Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Κλόουν...λίγο πριν έρθουν οι απόκριες(συνέχεια) Πριν μέρες έκανα μια ανάρτηση με θέμα τον κλόουν. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω τα κλοουνάκια που έχουν φτιάξει τα παιδάκια μου σε παλαιότερες σχολικές χρονιές.


Ενώ δεν μου αρέσει να κάνω τις ίδιες κατασκευές κάθε χρονιά, είναι κάποιες που τις λατρεύω, πρώτα από όλα γιατί τα ίδια τα παιδιά διασκεδάζουν με αυτές, αλλά και επειδή το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο και πολύχρωμο και τρελούτσικο, που δύσκολα μπορώ να αντισταθώ.

Μια από αυτές είναι ο κλόουν που είναι φτιαγμένος με χάρτινα πιατάκια.
Άλλα κλοουνάκια που έχουν κάνει τα παιδιά:

Ατομική εργασία παιδιών

ομαδική εργασία

ένα απλό φύλλο χρωματισμού μπορεί να γίνει 
με διάφορα υλικά μια όμορφη εικόνα


για περισσότερες ιδέες για κλόουν πατήστε στο παρακάτω link: http://mesasenasentoukaki.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%9F%CE%A5%CE%9D

Αρλεκίνος
ένας τύπος που μοιάζει με τον κλόουν, κυρίως λόγω της στολής, είναι ο Αρλεκίνος....αλλά έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία...

αν πιστεύετε ότι ο Αρλεκίνος βγήκε από την Βενετία, την πόλη του καρναβαλιού, κάνετε λάθος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία τον 16ο αι. παρότι ήταν ο πρωταγωνιστής της Κομέντια ντε λ'αρτ -ιταλική λαϊκή αυτοσχεδιαστική κωμωδία (σαν μπερδεμένα μας τα λέει το βικιπαιδεία, χιχι) 
Επίσης είναι απόγονος των πρωταγωνιστών στις κωμωδίες που είχε γράψει ο Αριστοφάνης.. ναι αμέ, και είναι και συγγενείς με τους ακροβάτες του Μεσσαίωνα. 

Το κοστούμι του είναι ένα πολύχρωμο μπαλωμένο ρούχο. Φοράει μια μάσκα επίσης, στην αρχή ήταν από ξύλο, έπειτα την έφτιαχναν από δέρμα.

Και... μιας και ο Βαλεντίνο μας χτυπά την πόρτα σε λίγες μέρες.. θα σας πω και ένα gossip news... το αμόρε του Αρλεκίνου είναι η Κολομπίνα, χι χι χι 

Υπάρχει και μια όμορφη ιστορία..για ένα μικρό παιδί, φτωχό, που ζούσε στην Βενετία και δεν είχε χρήματα να πάρει μια όμορφη στολή για να βγει στους δρόμους και να ζήσει το καρναβάλι..ώσπου η μαμά του, που ήταν ράφτρα και είχε κρατήσει πολλά κομμάτια από διάφορα υφάσματα, του έφτιαξε αυτή την πολύχρωμη στολή, έτσι ο μικρός Αρλεκίνος βγήκε έξω και κατέπληξε τους πάντες με την στολή του..την επομένη χρονιά όλοι είχαν ντυθεί Αρλεκίνος....

Ντυθήκαμε κατά καιρούς και Αρλεκίνοι μέσα στη τάξη.. αυτή την κατασκευή την είχα πρωτοδεί στο group νηπιαγωγών, δεν θυμάμαι ποιο μέλος την είχε αναρτήσει, αλλά θυμάμαι ότι άρεσε πολύ σε όλους και είχε γίνει μόδα ;)...έψαξα στο διαδίκτυο για κατασκευές και είδα ότι δεν υπάρχουν, αλλά αν αναζητήσετε Αρλεκίνος κατασκευές στα ελληνικά θα βρείτε υπέροχες ιδέες από διάφορα ελληνικά blogs..
"μπράβο μας για αυτό ;)"


Πολλά πολλά φιλιά...όχι δεν σας αφήνω εδώ...
θα κάνω και άλλη ανάρτηση...αποκριάτικη..χιχιχι!!
4 σχόλια: