Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Πασχαλιάτικο καδράκι: Γλαστράκι με αυγά!


Καλησπέρα σε όλες.. και όλους τους αναγνώστες!! Αυτό το καδράκι σήμερα μπήκε μέσα στο σεντουκάκι...και θα μείνει γιατί άρεσε πολύ και στα παιδιά..αλλά και στην κυρία τους,χι χι!! 

Το είχα δει σε μια κάρτα ευχών του εμπορίου και είπα να την κάνουμε με τα παιδιά. Το φτιάξαμε και το στολίσαμε ήδη στο σχολείο αν και κάποια στιγμή θα το βάλουμε σε πλαίσιο για να γίνει κρεμαστό καδράκι για το δωμάτιο των παιδιών ;)

Όταν τους είπα την ιδέα ξετρελάθηκαν και πραγματικά έβαλαν τα δυνατά τους για να βγει όμορφο. Μόνο που ξέχασα, πριν φύγω από το σχολείο να βγάλω όλες τις δημιουργίες φωτογραφία, έτσι έμεινα με μερικά δείγματα. 


Κόψαμε γλαστράκι από χαρτόνι, έκοψε η κυρία(εγώ δηλ.) αυγουλάκια τσάκα τσάκα, στολίσαμε το φυτό μας με φυλλαράκια και αυγά και τέλος έβαλαν τις τελευταίες πινελιές τους, όπως πεταλούδες, πασχαλίτσες, λουλουδάκια κ.α.


Επίσης έφτιαξα και μια κάρτα ευχών με αυτή την ιδέα!! Εδώ να σας πω κάτι.. όταν την τελείωσα..είπα: "ω ω!!  ωραία βγήκε.." αλλά βλέποντας των παιδιών το καδράκι είπα ότι των ζουζουνιών μου είναι πολύ καλύτερα!! 
Το εννοώ!! ;)

Ιδέα για παιχνίδι

Η τρίλιζα μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική και επίκαιρη πως;
Κοιτάξτε!  • Ιστορικά η τρίλιζα συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα πνευματικά παιχνίδια, στα παιχνίδια διαγραμμισμού όπως τα αποκαλούσαν, με την τότε ονομασία της να είναι Τριόδιν.
  • Σύμφωνα με τον τίτλο του παιχνιδιού οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τριάδες ίδιων αντικειμένων  μέσα σε έναν πίνακα 3x3 εμποδίζοντας ταυτόχρονα τον αντίπαλό τους να φτάσει πρώτος στο στόχο
  • Ως στόχο της τρίλιζας θεωρούμε την κατάσταση όπου ένας από τους παίχτες μας δημιουργήσει πρώτος μία τρίλιζα.Τότε έχουμε την ανάδειξη του νικητή και το παιχνίδι επαναλαμβάνεται.
  • Στο παιχνίδι της τρίλιζας  δεν φτάνουμε πάντα σε κατάσταση νίκης. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις τερματισμού του παιχνιδιού: 

 Νίκη του παίχτη Α 
 Νίκη του παίχτη 
Ισοπαλία των δύο παιχτών
    
Αυτά για σήμερα!
Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα 
για το γλαστράκι με τα αυγά!
Καλό σας απόγευμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου