Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

12 μέρες και σήμερα..μέχρι τα Χριστούγεννα!! Στιγμές μέσα στην τάξη!


Σήμερα είναι Παρασκευή η η η η η η... η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ όμορφη και περάσαμε τέλεια με τα παιδιά! Κατασκευές, πρόβες, γενέθλια, γιορτές, χορός, παιχνίδια... Μας μένει κάτι παραπάνω από μια βδομάδα τώρα..μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για διακοπές...μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα!!

Αυτές τις δύο μέρες ασχοληθήκαμε με μια κατασκευούλα η οποία μας άρεσε πολύ και θέλαμε να την κάνουμε με κάθε λεπτομέρεια.. Αγόρια και κορίτσια, ήθελαν να την προσέξουν και να την φροντίσουν ιδιαίτερα.. και για αυτό μας πήρε δυο ημερούλες... το χωρίσαμε σε δύο μέρη..πρώτα φτιάξαμε το κεφαλάκι και τα φτερά και μετά το σώμα! Και βέβαια μιλάμε για το αγγελάκι μας!

τα φτερά μας είναι από χάρτινο πιάτο.. βάλαμε πούλιες και χρυσόσκονη, το κεφαλάκι είναι χάρτινο κυκλάκι το οποίο το έκοψαν τα παιδιά. Τα μαλλάκια τα έκοψε η κυρία..προσπαθήσαμε να τα κόψουμε μόνοι μας..αλλά δεν το καταφέραμε...βάλαμε ματάκια και στόμα...
το σώμα μας είναι από μισό χρυσό χάρτινο πιατάκι...το κάναμε κώνο.. πάνω στην κορυφή βάλαμε το σύρμα πίπας..όπου τελείωνε σε φωτοστέφανο..και πάνω σε αυτό κολλήσαμε το κεφαλάκι...
...έπειτα κόψαμε μανίκια-χεράκια, τα στολίσαμε και τα κολλήσαμε πάνω στο σώμα..τέλος βάλαμε τα φτερά(το κομμάτι από το πιάτο το κόψαμε στην μέση...γιατί αν το βάζαμε ολόκληρο.. όπως είπαν και τα παιδιά δεν θα έμοιαζε για αγγελάκι, αλλά σαν γαλοπούλα.. χο χο χο!! )

και έτοιμα τα αγγελάκια μας!!

άλλη δραστηριότητα που κάναμε στην στιγμή...η οποία βγήκε τυχαία από το μυαλό της κυρίας...διότι δεν της αρέσει και πολύ η φωτοτυπία.. χρωμάτισαν έναν άγιο Βασίλη.. χωρίς μούσι.. το μούσι έγινε από το υπόλοιπο του χαρτιού.. το οποίο..το κόψαμε σε λωρίδες και με την βοήθεια του μαρκαδόρου μας..το αναδείξαμε λίγο.. χι χι απλό.. και διασκεδαστικό..Η Μαρία, ο Νικόλας και η Ραφαέλλα κέρδισαν τα πουγκάκια, το χθεσινό...το σημερινό..το αυριανό.. παίζοντας  χριστουγεννιάτικα παιχνίδια !!


Μια υπέροχη ιδέα αγγελάκι 
με βάση ένα παλιό βιβλίο...

πληροφορίες για το πως φτιάχνεται εδώ:

και άλλες ιδέες με βιβλία
ξεκινήσαμε πριν κάποια χρόνια με αυτό

μπορούμε να κάνουμε και αυτό

και αυτό
http://www.thewonderforest.com/2011/11/diy-printed-paper-pine-tree.html
και αυτό

ααα και αυτό :)
http://agaelemental.blogspot.gr/2010/12/book-trees-tutorial.html
και άλλες πολλές ιδέες αναζητήστε στο
google γράφοντας christmas craft old book ;)

Καλό σας απόγευμα!! Ώρα για ξεκούραση..δηλ..τουλάχιστον τρίωρο ύπνο..
χι χι!! Φιλάκια

2 σχόλια: