Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ;)

Η συνταγή της ειρήνης είναι μια ιδέα που την είδα πέρυσι στο μπλογκ  Το μαγικό κουτί της Κατερίνας και μου άρεσε πάρα πολύ. Είχα πει πως φέτος θα την κάνω. Είχα γράψει σε ένα χαρτί τα υλικά και τις οδηγίες για να το πάρω στο σχολείο να το κάνουμε με τα παιδιά... αλλά μάλλον η κυρία τους(δηλ. εγώ) έχει αλλού το μυαλό της..(σε άλλη γιορτή..μην πάει ο νους σας πουθενά αλλού..χιχι) και ξέχασε τις σημειώσεις της.. οπότε κρατήσαμε την υπέροχη ιδέα της Κατερίνας και την ευχαριστούμε πολύ πολύ για αυτό..γιατί μας έβαλε και άλλες ιδέες (θα το δείτε παρακάτω) στο μυαλό... αλλά τα υλικά μιας και δεν είχα την συνταγή την αυθεντική τα βγάλαμε εμείς μέσα από συζήτηση με τα παιδιά! Και το αποτέλεσμα της εργασίας μας ήταν αυτό:

τα παιδάκια μου στην συνταγή τους έβαλαν 3 καρδιές, 4 χαμόγελα, 3 λουλούδια, 1 σπίτι, 2 αστέρια, λίγο ήλιο και λίγο ουράνιο τόξο. Τα ζωγράφισαν σε ένα λευκό χαρτί, τα έκοψαν και το έβαλαν στο κατσαρολάκι με την κουτάλα όπως βλέπετε στις εικόνες.. ζωγράφισαν φωτιά..για να βράσουν καλά τα υλικά που βάλαμε και φαίνεται ξεκάθαρα ότι βγαίνει ειρήνη από το σκεύος μας.. πυκνοί πολύχρωμοι ατμοί, καρδούλες και σήματα ειρήνης ;)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Τους άρεσε πολύ αυτή η ιδέα και είπανε ότι θέλουν να ξανακάνουν συνταγή.. ένα παιδί είπε να κάνουμε την συνταγή του χειμώνα..αλλά επειδή δεν έχει έρθει ακόμη κάναμε την συνταγή του Φθινοπώρου! Και όταν έρθουν και οι άλλες εποχές θα κάνουμε τις αντίστοιχες συνταγούλες... ;)


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ
ΑΝΑ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣΝομίζω ότι τα παιδάκια μου έχουν πάρει σοβαρά το θέμα της μαγειρικής και θα γίνουν φοβεροί σεφ!!  ٩(●̮̃•)۶

8 σχόλια:

 1. φοβερές και " ζουμερές " συνταγές !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τι ωραίες συνταγές!μπράβο σε σένα και στα παιδάκια σου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΥΠΕΡΟΧΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ......ΦΙΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!! ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ღ

   Διαγραφή