Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Σε 27 μέρες και σήμερα..για ποια γιορτούλα θα χτυπήσει η καμπανούλα?

Μέσα σ'ένα σεντουκάκι 
έχω ένα καμπανάκι...Σήμερα έχουμε μερικές ιδέες για καμπανούλα. Μέχρι στιγμής δεν έχω ασχοληθεί μαζί με τα παιδιά με κατασκευές καμπανούλες. Ωστόσο έχω βρει κάποιες ιδέες για όσους ενδιαφέρονται. Φέτος άμα προλάβουμε σκέφτομαι να φτιάξουμε καμπάνα από πλαστικό /χάρτινο ποτηράκι ή από πιατάκι..αυτές τις ιδέες, αλλά και άλλες θα τις δείτε παρακάτω...

Καμπανούλα από πιατάκιΚαμπανούλα-τάρανδος από ρολό χαρτί

Μια διαφορετική καμπανούλα είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα. Ένα διαφανές πλαστικό ποτήρι, πλαστικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, λίγο ψεύτικο χιόνι και έτοιμο. Κάτω η βάση του είναι ένα χαρτονάκι, εκεί μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουδουνάκι ;)


 Καμπανούλα από πλαστικό μπουκάλι.Καμπανούλα από ποτήρι πλαστικό ή χάρτινοBell ornaments

Καμπανούλα από πήλινο γλαστράκι

Καμπανούλες από χάρτινη αυγοθήκη

crafts christmas Jingle Bell Flowers by concepcionΣπέσιαλ Καμπανούλα για τις χρυσοχέρες που ξέρουν βελονάκι και θέλουν να στολίσουν το δέντρο τους με στολίδι διαφορετικό από τ'άλλα!

crochet-pattern-crochet-christmas-bells


Καμπανούλες ωστόσο με τα παιδιά έχουμε κάνει σε απλό σχέδιο με χαρτόνι ή σε φύλλο εργασίας υπερπαραγωγή, δηλ με μπόλικη χρυσόσκονη και στολίδια.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΔΩ:πατήστε στην αναζήτηση του google christmas bell coloring page/clipart/image/craft και θα βρείτε διάφορες εικόνες για τις καμπάνες!

Γιατί στολίζουμε χριστουγεννιάτικα καμπανάκια? 

Οι καμπάνες αναγγέλλουν τον ερχομό ή την άφιξη ενός γεγονότος, μια δραστηριότητα ή περίσταση.Οι καμπάνες χτυπάνε για χαρμόσυνα νέα, αλλά προειδοποιούν τον κόσμο για κάποια έκτακτη ανάγκη  ή άσχημο νέο. Επίσης προαναγγέλλουν το νέο έτος, χτυπούν για να ανακοινώσουν την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Οι καμπάνες χτυπούν στις εκκλησίες για να καλέσουν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν και να γιορτάσουν ένα γεγονός.Τα Χριστούγεννα οι καμπάνες στις εκκλησίες χτυπάνε χαρμόσυνα για να αναγγείλουν την γέννηση του Χριστού.

Παλιά κωδωνοκρουσίες υπήρχαν σε κάποιες παγανιστικές γιορτές του χειμώνα . Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, χρησιμοποιούσαν τις καμπάνες για να τρομάξουν με τον ήχο τους τα κακά πνεύματα τη νύχτα.Με την πάροδο του χρόνου, η καμπάνα ενσωματώθηκε και σε άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως τα Χριστούγεννα.

Σε συνδυασμό όλων των παραπάνω.. στολίζουμε καμπανάκια για να ακουστεί ο ερχομός των Χριστουγέννων παντού, αλλά και για να φύγει κάθε κακή ενέργεια από τον χώρο, ώστε να μπει ο νέος χρόνος σε καθαρή, θετική κι αισιόδοξη ατμόσφαιρα ;) 

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ιδέες για τις καμπανούλες!Σας αφήνω με ένα αγαπημένο τραγούδι "των Χριστουγέννων οι καμπάνες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου