Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Πασχαλιάτικη αυγοθήκη(β'μέρος) και το κυνήγι του αυγοθησαυρού!!

Καλησπέρα σας!! 

Τελευταία μέρα σήμερα στο σχολείο! Κλείσαμε για τις διακοπές του Πάσχα! Τώρα μικροί και μεγάλοι θα ξεκουραστούμε!! 

Η σημερινή ανάρτηση του σεντουκιού έχει θέμα την πασχαλιάτικη αυγοθήκη μας (β'μέρος) και πως βάψαμε το αυγό μας!! 

Αυτές είναι οι αυγοθήκες που φτιάξαμε!! Αυτό που έλειπε ήταν το πασχαλινό αυγό μας.



 Πως βάψαμε το αυγό μας...

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τη μέθοδο βαψίματος με τα χαρτιά γκοφρέ. Τυλίγουμε το βραστό αυγό με πολύχρωμα γκοφρέ, βρέχουμε το αυγό και το αφήνουμε να στεγνώσει,απλά και όμορφα!


έτσι..φτιάξαμε τα όμορφα αυγουλάκια μας και τα βάλαμε στο σπιτάκι τους... Ιδού μερικές από τις όμορφες πασχαλινές αυγοθήκες μας!




Το κυνήγι του Αυγουθησαυρού!

Τελευταία μέρα σήμερα και το διασκεδάσαμε φτιάχνοντας λαγουδοκαπέλα και κοτοκαπέλα και παίζοντας το κυνήγι του Αυγοθησαυρού!



Τους έφτιαξα τα αυγουλάκια βάζοντας πάνω ένα πασχαλινό αυτοκόλλητο. Έκρυψα τα αυγά έξω στην αυλή, συζήτησαμε τους κανόνες. Οι νικητές θα ήταν τα παιδιά εκείνα που θα έβρισκαν το αυγό, το οποίο είναι και το έπαθλο τους. 


"Κυρία? θα κερδίσουν όλα τα παιδιά αυγουλάκια?" με ρώτησαν..και είπα ότι δυστυχώς κάποια παιδιά θα μείνουν χωρίς αυγουλάκι..έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού.. απογοητεύθηκαν λίγο, αλλά ξεκίνησαν με όρεξη και δυναμισμό για να βρούν τον θησαυρό... στο τέλος του παιχνιδιού κατάλαβαν ότι όλα τα παιδιά ήταν κερδισμένα, αφού όλα βρήκαν ένα αυγό.. μιας και η κυρία.. τους έκανε πλακίτσα.."ααα κυρία κάνετε και πλακίτσες εεε?" είπε ο Δημητράκης με καρτουνίστικη φωνή και άρχισε να με γαργαλάει.. ένα τόσο απλό παιχνιδάκι μας πρόσφερε πολύ χαρά και γέλιο!! 

Σήμερα ήταν μια πολύ όμορφη μέρα! Υπήρχαν παιδιά, που ήταν ενθουσιασμένα που θα πάνε στον χωριό τους... ήταν και μερικά άλλα που μου είπαν ότι θα τους λείψει το σχολείο... Πήρα μια μεγάλη αγκαλιά από όλα τα ζουζούνια...έφυγα με τις όμορφες ευχές τους..

Το "Μέσα σ'ένα σεντουκάκι" σας εύχεται 
 Καλές διακοπές
και
Καλή ξεκούραση !!

Να έχετε ένα όμορφο βράδυ!!

2 σχόλια: