Ελληνική μυθολογία: 12 θεοί του Ολύμπου (1ο μέρος)


Σήμερα...ταξιδέψαμε με τα παιδιά στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας! Το σχολείο μας φέτος ξεκίνησε πρόγραμμα με θέμα την θάλασσα. Στην ελληνική μυθολογία γίνονται αρκετές αναφορές στην θάλασσα (γέννηση Αφροδίτης, Ποσειδώνας θεός της θάλασσας, μυθικό πλάσμα θάλασσας ο Ιππόκαμπος, στην Οδύσσεια, Ιάσονας, Θησέας-Αιγαίο πέλαγος.. κλπ). 

Για αυτό τον λόγο είπαμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας με ελληνική μυθολογία..αλλά δεν ήταν αυτή η αφορμή... Η αφορμή προήλθε από την αγάπη των παιδιών για τις ιστορίες της μυθολογίας μας και ιδιαίτερα ένα παιδί, που του αρέσει πολύ και ο Ερμής.

Σήμερα με τα παιδιά μάθαμε πως έγινε ο κόσμος σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ο Φίλιππος Μανδηλαράς, στην σειρά από βιβλία ιστορίας  που έχει κάνει, έχει κάνει και το "12 θεοί του Ολύμπου", εκεί μας εξηγεί σε έμμετρο λόγο την γένεση των Θεών του Ολύμπου. Για μένα είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχουν βγει.


με αφορμή αυτό το βιβλίο με τα παιδιά κάναμε δραματοποίηση των εικόνων και έπειτα ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από αυτό.

Έπειτα κάναμε εκλογές για να δούμε ποιος θεός είναι ο αγαπημένος μας! Τόσα χρόνια που κάνω με τα παιδιά αυτό το θέμα, τα κορίτσια έχουν μια προτίμηση στην Αφροδίτη. Φέτος δεν ξέρω τι έχει γίνει αλλά τα μισά κορίτσια προτίμησαν τον Ποσειδώνα! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ισοβαθμία μεταξύ του Δία και του Ποσειδώνα. 

Αυτή η ισοβαθμία είχε σαν αποτέλεσμα να βγει και η ιδέα της Ραφαέλλα, να τους φτιάξουμε κούκλες να τους στολίσουμε τους νικητές... και όντως έτσι κάναμε με μια ομάδα παιδιών.. νοστάλγησα... τα υπέροχα πράγματα που είχαμε κάνει στην Αργυρούπολη με θέμα τους Θεούς του Ολύμπου...

1. στέμματα των αγαπημένων μας θεών και όχι μόνο
στέμμα Δία

στέμμα Ερμή

στέμμα Δήμητρας
και Άρηστέμμα Αφροδίτης

στέμμα Αθηνάς


Κύκλωπας

2.ομαδική εργασία 12 θεοί του Ολύμπου

3. μεταμορφωθήκαμε σε θεούς

δείγματα


Σε αυτή την ανάρτηση μπορώ να βάλω πολλά πράγματα, αλλά θα προτιμήσω να βάλω ένα τέλος εδώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις βέβαια, που ελπίζω να σας δώσουν ιδέες για να κάνετε με τα παιδιά!

Καλό σας απόγευμα!

Σχόλια

 1. Υπέροχα τα στέμματα, υπέροχη και η ιδέα της βράβευσης. Τι ωραίοι που βγήκαν οι δύο νικητές. Μπράβο, Άννα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΝΙΑ ΜΟΥ!! ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΜΜΑΤΑ.. ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Μ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ!!! <3

   Διαγραφή
 2. Καταπληκτικές δραστηριότητες και δημιουργίες!!!Τι να πρωτοσχολιάσω!!!όλα μου άρεσαν!!!Αγαπημένο θέμα!!!!!Περιμένω με ανυπομονησία και τις άλλες αναρτήσεις!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι η ελληνική μυθολογία είναι ένα θέμα που αρέσει πολύ στα παιδιά και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ... Ευχαριστούμε πολύ για το όμορφα λόγια σου!! <3

   Διαγραφή
 3. φοβερά στέμματα !!!!
  διαισθάνομαι ενδιαφέρουσα συνέχεια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!! ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου