Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Γωνιά της Βιβλιοθήκης: Τα δικαιώματα του βιβλίου.


Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο βιβλίο και την γωνιά της βιβλιοθήκης. Είπε και λάλησε το σεντουκάκι.. μέχρι την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου θα πούμε μερικά πραγματάκια για τη βιβλιοθήκη και την λειτουργία της στη τάξη μας!

Έτσι, μετά  τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη που βάλαμε στην πρώτη ανάρτηση με αυτό το θέμα, έχουμε και τα δικαιώματα του βιβλίου. Βεβαίως και το βιβλίο έχει δικαιώματα... ;)


Τα δικαιώματα λοιπόν του βιβλίου, στην ουσία είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρούν τα παιδιά στην γωνιά της βιβλιοθήκης. Στην ενασχόληση μου με αυτό το θέμα έβγαλα πέντε κανόνες-δικαιώματα και είναι τα εξής:

1.
2.
3.
4.
5.Μερικές ιδέες για τους κανόνες:
Αποθηκεύσετε τις καρτέλες και εκτυπώστε ή φτιάξτε με τα παιδιά καρτέλες με τα δικαιώματα/κανόνες, πλαστικοποιήσε και στολίστε τους κανόνες τον χώρο της γωνιάς της βιβλιοθήκης. 

Φτιάξτε ένα μόμπιλο βιβλίο από χαρτόνι, βάλτε ματάκια και χεράκια. Κρεμάστε με κορδέλες τις καρτέλες με τους κανόνες και στολίστε την γωνιά της βιβλιοθήκης.

Φτιάξτε ένα βιβλίο με τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη και με τους κανόνες, μπορεί να είναι με ζωγραφιές παιδιών ή με εικόνες που έχετε συλλέξει από ίντερνετ/περιοδικά. 

Με χαρτί του μέτρου τυλίξτε την πλάτη της κάθε καρέκλας που υπάρχει στην γωνιά ή το τραπέζι. Ζωγραφίστε ή γράψτε του κανόνες εκεί. Για να μην χαλάσει το προστατεύετε με ντύμα βιβλίων(για την καρέκλα) ή με πλαστικό διαφανή τραπεζομάντηλο(για το τραπέζι)

Φτιάξτε μενταγιόν με πλαστικοποιημένους τους κανόνες πάνω...φτιάξτε τόσα όσα παιδάκια χωράνε στην γωνιά.. έτσι κάθε φορά που κάποιος μαθητής επισκέπτεται την γωνιά της βιβλιοθήκης φοράει το μενταγιόν, βλέπει τους κανόνες και δεν τους ξεχνάει... tip: μπορεί να τους κάνετε ένα μικρό βιβλιαράκι και με μια κορδέλα να το κρεμάνε στο λαιμό τους.. ή καλύτερα να το περνάνε χιαστί για να μην γίνει τίποτα κακό.. ;)

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμη η σημερινή ανάρτηση που έβγαλε το σεντουκάκι!!


───▄▀▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▀▄───
───█▒▒░░░░░░░░░▒▒█───
────█░░█░░░░░█░░█────
─▄▄──█░░░▀█▀░░░█──▄▄─
█░░█─▀▄░░░░░░░▄▀─█░░█

Σας εύχομαι Καλό απόγευμα!! 
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου