Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Η πασχαλιάτικη αυγοθήκη που θα φτιάξουμε με τα παιδιά! Α'μέρος

Καλησπέρα σας!! Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πασχαλιάτικη κατασκευή που θα κάνουμε με τα παιδιά μέσα στην τάξη! Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο περίπλοκη και κάποια πράγματα περνάνε από τα δικά μου τα χέρια, αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένα τα παιδιά που θα την κάνουμε που τον κόπο που θα κάνω επί 23 δεν το λογαριάζω.

Το πρώτο μέρος της κατασκευής το έχουμε ήδη κάνει. Τα παιδιά έβαψαν τις χάρτινες αυγοθήκες με χρώμα πράσινο και έφτιαξαν με χρώματα τα πέταλα του λουλουδιού που θα βάλουμε.


Το δεύτερο μέρος περνάει από τα χέρια μου μιας και χρησιμοποιώ το συρραπτικό για να φτιάξω τα λουλουδάκια μας.

Βεβαίως και γίνεται με κόλλα και βεβαίως μπορούν να το κάνουν και τα παιδιά, αλλά χρειάζεται χρόνος και κόπος μέχρι να στεγνώσει και να ολοκληρωθεί το λουλούδι από τα παιδιά..και επειδή έχουμε να κάνουμε πολλά στο πρόγραμμα μας, προτίμησα τσάκα τσάκα να τα συρράψω εγώ για να τα κολλήσουν τα παιδιά στην αυγοθήκη μετά.

Αυτά τα μέρη της κατασκευής είναι έτοιμα. Το επόμενο βήμα είναι το ζωάκι που θα βάλουμε δίπλα στο λουλούδι και στο πασχαλινό αυγό που θα βάψουν τα παιδιά.

Κάναμε μια ωραία συζήτηση, τα παιδιά είχαν διάφορες γνώμες και ιδέες και βγάλαμε ποια ζωάκια θέλουν να φτιάξουν για την αυγοθήκη τους. Επίσης, έδειξα στα παιδιά διάφορα σχέδια για το πως θα γίνουν τα ζωάκια μας και προτίμησαν αυτό που θα σας παρουσιάσω παρακάτω.Χθες έφτιαξα μερικά δείγματα, για να δοκιμάσω τους τρόπου εκείνους, όπου θα μπορούν τα παιδιά να το φτιάξουν εύκολα και μόνα τους με υλικά που θα τους δώσω.

ΚοτοπουλάκιΚόβουμε δυο μεγάλες λωρίδες από κίτρινο χαρτόνι και τις ενώνουμε όπως στο δείγμα. Εγώ το έκανα με συρραπτικό, αλλά με τις σωστές οδηγίες τα παιδιά θα βάλουν κόλλα για να το κάνουν.

Έπειτα μια πιο μικρή λωρίδα, όπου ενώνουμε τα άκρα της φτιάχνουμε το κεφάλι. Ενώνουμε τα δύο μέρη του σώματος. Έπειτα κόβουμε και κολλάμε τα μαλλάκια του, το στόμα του, τα ματάκια του...θα βάλουμε και πούπουλα για φτερά και έτοιμο το κοτοπουλάκι μας!

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την 
Πασχαλίτσα μας


και το λαγουδάκι μας


Άλλο ένα ζωάκι που ήθελαν να βάλουμε είναι το πουλάκι μας! Το οποίο είναι εξίσου χαριτωμένο με τα άλλα μας ζωάκια!


Το πουλάκι το είχα κάνει πέρυσι με τα παιδιά.. είχαμε φτιάξει χελιδόνι. Δυστυχώς καμιά φωτογραφία δεν έχω να σας το δείξω.. Το είχα δει πέρυσι σε κάποιο site αυτή την τεχνική και με λίγη φαντασία έφτιαξα και τα παραπάνω ζωάκια.


Θα έρθει και το δεύτερο μέρος σε λίγο καιρό με τα επόμενα βήματα της πασχαλινής αυγοθήκη μας!! 

Σας αποχαιρετώ προς στιγμήν με τα λουλουδάκια που φτιάξαμε για να συνοδεύσουν τις πεταλούδες μας!! 

Καλό σας απόγευμα!!!

2 σχόλια:

  1. Τι όμορφα όλα Άννα μου !!!!! μου αρέσουν πολύ οι κατασκευές σας !!!! Μπράβο σας !!!!! Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EYΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΡΑΚΙ!! ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

      Διαγραφή