Ελληνική μυθολογία:12 θεοί του Ολύμπου (μέρος δεύτερο)Δώδεκα θεοί του Ολύμπου, συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης και σήμερα θα σας βάλω ότι υλικό έχω μαζέψει από το διαδίκτυο...

Ξεκινάω με αγάλματα των θεών που βρήκα στο διαδίκτυο. Να σας πω ότι οι φωτογραφίες είναι παρμένες οι περισσότερες από το μουσείο του Λούβρο. Και πριν πείτε, αμάν αυτοί οι ξένοι έχουν πάρει τα αγάλματα μας όλα, θα σας πω μια πληροφορία που μας είχε πει η ξεναγός όταν είχα πάει στο Λούβρο και δεν το ήξερα και ίσως και εσείς δεν το ξέρετε... αφού όμως τα δείτε..ΚοπεγχάγηΗ ξεναγός μας είπε, όταν πια βλέπαμε τα αγάλματα στο Λούβρο και ήμασταν θυμωμένοι που μας τα πήραν και δεν μας τα δίνουν πίσω.. ότι αυτά είναι ρωμαϊκά αγάλματα και όχι ελληνικά.. αντιγραφή των ελληνικών και η πληροφορία είναι ότι οι Έλληνες ήταν οι μοναδικοί τεχνίτες που δεν έβαζαν βάση στα αγάλματα τους.. οι Ρωμαίοι δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό και για αυτό βλέπετε ότι σε όλα έχουν μια βάση κάτω για να στέκονται... ;) 

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο πάντως, για ελληνικά αγάλματα των θεών δεν έβρισκα, παρά μόνα αντίγραφα...

Φύλλα χρωματισμού με τις μορφές των Θεών:
ψάξτε στο hellokids.com και στο karenswhimsy.com  για περισσότερες εικόνες για ελληνική μυθολογία. 


Σήμερα στο σχολείο 
  • χρωματίσαμε τον αγαπημένο μας θεό του Ολύμπου  
  • κάναμε μια ομαδική εργασία τον Όλυμπο με τους θεούς..  •  είπαμε τι δουλειά θα έκαναν οι θεοί αν ζούσαν την σημερινή εποχή και το παίξαμε και παντομίμα. 
  • δώσαμε χαϊδευτικά ονόματα και ψευδώνυμα στους θεούς, τον Δια τον είπαμε Κεραυνό Μακ Δία, την Αφροδίτη την είπαμε Πεντάμορφη, τον Ερμή Φτερωτό Άγγελο, τον Άρη τον φωνάξαμε Αρούλη, την Εστία την είπαμε κυρά Φλόγα, την Αθηνά την βγάλαμε Κουκουβά, τον Απόλλωνα το κάναμε ντι-τζει, η Ήρα πήρε το ζηλιαρόγατα, ο Ήφαιστος ο κύριος Σφυρής, η Δήμητρα η χωματένια, η Άρτεμις η ελαφοκυνηγός και τέλος ο Ποσειδώνας ο κούκλος (εδώ επικράτησε η άποψη των κοριτσιών... πφφφ!! χαχα) 
Αυτά για σήμερα!! Καλό σας απόγευμα!! :-*

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου