Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ...ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ
ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΕΒΑΛΑ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
& ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με αφορμή την σημερινή μεγάλη γιορτή, αποφάσισα να ασχοληθώ σαν πρώτη ανάρτηση σήμερα με ιδέες για τα δωράκια που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά όταν έχουν γενέθλια ή γιορτούλα για το όνομα τους! Από τα δικά σας χεράκια ή από τα χεράκια των μαθητών μπορούν να βγουν πολύ όμορφα δωράκια !!


ΔΕΚΑ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟ

1.Βιβλίο με ζωγραφιές. Όλα τα παιδιά κάνουν ζωγραφιές και γράφουν ευχές για το παιδί που γιορτάζει!Κάνουμε βιβλίο τις ζωγραφιές και βάζουμε χοντρό εξώφυλλο με κάποιο θέμα ή σχέδιο! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και θήκη για το βιβλίο, όπως έκανα σήμερα στα παιδιά που γιόρταζαν.

ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΥΧΩΝ.

2. Κάρτα ευχών. Τα παιδιά γράφουν ευχές και το όνομα τους στην κάρτα. Στην εξωτερική πλευρά κάνουμε ένα σχέδιο, ή μια ζωγραφιά, ή εκτυπώνουμε μια εικόνα και την στολίζουμε με διάφορα διακοσμητικά υλικά(πούλιες, χρυσόσκονη, κορδέλες, αυτοκόλλητα κλπ)3. Καπέλο τιμώμενου προσώπου. Φτιάχνουμε ένα καπέλο που το παιδί το φοράει όλη μέρα σαν τιμώμενο πρόσωπο. Συνήθως τους αρέσει η κορώνα του βασιλιά/βασίλισσας.


4. Τσαντούλα με ζωγραφιές και λιχουδιές. Μπορεί να γίνει από χαρτόνι σε διάφορα σχήματα που θα τα κόψουμε εμείς, από πιατάκι ή από κανονική χάρτινη σακούλα που τα παιδιά θα στολίσουν και θα γράψουν ευχές πάνω.
ΤΣΑΝΤΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ
ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΩΤΩ Κ.


5. Καδράκι την φωτογραφία του παιδιού που γιορτάζει. Ζητάτε φωτογραφίες των παιδιών και στα γενέθλια του ή στην γιορτή του του φτιάχνετε όλοι μαζί ένα καδράκι, ανάλογα τα υλικά που έχετε.. Μια ωραία ιδέα είναι να κάνετε ένα χάρτινο καδράκι και να κολλήσετε γύρω γύρω κομμάτια από παλιά παζλ.
ΔΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ XS ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ

6. Δωράκι-κατασκευή απλή: όπως μια χάρτινη καρδούλα ή αστέρι ή λουλούδι ή αυτοκίνητο..κλπ, το κολλάτε πάνω σε ένα γλωσσοπίεστρο ή σε καλαμάκι και το δίνετε στο παιδί που γιορτάζει. 7. Αφίσα γενεθλίων/γιορτής. Σε ένα χαρτόνι ή σε α3 λευκό φύλλο τα παιδιά χρωματίζουν και γράφουν ευχές στο παιδί που γιορτάζει. Ωραία ιδέα είναι να φωτοτυπήσετε το πρόσωπο του παιδιού από μια φωτογραφία και να το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στις ζωγραφιές του. Δηλαδή ένα κορίτσι που γιορτάζει μπορεί να το κάνουν τα παιδιά πριγκίπισσα και να κολλήσουν το πρόσωπο στο χαρτί και να χρωματίσουν την κορώνα και το φόρεμα της, μέσα σε ένα κάστρο και να γράψουν "σήμερα γιορτάζει η πριγκίπισσα (όνομα) "

8. Σουπλά αντί αφίσα. Σε μια λευκή κόλλα(Α3/Α4) τα παιδιά ζωγραφίζουν με τον ίδιο τρόπο που σας ανέφερα για την ιδέα της αφίσας..μόνο που αυτή την φορά κάνετε πλαστικοποίηση την ζωγραφιά των παιδιών και έτσι φτιάχνετε ένα σουπλά για τον/την εορταζόμενο/η όπου πάνω σε αυτό θα τρώει το γεύμα της ;)

9.Παραμύθι με πρωταγωνιστή το πλασματάκι που γιορτάζει. Συζητάτε με τον εορταζόμενο να σας πει τι ήρωας θα ήθελε να είναι και με τα υπόλοιπα παιδιά δημιουργείτε την ιστορία. Έπειτα εικονογραφούν την ιστορία και μετά το βιβλιοδένετε!! 

10.Ανταλλαγή δώρων. Το κάθε παιδάκι φέρνει ένα  παιχνιδάκι, μικρής χρηματικής αξίας: όπως ένα παραμυθάκι, αυτοκόλλητα, σφραγίδες, φούσκες, μπαλόνια κλπ ή ένα παιχνίδι που δεν το παίζουν πια στο σπίτι τους.Η νηπιαγωγός τα αμπαλάρει για να μην φαίνονται. Κάθε φορά που κάποιο παιδάκι γιορτάζει θα διαλέξει στην τύχη ένα δωράκι για την γιορτούλα του.


....κάποια δώρα είναι απλά στην κατασκευή τους, κάποια ίσως δύσκολα και θα πρέπει να τα κάνετε εσείς, κάποια συνδυάζουν φαντασία και γνωστικές ικανότητες.. το θέμα είναι ότι το παιδί είναι ευτυχισμένο όταν παίρνει ένα δώρο-μικρό ή μεγάλο- και αυτό έχει σημασία...να είναι με κάθε τρόπο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου