Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

21 μέρες και σήμερα μέχρι τα Χριστούγεννα!! Στιγμές Χριστουγεννιάτικες μέσα στην τάξη...
Καλησπέρα!! Σήμερα ήταν πολύ ωραία στο σχολείο...κάθε μέρα είναι ωραία στο σχολείο, παρόλο που έχουμε πολλά να κάνουμε, και παρόλο που μας έχει πιάσει μια καλικαντζαρινή διάθεση και τα κάνουμε όλα άνω κάτω...μάλλον επειδή δεν έχουμε βγει καθόλου διάλειμμα...λόγω καιρού...έχουν μπόλικη διάθεση για να γίνονται πράγματα, χριστουγεννιάτικα πράγματα..με μπόλικη πούλια και χρυσόσκονη...

Σήμερα κάναμε το ευχόδεντρο μας..κάθε χρόνο κάνουμε με τα παιδιά...να μερικά προηγούμενων χρόνων..


...πάντα το κάνουμε με καρδιές στολισμένες, με πολύ αγάπη..κάθε καρδιά έχει μια ευχή...που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί..έτσι και φέτος, αλλά αυτή την φορά κάναμε πολύχρωμες καρδιές και όχι τις κλασικές κόκκινες..τα παιδιά τις έκοψαν,τις στόλισαν και έγραψαν την ευχή που ήθελαν πάνω..ρίξτε μια ματιά σε μερικές καρδιές..
Όλες ενώθηκαν και έγιναν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο ευχόδεντρο!! Εύχομαι όλες οι ευχές να πραγματοποιηθούν!!

 ♥ 

τυχερό πουγκάκι...
στα παιδιά άρεσε πάρα πολύ το παιχνίδι με τους κλήρους..και ήθελαν και σήμερα ο νικητής να βγει από αυτή την διαδικασία... το παιδάκι που κέρδισε το σημερινό πουγκί είναι η Ελένη, της οποίας της έτυχε το χαρτάκι που έγραφε κέρδισες!!


 ♥ 
Χθες σας έβαλα αυτή την φωτογραφία 
τι θα γίνουν αυτά τα πράσινα κομμάτια που έκοψαν τα παιδιά!

Η απάντηση είναι ότι θα γίνουν επιτραπέζια δεντράκια. Αυτή την κατασκευή, επειδή έχει πολλά στάδια για να ολοκληρωθεί, την φτιάχνουμε ανά ομάδες. Κάθε μέρα μια ομάδα από 2 έως 4 παιδιά κάνουν το δεντράκι τους..με ησυχία και όπως το θέλουν τα ίδια τα παιδιά...η κυρία είναι απλά μια  βοηθός.... :D 
Βάζουν κόλλα για να κολλήσουν οι πούλιες και η χρυσόσκονη...αφού τελειώσουν την διακόσμηση στους δύο πράσινους κώνους η κυρία.. τα βοηθάει να τους τοποθετήσουν πάνω στον κορμό..

Ο κορμός...χμμμ..


παλιοί μαρκαδόροι έγιναν δια μαγείας κορμοί για το επιτραπέζιο δεντράκι μας... πως φτιάχτηκαν? χμμμ... ο Άγιος Βασίλης μας τους έφερε μέσα στο σάκο του..κάτω από το δέντρο το βρήκαμε.. δεν ξέρουμε τίποτα..κυρίες και παιδιά.. μάλλον ένα νανάκι του, έκανε την δουλειά αυτή..είπε ένα παιδί..

(στην αυριανή ανάρτηση πως φτιάχτηκε ο κορμός...να πάρω πρώτα τηλ. τον Άγιο... να μάθω και θα σας πω..)

τον κορμό τον τυλίξαμε με καφέ γκοφρέ..στην συνέχεια βάλαμε τους κώνους και τέλος το αστεράκι. Σε αυτή την διαδικασία έβαλε το χέρι της η κυρία γιατί χρειάστηκε η σιλικόνη, την οποία τα μικρά δεν πρέπει να αγγίζουν ;)

Σας αφήνω με αυτή την εικόνα με τα δεντράκια που έχουμε φτιάξει μέχρι στιγμής.. ο Ρούντολφ το ελάφι που παραμονεύει έξω από το παράθυρό μας...σίγουρα είναι περήφανος για τα δημιουργήματα των παιδιών!!

Καλό απόγευμα σε όλους!!!

2 σχόλια: