Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΦΘΙΝΩΠΟΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!


ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
(Γιώργης Κρόκος)

- Ε, φθινόπωρο, τι φέρνεις ;
- Σάκα κι όμορφο βιβλίο,
τη βροχή, τους καστανάδες
και το πρώτο πρώτο κρύο!ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΥΛΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ!! ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΕΝΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΩ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ...ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ!! ΑΛΛΑ  ΦΕΤΟΣ  ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΒΡΕΧΕ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ...ΚΑΤΑΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!! 


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ  ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΑ 
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ. ΕΓΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ  ΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. 

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙ Ή ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥΣ, ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ, ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ...ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ, ΜΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ! ΤΟ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΡΟΧΟΥΛΑ, ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΧΑΡΤΙΝΑ Ή ΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΠΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ Ή ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ, ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!! 


"Ξεκίνησα το μπλογκ σε μια σχολική χρονιά η οποία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν μου επιτρέπει να κάνω πολλά πράγματα, θα ήθελα κάθε μέρα να αναρτώ τι κάναμε με τα παιδιά πάνω σε κανονικό πρόγραμμα, τις αφορμές, τους στόχους, τις δυσκολίες, τα απρόοπτα..αυτό είναι αδύνατον προς το παρόν να γίνει....τουλάχιστον έχω κάποιο υλικό από παλιά που θέλω να το αναρτήσω, δεν έχω χρόνο να το παρουσιάσω όπως θα ήθελα, αλλά τουλάχιστον  να αναφερθώ στον τρόπο, στα υλικά , στις δυσκολίες κλπ της δραστηριότητας που αναρτώ. Επίσης έχω κάνει με παιδιά τόσα πολλά πράγματα τα οποία δεν τα έχω φωτογραφίσει, οπότε θα βάζω εικόνες που θα βρίσκω από το ίντερνετ."

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:

ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΡΟΛΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΟΜΠΡΕΛΙΤΣΑ" ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΩΝΟ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙ Ή ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ;)


ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΚΟΦΡΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΙΣ  ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΥΚΛΟ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Ή ΟΣΠΡΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝΕ ΣΕ Α4 ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ  ΤΟ ΣΩΜΑ!


ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΜΙΤΣΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ!
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΠΑΛΑΜΗΣ.. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


ΣΤΑΦΥΛΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ Ή ΓΚΟΦΡΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ! ΤΟ ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ  ΤΑ ΤΡΙΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ! ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ.


ΜΗΛΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ: ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ....ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ/ΧΑΡΤΙ. ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ Ή ΤΕΜΠΕΡΕΣ! ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣ ;)

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ, ΑΠΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ;) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ.. ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ <3

2 σχόλια: