Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Γωνιά της Βιβλιοθήκης: Τα δέκα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη.


Μια σημαντική γωνιά στο σχολείο είναι η γωνιά της βιβλιοθήκης. Μέσα από αυτή την γωνιά τα παιδιά έρχονται επαφή με τα βιβλία, με τα γράμματα, με τον έντυπο λόγο. Είτε στην ελεύθερη ώρα στο σχολείο, είτε σε οργανωμένη ώρα, είτε μέσα από δανειστική βιβλιοθήκη, είτε ξέρουν τα παιδιά να διαβάζουν, είτε τα παιδιά δεν ξέρουν να διαβάζουν, το βιβλίο είναι πάντα ένα σημαντικό εφόδιο, ένα ερέθισμα που τα βοηθάει να εξελίξουν την ανάπτυξη τους σε πολλούς τομείς.

Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να δοθούν  κάποιες ιδέες για την οργάνωση της βιβλιοθήκης και έπειτα ιδέες για την δανειστική βιβλιοθήκη μέσα στο σχολείο.


Στην σημερινή ανάρτηση θα σας βάλω τις καρτέλες που έχω φτιάξει με βάση "Τα 10 δικαιώματα του μικρού αναγνώστη" από τον συγγραφέα Β.Ηλιόπουλο. Μέχρι τις 2 Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, το 
Μέσα σ'ένα σεντουκάκι θα κάνει αναρτήσεις με θέμα το παιδικό βιβλίο και την βιβλιοθήκη στο σχολείο. 


"Τα 10 δικαιώματα του μικρού αναγνώστη"Στην επόμενη ανάρτηση  θα βάλω καρτέλες με τους κανόνες για την λειτουργία της βιβλιοθήκης μέσα στην τάξη.


Φτιάξτε σελιδοδείκτες με τα παιδιά για τα βιβλία που διαβάζουν..για ιδέες πατήστε εδώ


Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτηση. 
Καλή σας νύχτα!

5 σχόλια:

 1. τέλειαααααααααα !!!!!!!!!!!!
  αποθηκεύωωωωωωωωωω !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραίες καρτέλες Άννα!Ευχαριστούμε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άννα μου ,τι ωραίες οι καρτέλες για τα δικαιώματα του αναγνώστη !!!!! Πολλά ,πολλά Μπράβο !!!!!!!!!!!!!!! φιλάκια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή