Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Η αγαπημένη μου 3D κατασκευή!!


Καλησπέρα σας!!!Χρόνια Πολλά!

Επιστροφή στα θρανία αύριο, επιστροφή και στην καθημερινότητα για όλους μας!! Επιστροφή και για το σεντουκάκι, που έκανε διακοπές και αποχή από το pc..βασικά άθελα του, μιας και ο σταθερός υπολογιστής μου χάλασε..εε πήραμε και νέο..laptop και νέα windows, κάναμε και κάποιες μέρες να τα συνηθίσουμε...αλλά τελικά τα καταφέραμε και σήμερα θα κάνουμε την πρώτη ανάρτηση μετά το Πάσχα!!

Είχα υποσχεθεί ανάρτηση με θέμα την αγαπημένη μου κατασκευή 3d..την είχα κάνει πρώτη φορά πριν χρόνια με τα παιδάκια που είχα στο αγαπημένο μου σχολείο στα Σεπόλια.. είναι μια ιδέα που δεν την είχα δει κάπου, χωρίς να σημαίνει ότι παρόμοιες δεν υπάρχουν, μιας και στην τέχνη..και στις κατασκευές.. δεν υπάρχει παρθενογένεση.. ;)

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής που είχε τίτλο Γοργόνες και Μάγκες, κάναμε ένα 3d νησάκι. Πως? Με κούτα, με πακέτα από τσιγάρα, με διάφορα υλικά όπως γκοφρέ και χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια.

Για βάση βάλαμε μια ΚΟΥΤΑ...
1ο μέρος κατασκευής


  Αυτή η κούτα είχε ένα μηχάνημα, δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αλλά το σχήμα του μας βοήθησε αρκετά για να φτιάξουμε την βάση της κατασκευής μας. Ωστόσο πιστεύω ότι ένα κουτί παπουτσιών μεγάλο(αυτό που δίνουν όταν αγοράζουμε μπότες) είναι κατάλληλο για να κάνεις την βάση. Στην μια πλευρά στερέωσα ένα κομμάτι χάρτινο πλακέ(μέρος από την κούτα) για να κολλήσουμε τα σπιτιάκια, όπως θα δείτε και παρακάτω. 

Μέσα στο κουτί, βάλαμε κομμάτια από εφημερίδες, αφού τις τσαλακώσαμε. Πρώτα στρώσαμε δυο διπλά φύλλα εφημερίδας, έπειτα τα τσαλακωμένα φύλλα  και έπειτα τα σκεπάσαμε με τα φύλλα και το κλείσαμε με χαρτοταινία(όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα)..αυτό που φτιάξαμε είναι η βάση για την θάλασσα. 

Τέλος κολλήσαμε πάνω στην βάση μπλε γκοφρέ για να δημιουργήσουμε την θάλασσα, λεπτομέρειες για την θάλασσα στο τρίτο μέρος της κατασκευής.

Δημιουργία νησιού από ΠΑΚΕΤΑ (τσιγάρων)


 Είχα μαζέψει διάφορα πακέτα από τσιγάρα, όπου έβρισκα άδειο πακέτο το άρπαζα κανονικά...τα έντυσα με χαρτοταινία..για δύο λόγους..πρώτον για να μην καταλάβουν τα παιδιά ότι είναι πακέτα από τσιγάρα και δεύτερον για να μην φαίνονται τα γράμματα μέσα από τα χρώματα που θα τα έβαφαν τα παιδιά.

Τα μικρά έβαψαν τα σπιτάκια τους..αφού στέγνωσαν σχεδίασαν και κόλλησαν πάνω τις λεπτομέρειες του σπιτιού(πόρτα,σκεπά κλπ) Τα περισσότερα έφτιαξαν σπιτάκια και κληρώθηκαν δύο παιδιά για να κάνουν το σχολείο και την εκκλησία του νησιού.
Η επόμενη κίνηση ήταν να τα κολλήσουμε στο πλακέ χαρτόνι που είχαμε στερεώσει στην κούτα-νησί. Αφού τα τοποθετήσαμε, στολίσαμε το τοπίο με διάφορε υλικά..όπως με γαλάζια μπαλάκια κάναμε τον ουρανό,με κίτρινο γκοφρέ τον ήλιο, με καφέ γκοφρέ και πράσινα πούπουλα τους φοίνικες..Τα ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ μας και η θάλασσα
(3ο μέρος)


Όπως είπα και πιο πριν, τοποθετήσαμε στην βάση μας γκοφρέ μπλε για να κάνουμε την θάλασσα. Φτιάξαμε τα καταβάκια μας με την γνωστή μέθοδο οριγκάμι, τα ζωγραφίσαμε, βάλαμε ελληνική σημαιούλα και τα κολλήσαμε πάνω στην θάλασσα. Τελευταία πινελιά η χρυσόσκονη και τα ψαράκια πάνω στην θάλασσα. Και έτοιμο το νησί...των ονείρων, όπως και το ονόμασαν τα παιδιά.Παρόμοιες 3d κατασκευές 

Πέρυσι με αφορμή το πρόγραμμα υγιεινής δοντιών, είχαμε φτιάξει με τα παιδιά το Οδοντονήσι. Το νησάκι αυτό το είχαμε φτιάξει πάνω σε χαρτόνι και το τοποθετήσαμε πάνω σε ένα πλαστικό παιδικό κουκλοθέατρο που μας το είχε φέρει μια μαμά. Με αφορμή του προγράμματος είχαμε φτιάξει και τις κούκλες μας και τα παιδιά έπαιζαν διάφορες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα δόντια.


Φέτος με τα παιδιά κάναμε την Ντενεκεδούπολη.. 3d κατασκευή παιχνίδι, όπου τα παιδιά έπαιζαν και συνεχίζουν και παίζουν την Ντενεκεδούπολη της Ε.Φακίνου..

Λεπτομέρειες για το παιχνίδι μας Ντενεκεδούπολη πατήστε στο παρακάτω link:

Αυτά για σήμερα!! Ελπίζω να σας άρεσε η αναρτησούλα!! Τις επόμενες μέρες το σεντουκάκι θα βάλει ιδέες για άνοιξη και γιορτή της μητέρας!! 

Καλό βράδυ και καλή αρχή αύριο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου