Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

19 μέρες και σήμερα μέχρι τα Χριστούγεννα!! Στιγμές μέσα στην τάξη!!


Καλησπέρα!! Σήμερα άργησα να κάνω ανάρτηση!! Η αλήθεια είναι ότι έπεσα ξερή μετά το σχολείο..κοιμόμουν 5 ολόκληρες ώρες.. όπως καταλαβαίνετε έχει ξενύχτι σήμερα...άντε να ξανακοιμηθώ.. 

Επίσης, αποφάσισα αυτό το Σαββατοκύριακο να κάτσω να ξεκουραστώ.....οπότε αναρτησούλα πάλι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.. 

Σήμερα στο σχολείο παίξαμε πολύυυ.. διάφορα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια... μέσα στην τάξη και έξω στην αυλή.. Η αφορμή ήταν τα τρία πουγκάκια της αντίστροφης μέτρησης, αυτά της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου.. τα παιδιά που τα κέρδισαν, ήταν οι νικητές τριών παιχνιδιών.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν το εξής: Έβαλα χριστουγεννιάτικη μουσική...ανά τακτά διαστήματα έκλεινα την μουσική. Όταν σταμάταγε το τραγούδι έπεφταν κάτω στο πάτωμα. Το τελευταίο παιδί που έπεφτε έφευγε από το παιχνίδι. Στο τέλος, το παιδί που μένει τελευταίο είναι ο νικητής! 
Η νικήτρια του παιχνιδιού ήταν η Ειρήνη!
Το δεύτερο παιχνίδι που το παίξαμε για το πουγκάκι του Σαββάτου ήταν το ίδιο με το πρώτο παιχνίδι, μόνο που σε αυτό όταν το τραγούδι σταμάταγε, τα παιδιά έπρεπε να μείνουν ακίνητα...Τα παιδιά που κουνιόντουσαν  έφευγαν.. Το παιδί που καταφέρνει να μείνει μέχρι το τέλος είναι ο νικητής.
ο νικητής ήταν ο Ορφέας!
Το τρίτο παιχνίδι ήταν έξω στην αυλή...την ώρα του διαλείμματος.. Κάποια στιγμή έκρυψα ένα χρυσό αστέρι.. μάζεψα τα παιδιά, τους ανακοίνωσα ότι έκρυψα ένα αστέρι..το παιδί που θα το έβρισκε θα ήταν ο νικητής. 
Το πουγκάκι της Κυριακής ήταν ο Έκτορας!

◉◡◉

Σήμερα ολοκληρώσαμε και το χριστουγεννιάτικο στεφάνι με το κερί που είχαμε φτιάξει χθες με τις παλαμίτσες των παιδιών. Γράψαμε ευχούλες για όλα τα παιδάκια του κόσμου!◉◡◉

Επίσης σήμερα κάναμε μια προετοιμασία για μια κατασκευούλα που θα την ολοκληρώσουμε  την Δευτέρα! Βάψαμε καφέ χάρτινα ποτηράκια... άραγε τι θα γίνουν?Χμμ...
 
◉◡◉

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι αυτά που σας δείχνω, είναι πράγματα που κάνουμε με τα παιδιά μέσα στην τάξη, στην ώρα που είμαι εγώ.. συνεργάζομαι με μια υπέροχη νηπιαγωγό την κα Ντόρα, όπου κάνει καταπληκτικά πράγματα με τα παιδιά  -από την όποια μαθαίνω και γω η ίδια πολλά πάνω στην δουλειά- είναι όμως λίγο δύσκολο να αναφέρομαι σε στιγμές της δικής της ώρας!! 

Επίσης γράφω για μερικές στιγμές μέσα στην τάξη... κάνουμε ωστόσο και άλλες δραστηριότητες... απλά αυτή την εποχή έχω εστιάσει στις κατασκευές περισσότερο και για αυτό ανεβάζω τέτοιες αναρτήσεις στο blog.. μετά τα Χριστούγεννα θα μιλήσουμε και για άλλα θέματα!!
◉◡◉


θα τα πούμε ξανά την Δευτέρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου