Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Η κάρτα μας για την Γιορτή της Μητέρας! (4ο μέρος)

Καλησπέρα σας!!


Κανονικά είχα πει να κάνω ένα διάλειμμα από το blog και την σημερινή ανάρτηση να την δημοσίευα την Τετάρτη... αλλά επειδή αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι με ρώτησαν τι κάρτα θα κάνουμε με τα παιδιά για την γιορτή της μανούλας και όταν τους είπα την ιδέα μου, ήθελαν λεπτομέρειες για να την κάνουν και οι ίδιοι με τα παιδιά στην τάξη, αποφάσισα να γίνει σήμερα η ανάρτηση για να δουν τον τρόπο κατασκευής.

Η ιδέα ήρθε από αυτή την κάρτα που βρήκα στο ίντερνετ...μόνο που οι συνθήκες ευνόησαν και την πήγαμε ένα βήμα παραπέρα.

Την προηγούμενη μέρα με τα παιδιά φτιάξαμε ένα λουλούδι από χαρτί. Όταν το τελειώσαμε,
ενώ δεν είχε προγραμματιστεί από μέρους μου για την γιορτή της μητέρας,τα παιδιά ήθελαν να είναι ένα από τα δώρα της μαμάς για την γιορτούλα της που έρχεται.  

Πως κάναμε το λουλούδι;Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται τα βήματα του λουλουδιού. Σας πληροφορώ ότι τα παιδιά κατάφεραν να το κάνουν μόνα τους, παρότι φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία.είναι η ίδια διαδικασία με το λουλούδι που είχα αναρτήσει πριν μέρες, όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι. Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://mesasenasentoukaki.blogspot.gr/2014/04/blog-post_15.html
μόνο που ανοίξαμε τα φύλλα να "βλέπουν" στη μια πλευρά..μετά περάσαμε ανάμεσα το κορμό από χαρτί α4 και έπειτα το ντύσαμε με πράσινο και βάλαμε φύλλο από τσόχα.

Η κάρτα μας είναι μικρούλα, αλλά την κάναμε με πολλή πολλή αγάπη.Μια καρδιά που μέσα είχε ένα ποιηματάκι, μια ζωγραφιά των παιδιών και ευχές των παιδιών.


Την κάρτα και το λουλούδι το βάλαμε σε ένα χάρτινο μπουκετάκι. Η διαδικασία είναι εύκολη... κοιτάξτε τα βήματα στην παρακάτω εικόνα.
Ένα χαρτόνι σε σχήμα τετράγωνο, το τσακίζεται στην μέση σε σχήμα ρόμβου, σε αυτή την στάση κάνετε τρύπες όπως  φαίνεται στην εικόνα. Μετά ακολουθήστε τα βήματα όπως φαίνονται δίπλα.Περνάτε μια κορδέλα από τις τρύπες και την δένετε μπροστά με φιόγκο.

Και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κάρτα των παιδιών για την γιορτή της μητέρας.

και άλλες φωτογραφίες...


Σας άρεσε η καρτούλα μας; Εμείς πάντως είμαστε χαρούμενοι με την κάρτα μας και ανυπομονούμε να την δώσουμε στην μανούλα μας!!

Αυτό το λουλούδι έχει γίνει η αγαπημένη μου μανία αυτό τον καιρό...κοιτάξτε γιατί... χι χι!!


και κλείνω την ανάρτηση με το η ζωή είναι ροζ.. ή αν θέλετε think pink, δηλαδή σκεφτείτε θετικά!!Καλό σας βράδυ!!! 

4 σχόλια: