Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΤΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Το κυνήγι της φωλιάς ΧΕΙΜΩΝΑΣ(τελευταίο μέρος)


Από τις πιο όμορφες ενασχολήσεις των παιδιών είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Εάν εμπλακούν και στην κατασκευή του παιχνιδιού τους αρέσει ακόμη περισσότερο η ενασχόλησή τους με αυτό.

Κλείσαμε το θέμα Χειμώνα φτιάχνοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα παιδιά το ονόμασαν 
"Το κυνήγι της φωλιάς". Η ιστορία είναι ότι υπάρχει μόνο μια φωλιά για έναν μόνο σκαντζόχοιρο.. ο χειμώνας ήρθε και τα σκαντζοχοιράκια ψάχνουν φωλίτσα... όποιο σκαντζοχοιράκι προλάβει θα κερδίσει την φωλίτσα για να πέσει σε χειμερία νάρκη...

Πως κατασκευάσαμε το επιτραπέζιο μας παιχνίδι? 

Πρώτα φτιάξαμε τα μονοπάτια προς την φωλιά, με χάρτινα τετραγωνάκια..ύστερα στο τέλος της διαδρομής βάλαμε την φωλίτσα
Δείτε πως την φτιάξαμε:

ύστερα συζητήσαμε πως θα στολίσουμε το υπόλοιπο ταμπλό... εκεί είχαμε μια διαφωνία. Τα μισά παιδιά ήθελαν με κολάζ από ζωγραφιές τους και τα υπόλοιπα να το ζωγραφίζαμε με μαρκαδόρους.  Τελικά κάναμε κατά δύο..επίσης προσθέσαμε και βαμβάκι για να κάνουμε το ταμπλό μας χιονισμένο!

Τέλος, αριθμήσαμε τα μονοπάτια και βάλαμε και παγίδες (τετραγωνάκια που αν πέσει το πιόνι πάνω θα πάει ο παίκτης κάποια βήματα πίσω ή μπροστά)


Ο παίκτης σκαντζόχοιρος που θα φτάσει πρώτος στον αριθμό είκοσι(τελευταίο μονοπάτι κερδίζει την φωλίτσα και μπαίνει μέσα για να πέσει σε χειμερία νάρκη!
Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι και ήθελαν να το παίζουν συνέχεια...


Τα πιόνια τα φτιάξαμε μόνα μας.


Σε ένα μικρό χάρτινο τετραγωνάκι το κάθε παιδί ζωγράφισε ένα σκαντζοχοιράκι. Την βάση για το πιόνι την έφτιαξα με οντουλέ.. σχημάτισα με μακρόστενο κομμάτι οντουλέ ένα τρίγωνο και στερεώσαμε το σκαντζοχοιράκι τους πάνω.


Για το ζάρι χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό ξύλινο κύβο από τα ξύλινα παιχνίδια μας. Το τύλιξα με χαρτοταινία και πάνω στις έδρες του απεικονίσαμε το 1, το 2, το 3 και το 4 με τελίτσες (όπως το κανονικό ζάρι) και τις άλλες δύο πλευρές βάλαμε ένα Χ (όποιος το τύχει χάνει την σειρά του) και την φράση "ρίξε ξανά" (ο παίκτης πρέπει να ξαναρίξει το ζάρι)


**********
Κοριτσίστικες δημιουργίες...


Καλό σας απόγευμα!

10 σχόλια:

 1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!Και σαν ιδέα και επειδή τα παιδιά ενεπλάκησαν στη δημιουργία του επιτραπέζιου!!!!!!!Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ειναι ευκολη δραστηριοτητα με απλα βηματα! Ευχαριστουμε πολυυυυυυυυ!! <3

   Διαγραφή
 2. ΩΩΩΩΩΩΩ ΛΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΝΑ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχο το επιτραπέζιό σας. Μπράβο. Πολύ ωραίες και οι κοριτσίστικες δημιουργίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένα βραβειάκι είναι για σένα με πολύ αγάπη!!!!!!!!!!!!!!! πέρασε να το πάρεις...!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΕΕΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!! <3

   Διαγραφή