαδική εργασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου